26 C
Athens
Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Β’ Εθνική (Νότος) : Οι κορυφαίοι της 19ης αγωνιστικής

Ολοκληρώθηκε η 19η αγωνιστική του Νοτίου ομίλου της Β’ Εθνικής, και το basketa.gr σας παρουσιάζει την κορυφαία πεντάδα, αλλά και τον προπονητή της αγωνιστικής.

1. Γιάννης Τζιβελέκας
  Παγκράτι
19 Αγ. 16,1 πόντοι / 26 τρίποντα

«Πυραυλοκίνητος»...Ο Γιάννης Τζιβελέκας πραγματοποιεί την σεζόν της ωρίμασης και καθιέρωσης του, όντας ο ηγέτης μιας πολύ δύσκολης φανέλας, όπως αυτής του Παγκρατίου. Ο 22χρονος γκαρντ ήταν η κινητήριος δύναμη των «ροσονέρι» ώστε να φτάσουν στο 10-0 στο κλειστό του Μετς, κερδίζοντας τον Οίακα Ναυπλίου με 107-102 στην παράταση, σε ένα τρομερό παιχνίδι. Ο γκαρντ της Αθηναϊκής ομάδας, η οποία παραμένει για τα καλά στο κόλπο της ανόδου, είχε 34 πόντους, 11 ασίστ και εύστοχες όλες τις κρίσιμες ελεύθερες βολές, κερδίζοντας στο νήμα τον τίτλο του κορυφαίου από τον Γιώργο Λυτόπουλο, που ήταν εξαιρετικός με 22 πόντους, μην μπορώντας να βοηθήσει στην παράταση λόγω των πέντε φάουλ με τα οποία είχε αποβληθεί.

2. Δημήτρης Τσακίρης
  Ένωση Ιλίου
19 Αγ. 13,8 πόντοι / 22 τρίποντα

Βιώνοντας την περίοδο των όσκαρ, αυτό τις πιο σοβαρής και συνεπής παρουσίας πηγαίνει στην Ένωση Ιλίου, η οποία παρουσιάζεται άκρως ανταγωνιστική, και δεν χαρίζει τίποτα σε κανέναν. Έτσι, κατάφερε να κερδίσει την έδρα της και τον ΚΑΟ Κορίνθου, παίρνοντας μάλιστα και την διαφορά από την ήττα της, σε περίπτωση που οι δυο ομάδες ισοβαθμήσουν, απέχοντας αυτή τη στιγμή δυο νίκες. Κορυφαίος στη νίκη της ομάδας του Γιάννη Κτιστάκη ήταν ο πρώτος της σκόρερ, έμπειρος γκαρντ, Δημήτρης Τσακίρης, ο οποίος με 24 πόντους και 1 τρίποντο αποτέλεσε άλυτο πρόβλημα για την ομάδα του Τάκη Νικητόπουλου.

3. Ανδρέας Γιαννίκος
  Παπάγου
18 Αγ. 4,2 πόντοι / 7 τρίποντα

Ο 24χρονος γκαρντ δεν είχε δώσει το στίγμα του στην φετινή του σεζόν στον Παπάγου, έχοντας πετύχει σε 17 συμμετοχές μόλις 57 πόντους. Όμως ο Περικλής Ταυρόπουλος αποδεικνύει ότι ξέρει να παίρνει κάτι από κάθε του παίκτη, βγάζοντας συνέχεια καινούργιους πρωταγωνιστές, δίπλα στην τριάδα των Κουτρούλια, Ζώρζο και Παπαπέτρου. Στα προηγούμενα παιχνίδια ήταν οι Μπάλος, Πίνης, και στη νίκη στην Ελευσίνα απέναντι στους «σταχυοφόρους» ήρθε η σειρά του Ανδρέα Γιαννίκου να βγει μπροστά, έχοντας 17 πόντους και 1 τρίποντο, κάνοντας σαφή ότι όλα λειτουργούν σωστά στο στρατόπεδο των «Στρατηγών».

4. Σωκράτης Ψαρόπουλος
  Τρίτων
19 Αγ. 15,1 πόντοι / 24 τρίποντα

Ο Σωκράτης Ψαρόπουλος οδηγεί εκ τους ασφαλούς, και από την πρώτη θέση των σκόρερ τον Τρίτωνα σε πορεία ανόδου, και ήταν αυτός που βγήκε μπροστά στο κομβικό εκτός έδρας παιχνίδι με την Πεντέλη, στο οποίο η ομάδα του πήρε διπλό ανόδου. Ο 26χρονος γκαρντ σκόραρε 20 πόντους με 3 τρίποντα, με την προσθήκη του να ανεβάζει επίπεδο την Αθηναϊκή ομάδα, η οποία ελπίζει βάσιμα πως την φετινή σεζόν θα μπορέσει να πετύχει μια ιστορική άνοδο για αυτή.

5. Παναγιώτης Στάθης
  Πανερυθαϊκός
19 Αγ. 6,7 πόντοι / 4 τρίποντα

Το καλύτερο του παιχνίδι με την φανέλα του Πανερυθραϊκού πραγματοποίησε ο 20χρονος ψηλός, ο οποίος αποτέλεσε ένα από τα πρότζεκτ της ομάδας του Δημήτρη Χουχουλή, με την απόκτηση του από τον ΕΦΑΟΖ το καλοκαίρι που μας πέρασε. Στο κομβικής σημασίας παιχνίδι με τον Κρόνο Αγίου Δημητρίου, το οποίοι οι «ερυθρόλευκοι» πήραν στην παράταση, και διατήρησαν τις ελπίδες παραμονής τους, ο Παναγιώτης Στάθης πέτυχε 24 πόντους μαζεύοντας παράλληλα και 9 ριμπάουντ.

  Δημήτρης Λιόγας
  Παγκράτι
  Προπονητής

Αυτά που έχει πετύχει την φετινή σεζόν ο έμπειρος προπονητής με το Παγκράτι θα κοσμούν σίγουρα το βιογραφικό του, καθώς για μια ομάδα που ξεκίνησε για να σώσει την κατηγορία, το να πετυχαίνει 11 αγωνιστικές πριν το τέλος του πρωταθλήματος, και να διεκδικεί με αξιώσεις την άνοδο. Η Αθηναϊκή ομάδα έχει καταφέρει να φτάσει στο 10-0 στην έδρα της, και αν υπολογίσουμε και τα έξι παιχνίδια κυπέλλου, έχει 15-1, έχοντας ηττηθεί μόνο από τον κυπελλούχο Ελλάδας, Παναθηναϊκό. Στο παιχνίδι με τον Οίακα Ναυπλίου, και απέναντι σε μια ομάδα με υπερδιπλάσιο μπάτζετ, βρήκε τον τρόπο, ακόμη και όταν οι φιλοξενούμενοι απέκτησαν ψυχολογικό προβάδισμα να πάρει το παιχνίδι, μαζί με την διαφορά που του δίνει το πλεονέκτημα σε περίπτωση ισοβαθμίας.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ