18.1 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Β’ Εθνική (Νότος) : Οι κορυφαίοι της 17ης αγωνιστικής

Ολοκληρώθηκε η 17η αγωνιστική του Νοτίου ομίλου της Β’ Εθνικής, με το basketa.gr να σας παρουσιάζει την καλύτερη πεντάδα, αλλά και τον προπονητή της αγωνιστικής.

1.Γιώργος Κουκάς (Διαγόρας Δρυοπιδέων)

[15, 7 πόντοι, 2,7 τρίποντα]

Ο Διαγόρας Δρυοπιδέων συμπλήρωσε οκτώ νίκες στην σειρά, και βρίσκεται σε περίοδο αγωνιστικής ανόδου στην προσπάθεια που κάνει για να βρεθεί στην Α2. Αυτή πήγε για διακοπεί στο Μετς με το Παγκράτι να βραχυκυκλώνει της ομάδα του Αιγάλεω, το οποίο βρήκε λύσεις, ειδικά στο ξεκίνημα από τον 33χρονο γκαρντ, ο οποίος έχει περάσει μια τριετία στο εν λόγω γήπεδο. Ο Κουκάς είχε 25 πόντους με 7 τρίποντα, έχοντας 5/6 στο πρώτο δεκάλεπτο, με το τελευταίο να έρχεται στο τελείωμα του δεκαλέπτου, και από μακρινή απόσταση. Συνολικά στο πρώτο ημίχρονο είχε και τα 7 του τρίποντα, ενώ μαζί με τον Νίκο Πέττα αποτελούν το δίδυμο που οδηγεί το συγκρότημα του Σπύρου Σαμολή. Συνολικά οι δυο τους έχουν κάτι λιγότερο από τους μισούς πόντους της ομάδας τους, έχοντας πετύχει τος 644 από τους 1340, κάτι που έγινε και στο παιχνίδι όπου είχαν μαζί τους 38 από τους 70 πόντους του Διαγόρα.

2.Θοδωρής Ονάσογλου (Ιπποκράτης Κω)

[13,6 πόντοι, 1,9 τρίποντα]

Στην 7η συνεχόμενη νίκη του έφτασε ο Ιπποκράτης Κω, ο οποίος παρέμεινε σταθερά στην 2η θέση που οδηγεί στην Α2, καταβάλλοντας ωστόσο με μεγάλη δυσκολία την αντίσταση του μαχητικού Ίκαρου Νέας Σμύρνης,  ο οποίος γνωρίζοντας την σημαντική απουσία του Φάνη Κουμπούρα, οδήγησε το παιχνίδι στον δικό του ρυθμό, πλησιάζοντας στο 53-50 στο 32'. Σε εκείνο το σημείο βγήκε μπροστά ο 32χρονος γκαρντ, ο οποίος με 11 συνεχόμενους πόντους έδιωξε τους εφιάλτες από το κλειστό της Κω, σκοράροντας συνολικά 25 πόντους, και ωθώντας την ομάδα του στη νίκη.

3.Βαγγέλης Καράμπουλας (Ιωνικός Νικαίας)

[19,3 πόντοι, 1,6 τρίποντα]

Σε ένα κλειστό που γνώρισε ημέρες δόξας την σεζόν 2012-2013, με την ιστορική άνοδο της ΑΕΝΚ από την Α2 στην Α1, επέστρεψε ο Βαγγέλης Καράμπουλας, και αφού βραβεύτηκε μαζί με τον Χρήστο Πετροδημόπουλο από την διοίκηση της ομάδας των Βορείων προαστίων, πήρε το «όπλο» του, και μίλησε όταν το παιχνίδι βρισκόταν σε οριακό σημείο, βοηθώντας τον Ιωνικό να επικρατήσει με 79-74 και να φτάσει στο 16-1, έχοντας 20 πόντους με 1 τρίποντο.

4.Αλέξανδρος Γκαϊντάσοβ (ΓΣ Μάνδρας Νικηφόρος)

[7,7 πόντοι, 0,7 τρίποντα]

Ραγδαία είναι η αγωνιστική πρόοδος του 30χρονου πάουερ φόργουορντ τα τελευταία χρόνια, ο οποίος είδε τα πάντα να αλλάζουν από την στιγμή που πέρασε από τα χέρια του Δημήτρη Χουχουλή στον Πανερυθραϊκό. Πλέον, έχοντας να καλύψει και το κενό του τραυματία Διονύση Μουστόπουλου πραγματοποιεί εξαιρετικές εμφανίσεις, κρατώντας μια από τις καλύτερες στο τοπικό ντέρμπι της Δυτικής Αττικής, και στη νίκη του Μανδραϊκού επί του Πανελευσινιακού. όπου σκόραρε 16 πόντους με 3 τρίποντα!!!

5.Δημήτρης Γιανναλέτσ0ς (ΚΑΟ Κορίνθου)

[9,4 πόντοι, 0,3 τρίποντα]

Πολύ καλή σεζόν πραγματοποιεί στη νεοφώτιστη Κόρινθο ο 32χρονος σέντερ, Δημήτρης Γιανναλέτσος, σε μια συνεργασία που φαίνεται ότι είχε θετικό πρόσημο και για τις δυο πλευρές. Ο έμπειρος ψηλός εκτός από σκόρερ, έχει μεταμορφωθεί και σε δημιουργό, βοηθώντας την ομάδα του Τάσου Νικητόπουλου να έχει 8 νίκες στο πρωτάθλημα, και να βρίσκεται κοντά στον στόχο της σωτηρίας της. Στη νίκη με το Κορωπί, ο πρώην σέντερ του Πανερυθραϊκού είχε 11 πόντους , 8 ριμπάουντ, 5 ασίστ (3/3 βολές, 4/5 δίποντα, 0/1 τρίποντα).

Προπονητής

Μιχάλης Μιχελάκος (Τρίτωνας)

Αρκετοί θα αναφέρουν πως ο Τρίτωνας έχει σπουδαίο ρόστερ, και πως το έργο κάθε προπονητή είναι εύκολο, αλλά μόνο έτσι δεν είναι στου Στρέφη. Έτσι, μετά την εντός έδρας ήττα από τον Μανδραϊκό στις 14 Ιανουαρίου, και τις συνεχόμενες απουσίες βασικών παικτών του, κατάφερε να αντιστρέψει το κλίμα, και να φτάσει σε 4 διαδοχικές και πολύ δύσκολες νίκες, με αποκορύφωμα το διπλό στην Βούλα απέναντι στον Πρωτέα, με το οποίο η ομάδα του έφτασε στις 11 νίκες, και παρέμεινε σε απόσταση αναπνοής από την δεύτερη θέση που οδηγεί στην Α2.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ