17.4 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Β’ Εθνική (Νότος) : Οι κορυφαίοι της 17ης αγωνιστικής

Ολοκληρώθηκε η 17η αγωνιστική της Β’ Εθνικής (1ος όμιλος), και το basketa.gr σας παρουσιάζει την κορυφαία πεντάδα, αλλά και τον προπονητή της αγωνιστικής.

1.Αλέξανδρος Πετράκης (ΟΦΗ)

Συγκλονιστικό παιχνίδι από τον Αλέξανδρο Πετράκη, ο οποίος πραγματοποίησε μια από τις καλύτερες εμφανίσεις της καριέρας του στο «Στ.Βενέτης» απέναντι στο Αιγάλεω, και ήταν μια από τις αιτίες που το «Σίτι» ηττήθηκε στην έδρα του μετά τον Σεπτέμβρη του 2017. Ο 33χρονος γκαρντ επέστρεψε την περσινή σεζόν στον ΟΦΗ, στον οποίο ξεκίνησε το μπάσκετ, και μετά την άνοδο από την Γ' Εθνική, βοηθάει την Κρητική ομάδα σε μια σταθερή πορεία στην Β' Εθνική. Στο συγκεκριμένο παιχνίδι είχε 27 πόντους, 11 ασίστ και 5 τρίποντα, ενώ στο πρωτάθλημα και σε 15 παρουσίες έχει 9,6 πόντους και 24 εύστοχα τρίποντα.

2.Ηλίας Σοφρωνάς (Παπάγου)

Ο Παπάγου στάθηκε στο ύψος του βάρους της φανέλας του, και πήρε μια περήφανη νίκη στην Μάνδρα, επικρατώντας του ως πριν το παιχνίδι, αήττητου στην έδρα του Μανδραϊκού, στην παράταση, αγωνιζόμενος στο έξτρα πεντάλεπτο με τον Ηλία Σοφρωνά, δυο ταλαντούχους και δυο έφηβους αθλητές. Καθοριστικός σε αυτό το παιχνίδι ο 34χρονος ο οποίος είχε τους 8 από τους 12 πόντους των «Στρατηγών» στην παράταση, έχοντας συνολικά 18 πόντους με 3 τρίποντα στην αναμέτρηση. Ως τώρα, και σε 16 αγώνες, έχει 12,7 πόντους και 32 εύστοχα τρίποντα.

3.Γιάννης Πλουτέτσκι (Μαρούσι)

Μπορεί ο Παύλος Ξύδας να ήταν ο καθοριστικός παράγοντας της 9ης συνεχόμενης νίκης του Αμαρουσίου που ήρθε στα Μέγαρα επί της ΝΕΜ, έχοντας 23 πόντους με 4 τρίποντα, αλλά η δουλειά που γίνεται στην ομάδα των βορείων προαστίων, και το μαχητικό κλίμα που έχει εμφυσήσει ο Γιώργος Σκαραφίγκας φαίνονται στην περίπτωση του Γιάννη Πλουτέτσκι. Για να κάνει μια ομάδα πρωταθλητισμό θέλει να δει και άλλους παίκτες να βγαίνουν μπροστά όταν δεν βρίσκονται σε καλή ημέρα οι βασικοί άξονες της (Γκαγκαλούδης - Λάππας), με τον 40χρονο αθλητή, να κρατάει την ομάδα του την ώρα που οι γηπεδούχοι προσπαθούσαν να επιβάλλουν τον ρυθμό τους, έχοντας συνολικά 10 πόντους και 1 τρίποντα. Και να φανταστεί κάποιος ότι ο έμπειρος αθλητής, με μεγάλη θητεία στις Εθνικές κατηγορίες, αγωνίζονταν την περσινή σεζόν στην Β' ΕΣΚΑ και την Υπεροχή Εξαρχείων. Στο πρωτάθλημα, και σε 8 αγώνες έχει 3,6 πόντους και 5 εύστοχα τρίποντα.

4.Βασίλης Καραχάλιος (Μελίσσια)

Αν μια ομάδα δείχνει ζωντανή στο να κυνηγήσει τις όποιες ελπίδες της για παραμονή, αυτή είναι τα Μελίσσια, τα οποία χρειάζονται αρκετά αποτελέσματα για να πετύχουν τον στόχο τους. Ένα βήμα έγινε με την άνετη νίκη επί του Ιωνικού ΝΦ, στην οποία ο Βασίλης Καραχάλιος είχε 31 πόντους με 2 τρίποντα, ενώ συνολικά στο πρωτάθλημα ο 23χρονος πάουερ φόργουορντ έχει 12,6 πόντους και 14 εύστοχα τρίποντα σε 15 αγώνες.

5.Ιάσονας Πέτς (Πρωτέας Βούλας)

Καθοριστικός σε μια ακόμη αναμέτρηση για τον Πρωτέα Βούλας ήταν ο Ιάσονας Πετς, ο οποίος ήταν ο παίκτης που πέτυχε το τρίποντο της νίκης της ομάδας του , στο κλειστό του Μίλωνα με αντίπαλο προερχόμενο από 5/5, Εθνικό Πειραιά. Ο 26χρονος πάουερ φόργουορντ πραγματοποιεί και φέτος μια πολύ καλή και μεστή σεζόν, αποτελώντας σημείο αναφορά για την ομάδα του Περικλή Ταυρόπουλου, ενώ στη συγκεκριμένη αναμέτρηση είχε 12 πόντους και 1 τρίποντο. Συνολικά στο πρωτάθλημα έχει 8,2 πόντους και 17 εύστοχα τρίποντα σε 17 αγώνες.

Προπονητής

Γιώργος Διαμαντόπουλος (Παπάγου)

Μια νίκη που θα την θυμούνται για αρκετά χρόνια στου Παπάγου πήραν οι «Στρατηγοί», οι οποίοι έσπασαν το αήττητο του Μανδραϊκού στην Μάνδρα, κερδίζοντας στην παράταση με σχεδόν μισή ομάδα. Ο Γιώργος Διαμαντόπουλος γνωρίζοντας το βάρος της φανέλας που κουβαλάνε οι παίκτες του, κατάφερε να επικρατήσει αγωνιζόμενος στην παράταση με τους Σοφρωνά, Καρακατσάνη, Παπαζήση και τους δυο εφήβους ενώ έχασε στο 34′ τον Κυρίτση που αποχώρησε με τράβηγμα, και στη συνέχεια με πέντε φάουλ, Αγγελόπουλο και Τσιτσιγιάννη. Αξίζει να σημειωθεί ότι εκτός ήταν οι Ψαθάς, Χρυσός και Τρίχας.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ