20.7 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Β’ Εθνική (Νότος) : Οι κορυφαίοι της 17ης αγωνιστικής

Ολοκληρώθηκε η 17η αγωνιστική του Νοτίου ομίλου της Β’ Εθνικής, και το basketa.gr σας παρουσιάζει την κορυφαία πεντάδα, αλλά και τον προπονητή της αγωνιστικής.

1. Ιωάννης Ροδοστόγλου
  Παγκράτι
16 Αγ. 12,6 πόντοι / 16 τρίποντα

Το έχει ξανακάνει. Ο έμπειρος γκαρντ αποτελούν έναν από αυτούς τους παίκτες που τους αρέσει να παίρνουν την ευθύνη, και έχοντας ψυχολογία και εμπιστοσύνη στον εαυτό του, συνηθίζει να δικαιώνεται. Στο παιχνίδι με την Πεντέλη ισοφάρισε για το Παγκράτι σε 78-78 στο 39', δίνοντας το δικαίωμα στον Δήμο Φωτίου να καθαρίσει το παιχνίδι, στην Βούλα πέτυχε καθοριστικό τρίποντο στα 35'' για το 60-66, και στην αναμέτρηση με τον Τρίτωνα, και με το σκορ στο 72-73, πέτυχε 7 συνεχόμενους πόντους με δυο τρίποντα και κερδισμένο φάουλ, γράφοντας το 79-73, και γέρνοντας την πλάστιγγα προς τους «ροσονέρι». Συνολικά στο συγκεκριμένο παιχνίδι ήταν ηγετικός, προειδοποιώντας τους φιλοξενούμενους με τρίποντο και φάουλ στο τέλος του ημιχρόνου (48-47), και δείχνει να απολαμβάνει την παρουσία του στο Παγκράτι, όπως τόνισε και σε συνέντευξη που παραχώρησε στο basketa.gr.

2. Ντίνος Δενδρινός
  Δούκας
17 Αγ. 6 πόντοι / 12 τρίποντα

Ο Δούκας προερχόταν από δυο μαζεμένες εκτός έδρας ήττες και είχε αρχίσει να βλέπει να απομακρύνεται η επαφή του με τις θέσεις ανόδου, ενώ και το παιχνίδι με τον ΚΑΟ Κορίνθου βρισκόταν στην κόψη του ξυραφιού, επιβαρύνοντας την κατάσταση. Εκεί εμφανίστηκε ο Ντίνος Δενδρινός, πράττοντας ότι και πριν από ένα γύρο με τον Παπάγου. Με 3'' να απομένουν και με το σκορ στο 65-65 επιχείρησε μακρινό δίποντο, χαρίζοντας μια πολύτιμη νίκη στην ομάδα του, και κρατώντας την ζωντανή στον στόχο της, που δεν είναι άλλος από την επάνοδο στην Α2.

3. Άρης Φούντας
  Ένωση Ιλίου
17 Αγ. 10,6 πόντοι / 37 τρίποντα

Ο Άρης Φούντας αποτελεί την σημασία του κλασσικού σουτέρ, και όταν βρεθεί στην μέρα του είναι ικανός να διαλύσει κάθε αμυντικό σύστημα των αντιπάλων. Αυτό συνέβη και στο παιχνίδι της Ένωσης Ιλίου με τον Μανδραϊκό, με τον 33χρονο φόργουορντ να «βομβαρδίζει» το αντίπαλο καλάθι με 19 πόντους και 5 τρίποντα. Ο έμπειρος αθλητής βρίσκεται για 4η διαδοχική σεζόν στο Ίλιον, αποτελώντας αναπόσπαστο μέλος της Ένωσης, ενώ βρίσκεται μέσα στην τετράδα των πρώτων σκόρερ της, στην προσπάθεια που κάνει να παραμείνει στην Β' Εθνική.

4. Ρένος Μπάλος
  Παπάγου
15 Αγ. 6,6 πόντοι / 2 τρίποντα

Ο Παπάγου ξεκίνησε την φετινή σεζόν με πολλά ερωτηματικά, και με παίκτες που στις προηγούμενες ομάδες τους δεν είχαν ιδιαίτερο χρόνο συμμετοχής. Ένας από αυτούς ήταν ο ταλαντούχος φόργουορντ Ρένος Μπάλος,  ο οποίος μετά τις ακαδημίες του Παναθηναϊκού δοκίμασε την τύχη του στην Α2 με το Ψυχικό, χωρίς να πάρει παραστάσεις. Έτσι προτίμησε να αποδεχθεί την πρόταση των «Στρατηγών», με τις δυο πλευρές να δικαιώνονται. Εξαιρετικό στήσιμο, εκρηκτικός, με αντίληψη και αρκετά προσόντα, ο Μπάλος ήταν εξαιρετικός στη νίκη επί της νεανικής Δάφνης Δαφνίου, έχοντας 16 πόντους και πολύ καλή παρουσία. Μπορεί ο «αιώνιος» έφηβος Τόλης Κουτρούλιας να είχε 23 πόντους και 20 ριμπάουντ, αλλά σαν στήλη θέλαμε να δώσουμε ένα credit στην προσπάθεια ενός 19χρονου αθλητή να ενταχθεί σε υψηλό επίπεδο.

5. Μανώλης Ματαλιωτάκης
  Πρωτέας Βούλας
17 Αγ. 14,2 πόντοι / 2 τρίποντα

Αν ο Τόλης Κουτρούλιας αποτελεί την επιτομή του όρου σέντερ στο πρωτάθλημα της Β' Εθνικής, ένα παιδί στα 24 του χρόνια, ο Μανώλης Ματαλιωτάκης αποτελεί την επόμενη ημέρα στη συγκεκριμένη θέση. Μοντέρνος ψηλός, με άριστη εκτέλεση στο πιν εκ ρολ, έχει δημιουργήσει με τον Γιάννη Αγγελόπουλο την κινητήριο δύναμη την τελευταία διετία στον Πρωτέα Βούλας. Έτσι, μπορεί ο Αγγελόπουλος να πέτυχε το νικητήριο τρίποντο στα 3'' πριν το τέλος στην αναμέτρηση με τον Πανερυθραϊκό, αλλά ο Ματαλιωτάκης ήταν εξαιρετικός, έχοντας 27 πόντους, 18 ριμπάουντ, 6 ασίστ και 3 κοψίματα, σε μια μυθική εμφάνιση για τον ίδιο.

  Δημήτρης Λιόγας
  Παγκράτι
  Προπονητής

Στον πρώτο γύρο ήταν ο Μιχάλης Μιχελάκος που είχαν κάνει «ματ» στον έμπειρο προπονητή, αλλά αυτή την φορά ο Δημήτρης Λιόγας πήρε την δική του αγωνιστική ρεβάνς, οδηγώντας το Παγκράτι σε μια τεράστιας σημασίας νίκη, απέναντι στον Τρίτωνα, δηλαδή έναν αντίπαλο πολύ πιο γεμάτο, και με εξαιρετικό ρόστερ και τεχνικό τιμ.Η Αθηναϊκή ομάδα είδε τα πράγματα να διαταράσσονται μετά την βαριά ήττα της προηγούμενης αγωνιστικής στην Καλλιθέα από τον Έσπερο, αλλά φαίνεται να έμαθε από αυτή την αποτυχία, και παρότι ξεκίνησε με μπάτζετ σωτηρίας, συνεχίζει να κυνηγάει την άνοδο και το κυριότερο, να φέρνει τον κόσμο της πίσω στο γήπεδο.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ