19.2 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Β’ Εθνική (Νότος) : Οι κορυφαίοι της 16ης αγωνιστικής

Ολοκληρώθηκε η 16η αγωνιστική του Νοτίου ομίλου της Β’ Εθνικής, με το basketa.gr να σας παρουσιάζει την καλύτερη πεντάδα, αλλά και τον προπονητή της αγωνιστικής.

1.Διογένης Γοργόνης (Ίκαρος Νέας Σμύρνης)

[14 π., 1 τρίποντο]

Η φετινή σεζόν γράφει μόνο το όνομα της Κηφισιάς για τον 20χρονο διεθνή γκαρντ με τις μικρές Εθνικές ομάδες, Διογένη Γοργόνη, ο οποίος είχε τραυματιστεί στο παιχνίδι της πρεμιέρας με την ΑΕΝΚ. Έτσι, χρειάστηκε να κάνει επέμβαση στον ώμο, και να επιστρέψει ένα γύρο μετά, και να πετύχει 17 καθοριστικούς πόντους με 1 τρίποντο απέναντι στην ίδιο ομάδα, οδηγώντας τον Ίκαρο στην τέταρτη νίκη του στο πρωτάθλημα, και καλύπτοντας παράλληλα την διαφορά από την ήττα του στον πρώτο γύρο. Ο Διογένης Γοργόνης αγωνίζεται στην ομάδα της Νέας Σμύρνης με την μορφή δανεισμού από το Περιστέρι.

2.Ευθύμης Καραλής (Διαγόρας Δρυοπιδέων)

[7,1 π., 1,9 τρίποντα]

Ο κύριος «τρίποντο». Αποτελεί έναν από τους καλύτερους παίκτες που σκοράρουν έξω από τα 6,75, που κυκλοφορούν στα Ελληνικά γήπεδα, και στα 35 του χρόνια αποφάσισε να επιστρέψει στην Β΄Εθνική, από την οποία απείχε από το 2010 και μετά, αγωνιζόμενος κατά κόρον στην Γ' Εθνική. Στο φετινό πρωτάθλημα, και αγωνιζόμενος σε μια ομάδα με σημαντικούς αθλητές, που κάνει παράλληλα και πρωταθλητισμό, του βρήκε κάποιο χρόνο να βρει τον ρόλο του, και να προρασμοστεί στις απαιτήσεις της κατηγορίας, αλλά πλέον βοηθάει τα μέγιστα στην ομάδα του Σπύρου Σαμόλη, όντας καθοριστικός στο με 17 πόντους και 5 τρίποντα στο παιχνίδι με το Ηράκλειο. Συνολικά ο Ευθύμης Καραλής έχει σκοράρει τους 87 από τους 106 πόντους του, από μακρινή απόσταση.

3.Κώστας Σιμιτζής (Κορωπί)

[5,2 π., 1 τρίποντο]

Την καλύτερη σεζόν της ως τώρα καριέρας του πραγματοποιεί ο 20χρονος γκαρντ, Κώστας Σιμιτζής, ο οποίος με την έλευση του Κώστα Ρουμελιώτη έχει βρει ρόλο, και ανταποκρίνεται απόλυτα. Στο παιχνίδι με το Παγκράτι, ο αθλητής του Κορωπίου ήταν εξαιρετικός, έχοντας 18 πόντους με 4 τρίποντα, με τους περισσότερους πόντους να έρχονται μέσα από οργανωμένο παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο, ενώ πέτυχε και ένα καθοριστικό τρίποντο στην τέταρτη περίοδο, όταν η ομάδα του είχε κολλήσει στην επίθεση.

4.Βαγγέλης Μόρφης (Πρωτέας Βούλας)

[4,5 π., 0,7 τρίποντα]

Ο έμπειρος γκαρντ/φόργουορντ βρίσκεται για τρίτη συνεχόμενη σεζόν στην ομάδα της Βούλας, βοηθώντας την με την εμπειρία του ώστε να μπορέσει να σταθεροποιηθεί στην Β' Εθνική. Ο Βαγγέλης Μόρφης μετά από μια τετραετία στον Αετό έχει βρει το ρόλο του στην ομάδα των Νοτίων προαστίων, και στο σπουδαίο διπλό της ομάδας του Βαγγέλη Βλάχου στο Χαϊδάρι απέναντι στην Δάφνη Δαφνίου είχε 12 πόντους με 2 τρίποντα, τα οποία ήρθαν μαζεμένα στην τρίτη περίοδο, όταν οι γηπεδούχοι είχαν πλησιάσει στους 2 πόντους.

5.Λάζαρος Τασσόπουλος (Τρίτωνας)

[10,9 π.)

Ο «Λάρυ» όπως τον αποκαλούν οι κατά καιρούς συμπαίκτες του, έχει αποδείξει εδώ και αρκετά χρόνια την αξία και την ποιότητα του, αγωνιζόμενος πάντα σε υψηλό επίπεδο, μην έχοντας ωστόσο ποτέ ξεπεράσει την Β' Εθνική, την οποία γνωρίζει όσο ελάχιστοι. Στο νικηφόρο παιχνίδι του Τρίτωνα με την Κόρινθο ο 36χρονος σέντερ είχε 21 πόντους, και όλα αυτά μια εβδομάδα μετά το ψυχοβγαλτικό παιχνίδι με το Παγκράτι, όπου είχε αποχωρήσει τραυματίας στην 3η περίοδο. Μόνο η επιστροφή σε ένα βαρύ σκαρί σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα δείχνει την δίψα του Τασσόπουλου για το άθλημα.

Προπονητής

Μάριος Γούναρης (Ιωνικός Νικαίας)

Μπορεί η επιλογή να ξενίσει, αλλά σίγουρα η μοίρα των προπονητών έχει τα δικά της δεδομένα. Πολλές φορές ο ένας μετά τον άλλον, απομακρύνονται από ομάδες όταν αυτές δεν εξυπηρετούν τα θέλω των ανθρώπων τους, αλλά υπάρχουν και οι περιπτώσεις σαν αυτή του Ιωνικού, όπου οι νίκες περνούν συνήθως στα ψιλά, λόγω του μπάτζετ και του υλικού. Ωστόσο, αξίζει ένα μεγάλο μπράβο στον εν λόγω τεχνικό, ο οποίος κατάφερε να κρατήσει μαζεμένη, και να δώσει ρόλους, σε μια ομάδα με τόσα αστέρα, ενώ με 15-1 , 89,7 κατά μέσο όρο επίθεσης, και πέντε κατοστάρες οδηγεί το ιστορικό σωματείο στην επιστροφή του στην Α2, μετά από αρκετά χρόνια.

photo credit : basketaki.news



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ