18.2 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Β’ Εθνική (Νότος) : Οι κορυφαίοι της 18ης αγωνιστικής

Ολοκληρώθηκε η 18η αγωνιστική του Νοτίου ομίλου της Β’ Εθνικής, με το basketa.gr να σας παρουσιάζει την καλύτερη πεντάδα, αλλά και τον προπονητή της αγωνιστικής.

1.Ηλίας Σοφρωνάς (Δάφνη Δαφνίου)

(4,8 πόντοι, 16 συμμετοχές, 0,3 τρίποντα)

Η Δάφνη Δαφνίου έφτασε σε μια νίκη μετά από αρκετό καιρό, δείχνοντας να έχει σφυγμό για να δώσει την μάχη της για την παραμονή στην κατηγορία. Η ομάδα του Κώστα Σορώτου, η οποία είχε ξεχάσει την οσμή της νίκη, επικράτησε στην παράταση της Νέας Κηφισιάς με 80-77, σε μια νίκη με διπλή σημασία, με την ομάδα του Χαϊδαρίου να κάνει το 2-0 απέναντι στην ΑΕΝΚ, που επίσης βρίσκεται στην ίδια ζώνη. Έτσι, σε ένα παιχνίδι που έλειπαν με τραυματισμό οι Γεωργούτσος και Μιχόπουλος, ένας από αυτούς που βγήκε μπροστά ήταν ο 32χρονος γκαρντ, Ηλίας Σοφρωνάς, ο οποίος 18 πόντους με 2 τρίποντα.

2.Διογένης Γοργόνης (Ίκαρος Νέας Σμύρνης)

(14 πόντοι, 4 συμμετοχές, 1,5 τρίποντα)

Από την στιγμή που επέστρεψε από τον τραυματισμό του ο 20χρονος γκαρντ, έχει καταφέρει να βρεθεί δυο φορές στις πεντάδες μας, συμβάλλοντας τα μέγιστα στις μεγάλες επιστροφές του Ίκαρου στα παιχνίδια με Νέα Κηφισιά και Πανελευσινιακό αντίστοιχα, τοποθετώντας για τα καλά την ομάδα του Φώτη Καρακώστα στο κάδρο της μάχης της παραμονής. Ο Διογένης Γοργόνης, ο οποίος αγωνίζεται στην ομάδα της Νέας Σμύρνης με μορφή δανεισμού από το Περιστέρι, είχε 18 πόντους με 4 τρίποντα, καταφέρνοντας ουσιαστικά μόνος του να μετατρέψει το 58-66 του 35', σε 64-66 στο 37'.

3.Παναγιώτης Καυκής (Παγκράτι)

(11,8 πόντοι, 18 συμμετοχές, 1,5 τρίποντα)

Ένας παίκτης «κόσμημα» για την κατηγορία, που δείχνει πλέον να παίρνει μπροστά για τα καλά. Ο 38χρονος γκαρντ, αποφάσισε να αγωνιστεί στην Β' Εθνική την φετινή σεζόν, σε μια ασυνήθιστη κατηγορία για τον ίδιο, και του πήρε κάποιο καιρό ώστε να συνηθίσει τα κατατόπια. Πλέον, βάζοντας μπροστά τον ηγετικό του χαρακτήρα οδήγησε το Παγκράτι σε μια καθοριστική νίκη απέναντι τον ΕΦΑΟΖ στο κλειστό του Ζωγράφου, στην δεύτερη παράταση, δίνοντας στην ιστορική ομάδα το δικαίωμα στην πίστης αναφορικά με την δύσκολη μάχη της παραμονής.

4.Βαγγέλης Καράμπουλας (Ιωνικός Νικαίας)

(19,4 πόντοι, 18 συμμετοχές, 1,7 τρίποντα)

Το μόνο σίγουρο είναι ότι οι περισσότεροι αθλητές του Ιωνικού θα είχαν τον ίδιο πρωταγωνιστικό ρόλο και σε μεγαλύτερες κατηγορίες, αλλά η τύχη για την ομάδα της Νίκαιας να τους έχει στις τάξεις της είναι σπουδαία, καθώς η ομάδα του Μάριου Γούναρη απέχει 6 νίκες από το όνειρο της επιστροφής της στην Α2. «Θύμα» της αυτή την φορά στο ντέρμπι του πρώτου με τον δεύτερο, ήταν ο Ιπποκράτης Κω, με τον 37χρονο φόργουορντ να οδηγεί με 21 πόντους και 3 τρίποντα, την ομάδα του στην 17η της νίκη σε 18 αγωνιστικές.

5.Λάζαρος Τασσόπουλος (Τρίτωνας)

(11,2 πόντοι, 18 συμμετοχές)

Ο «Λάρυ» έχει ανεβάσει την απόδοση του το τελευταίο διάστηκα, και είναι η δεύτερη φορά που τον συναντάμε στις πεντάδες μας μέσα σε τρεις αγωνιστικές. Ο πολύπειρος σέντερ επανήρθε δριμμύτερος μετά τον τραυματισμό του, και δείχνει την αξία και την ποιότητα του. ενώ στο παιχνίδι με τον Πανερυθραϊκό είχε συμβολή στην ανατροπή της ομάδας του, έχοντας 20 πόντους, στην 5η συνεχόμενη επιτυχία του Τρίτωνα.

Προποντηής

Τζίμης Κουστένης (Παγκράτι)

Μεγάλη μάχη δίνει ο έμπειρος προπονητής από την ώρα που ανέλαβε το Παγκράτι, έχοντας πετύχει δυο νίκες σε πέντε παιχνίδια, με την τελευταία να είναι άκρως σημαντική στο κλειστό του Ζωγράφου, όπου η Αθηναϊκή ομάδα νίκησε τον ΕΦΑΟΖ με 107-102 στην παράταση. Ωστόσο, χαρακτηριστικό είναι ότι μετά τη νίκη επί της Δάφνης Δαφνίου, οδήγησε το παιχνίδι με τον Τρίτωνα σε δυο παρατάσεις, χάνοντας στο φινάλε, σε ένα παιχνίδι που υπάρχουν πολλά παράπονα για την διαιτησία, ενώ ηττήθηκε σε Κορωπί και εντός έδρας από τον Διαγόρα Δρυοπιδέων στην τελευταία επίθεση. Έτσι, και έχοντας εκτός τον Μήτσιαλο, θα παλέψει να κρατήσει τους «ροσονέρι» στην κατηγορία.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ