19.2 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Β’ Εθνική (Νότος) : Οι κορυφαίοι της 18ης αγωνιστικής

Ολοκληρώθηκε η 18η αγωνιστική του Νοτίου ομίλου της Β’ Εθνικής, και το basketa.gr σας παρουσιάζει την κορυφαία πεντάδα, αλλά και τον προπονητή της αγωνιστικής.

1. Γιώργος Παπαπέτρου
  Παπάγου
18 Αγ. 10,8 πόντοι / 29 τρίποντα

Δεν συναντάς εύκολα αθλητή, και δεν παίκτη που αγωνίζεται στην περιφέρεια που να μπορεί να κάνει triple-double, ειδικά σε ένα τόσο και απαιτητικό πρωτάθλημα όσο αυτό της Β' Εθνικής. Ωστόσο, στο «Σαλούν» όλα πηγαίνουν κατ' ευχήν το τελευταίο διάστημα, με τους «Στρατηγούς» να έχουν 3/3, με αποκορύφωμα το εκπληκτικό μπάσκετ που έπαιξαν απέναντι στον ισχυρό Δούκα, τον οποίο νίκησαν με +27. Ο Περικλής Ταυρόπουλος είδε όλα τα ατού του να πιάνουν εκπληκτική απόδοση, με τον 25χρονο γκαρντ, στην πρώτη του σεζόν στην Β' Εθνική να κάνει καλό πρωτάθλημα, και με 12 πόντους, 10 ριμπάουντ και 10 ασίστ να βάζει τη σφραγίδα του στη συγκεκριμένη νίκη.

2. Νίκος Καρούζος
  Πεντέλη
17 Αγ. 7,9 πόντοι / 31 τρίποντα

Επέστρεψε στην βάση του μετά από μια σεζόν στην Κόρινθο, και μαζί με τους Αποστολόπουλο και Κούσουλα έχουν δημιουργήσει μια τριάδα εμπειρίας στην περιφερειακή γραμμή της ομάδας των Βορείων προαστίων, που αν σε βάλει στον ρυθμό της, δύσκολα μπορεί κάποια ομάδα να γυρίσει ένα παιχνίδι. Αυτό συνέβη και στην Καλλιθέα, με την Πεντέλη να παίρνει αγωνιστική ρεβάνς για την ήττα της στον πρώτο γύρο, και να φτάνει στην τέταρτη εκτός έδρας νίκη της, κάνοντας σημαντικό βήμα παραμονής. Καθοριστικός για το δεύτερο στη σειρά διπλό, μετά από αυτή στη Νέα Ερυθραία, ήταν ο 31χρονος γκαρντ, Νίκος Καρούζος με 20 πόντους, 5 τρίποντα, 5 ριμπάουντ και 2 ασίστ, αλλά και 20 βαθμούς αξιολόγησης.

3. Διονύσης Καραμπάτσος
  Δάφνη Δαφνίου
14 Αγ. 5,1 πόντοι / 12 τρίποντα

Την καλύτερη του εμφάνιση με την «πράσινη» φανέλα της πρωτοπόρου Δάφνης Δαφνίου πραγματοποίησε ο  Διονύσης Καραμπάτσος, και έτσι απέναντι στον Πανερυθραϊκό πέτυχε το 1/3 των πόντων που έχει πετύχει ως τώρα στο πρωτάθλημα. Ο 25χρονος φόργουορντ αρχίζει και βρίσκει τον ρυθμό του, και έτσι εκτός από τους 22 πόντους με 4 τρίποντα που είχε στο συγκεκριμένο εκτός έδρας παιχνίδι, πέτυχε και δυο συνεχόμενα τρίποντα, με τα οποία η ομάδα του πήγε με +7 (36-43) στο 30', παίρνοντας ουσιαστικά ώθηση για μια νίκη...ανόδου.

4. Στάθης Παπαδάκης
  Πρωτέας Βούλας
17 Αγ. 5,7 πόντοι / 19 τρίποντα

Την καλύτερη του φετινή εμφάνιση πραγματοποίησε ο Στάθης Παπαδάκης, ο οποίος ήταν σταθερά παραγωγικός στην έκτη εκτός έδρας νίκη του Πρωτέα. Η ομάδα της Βούλας επικράτησε πολύ δύσκολα στον Άγιο Δημήτριο επί του Κρόνου με 75-72 και έφτασε τις 10 νίκες, πιάνοντας τον Δούκα στην πέμπτη θέση. Ο 20χρονος διεθνής (με τις μικρές Εθνικές) φόργουορντ είχε 19 πόντους με 4 τρίποντα, ενώ πέτυχε και τις δυο βολές με τις οποίες η ομάδα των Νοτίων προαστίων σφράγισε τη νίκη της.

5. Αλέξανδρος Γκαϊντάσοφ
  Μανδραϊκός
16 Αγ. 7 πόντοι / 12 τρίποντα

Σε ένα παιχνίδι που Μανδραϊκός και Παγκράτι πέτυχαν μαζί 185 πόντους, κάποιος θα έπρεπε να είναι καθοριστικός, και αυτός που έκλεψε τον τίτλο του κορυφαίου στο νήμα από τον εκπληκτικό, και αγωνιζόμενο με πόνους, Σάκη Γεωργοπαπαδάκο, που πέτυχε 28 πόντους απέναντι στην περσινή του ομάδα, ήταν ο Αλέξανδρος Γκαϊντάσοφ στην καλύτερη φετινή του εμφάνιση.Ο έμπειρος ψηλός, εκτός από τους 15 πόντους, είχε και 2 τρίποντα, τα οποία αποδείχθηκαν καθοριστικά για τη νίκη βάλσαμο της ομάδας της Δυτικής Αττικής, απέναντι σε μια ομάδα που είναι σταθερά στις τέσσερις πρώτες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα.

  Κώστας Χαρτοματσίδης
  Πεντέλη
  Προπονητής

Ο Κώστας Χαρτοματσίδης αποτελεί σίγουρα έναν εκ των υποψηφίων για τον τίτλο του προπονητή της χρονιάς, για αυτά που έχει πετύχει. Η Πεντέλη βρέθηκε μετά τις ανακατατάξεις στην Β' Εθνική, και όπως έδειξε ήρθε για να μείνει και να διδάξει πως δημιουργούνται οι ομάδες. Όχι, δεν έκανε μεταγραφικές υπερβάσεις, διατήρησε τον κοσμό της, και έτσι , αποδίδοντας ωραίο μπάσκετ, και όντας η ομάδα του προπονητής της, εντυπωσιάζει, και οδεύει σε άνετη παραμονή. Αποκορύφωμα η νίκη της στην Καλλιθέα επί τους φορμαρισμένου Εσπέρου, όπου και αγωνίστηκε και χωρίς τον πρώτο της σκόρερ, Ορέστη Λίτσο. Η Πεντέλη κράτησε τους γηπεδούχους, που πετυχαίνουν 77 πόντους στην επίθεση, στους 63, πήρε το προβάδισμα από το πρώτο λεπτό, είχε 21 ασίστ στην αναμέτρηση, και έκανε και δική της την διαφορά σε περίπτωση ισοβαθμίας. Τι άλλο να ζητήσει κάποιος από ένα παιχνίδι...



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ