17.4 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Β’ Εθνική (Νότος) : Οι κορυφαίοι της 18ης αγωνιστικής

Ολοκληρώθηκε η 18η αγωνιστική της Β’ Εθνικής (1ος όμιλος), και το basketa.gr σας παρουσιάζει την κορυφαία πεντάδα, αλλά και τον προπονητή της αγωνιστικής.

1.Ανδρέας Σπυρόπουλος (ΝΕ Μεγαρίδας)

Στην δεύτερη του χρονιά στα Μέγαρα ο Ανδρέας Σπυρόπουλος αποτελεί μια από τις βασικές επιλογές του Γιώργου Μάνταλου, ενώ χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι μαζί με τον Βαγγέλη Λούκα έχουν αγωνιστεί και στα 18 παιχνίδια που έχει δώσει η Μεγαρίδα στο πρωτάθλημα. Στην δύσκολη εκτός έδρας νίκη στα Μελίσσια, με την οποία η ομάδα του άφησε πίσω τρεις διαδοχικές ήττες, είχε 16 πόντους με 3 τρίποντα. Συνολικά ο 26χρονος γκαρντ, ο οποίος έχει αγωνιστεί στην Β' Εθνική και με τον Ίκαρο Νέας Σμύρνης έχει 8,4 πόντους και 24 εύστοχα τρίποντα.

2.Γιώργος Αγγελόπουλος (Έσπερος Καλλιθέας)

Συμπληρώνει δεκαετία στην Καλλιθέα ο Γιώργος Αγγελόπουλος, ο οποίος αποτελεί έναν από τους παίκτες που έζησαν την επιστροφή του Έσπερου στις μεγάλες διακρίσεις, και σίγουρα θέλει να αγωνιστεί μαζί του και στην Α2. Έτσι, η ομάδα του έκανε ακόμη βήμα προς τον στόχο της, κερδίζοντας με άνεση τον Πανελευσινιακό στην Ελευσίνα. Ο 29χρονος γκαρντ/φόργουορντ είχε 23 πόντους με 3 τρίποντα, ενώ σε 18 αγώνες στο πρωτάθλημα έχει 9,9 πόντους και 16 εύστοχα τρίποντα.

3.Αλέξανδρος Σακελλαρίου (ΑΣΕ Δούκα)

Στην δεύτερη του σεζόν στον Δούκα ο 20χρονος γκαρντ/φόργουορντ αποτελεί ουσιαστικά τον ηγέτη της νεανικής ομάδας που χτίζει ο Κώστας Αγγέλου, και πλέον έχει αρχίσει να ρολάρει για τα καλά. Έτσι, μετά το διπλό στην Αταλάντη κέρδισε και εκτός έδρας την Πεντέλη, σε ένα αποτέλεσμα που έκανε αίσθηση. Εξαιρετικός για να έρθει η νίκη ήταν ο Αλέξανδρος Σακελλαρίου, ο οποίος είχε 20 πόντους με 4 τρίποντα (4/6 τριπ., 4 ριμπ., 4 ασίστ), ενώ στο πρωτάθλημα και σε 17 αγώνες, έχει 13,3 πόντους και 34 εύστοχα τρίποντα.

4.Βαγγέλης Μόρφης (Πρωτέας Βούλας)

Ο έμπειρος φόργουορντ αποτελεί τον συνδετικό κρίκο ανάμεσα και τη συνέχεια στην ομάδα του Πρωτέα, και είναι αυτός που με την παρουσία του προσφέρει την ασφάλεια στην ομάδα του, ώστε να είναι σταθερά μια από τις δυνάμεις της Β' Εθνικής. Στην 7η εντός έδρας νίκη της ομάδας της Βούλας, και απέναντι στον Μανδραϊκό είχε 15 πόντους με 3 τρίποντα, ενώ σε σύνολο 17 αγώνων έχει 7,3 πόντους, 22 εύστοχα τρίποντα, και πολύ δουλειά που δεν απεικονίζεται στους αριθμούς.

5.Μάρκος Ψάλτου (Λοκρός Αταλάντης)

Ο Μάρκος Ψάλτου αποτελεί έναν από τους τρεις σωματοφύλακες στην πρώτη παρουσία του Λοκρού στην Β' Εθνική και μην έχοντας αντίπαλο στα μέτρα του στο παιχνίδι με το Αιγάλεω, ήταν εξαιρετικός, σκοράροντας 23 πόντους, σε μια νίκη ελπίδας για την ομάδα της Αταλάντης. Ως τώρα, και σε 18 αγώνες στο πρωτάθλημα έχει 16,9 πόντους, όντας ο πρώτος σκόρερ του συγκροτήματος του Λουκά Ζαρονικόλα.

Προπονητής

Αντώνης Μάντζαρης (Έσπερος Καλλιθέας)

Ο Έσπερος Καλλιθέας κατάφερε να μπει και πάλι στο δρόμο της διεκδίκησης της ανόδου προς την Α2, βγαίνοντας από το σκόπελο στον οποίο βρέθηκε με τις δυο εκτός έδρας ήττες σε Αιγάλεω και Ηράκλειο Κρήτης.Ο Αντώνης Μάντζαρης, ο οποίος μετά την 6η αγωνιστική έχει εκτός δράσης την σπουδαία του μεταγραφή, τον Σπύρο Μαγκουνή, βρήκε τον τρόπο ώστε η ομάδα του να κερδίσει άνετα στην Ελευσίνα τον Πανελευσινιακό, πετυχαίνοντας μια σπουδαία νίκη, και να παραμείνει σε θέση διεκδίκησης.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ