13.7 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Β’ Εθνική (Νότος) : Οι κορυφαίοι της 16ης αγωνιστικής

Ολοκληρώθηκε η 16η αγωνιστική της Β’ Εθνικής (1ος όμιλος), και το basketa.gr σας παρουσιάζει την κορυφαία πεντάδα, αλλά και τον προπονητή της αγωνιστικής.

1.   ΟΝΟΜΑ ΠΑΙΚΤΗ ΑΓ PPG
31 ΕΤΩΝ (1.89) G ΜΠΟΧΩΡΙΔΗΣ ΝΙΚΟΣ 16 33 14,9 ΟΦΗ 

Ο Νίκος Μποχωρίδης επέστρεψε στο Ηράκλειο, και όντας πάλι παίκτης του Βασίλη Ράλλη βρήκε τους ρυθμούς του, και έτσι αναδεικνύεται σε ηγετική μορφή του ΟΦΗ, όντας ο πρώτος του σκόρερ όσο και ο παίκτης με τα περισσότερα εύστοχα τρίποντα. Έτσι, ήταν αυτός που βγήκε μπροστά στο πολύ δύσκολο εντός έδρας παιχνίδι στο ΒΑΚ με τον Έσπερο Καλλιθέας, ολοκληρώνοντας το παιχνίδι με 20 πόντους και 4 τρίποντα.

2.   ΟΝΟΜΑ ΠΑΙΚΤΗ ΑΓ PPG
34 ΕΤΩΝ (1.96) G ΚΑΡΑΜΠΑΤΣΟΣ ΔΙΟΝΥΣΗΣ 15 28 13,4 ΜΑΝΔΡΑΙΚΟΣ

Μετά από μια σεζόν, και μια άνοδο με την Δάφνη Δαφνίου, επέστρεψε στην Μάνδρα, και ήταν καθοριστικός ώστε ο Μανδραϊκός να πετύχει την πρώτη του εκτός έδρας νίκη, κερδίζοντας την Πεντέλη. Ο έμπειρος γκαρντ/φόργουορντ σκόραρε 20 πόντους με 3 τρίποντα, συμβάλλοντας τα μέγιστα στο να σπάσει η κακοδαιμονία των αναμετρήσεων μακριά από την Μάνδρα.

3.   ΟΝΟΜΑ ΠΑΙΚΤΗ ΑΓ PPG
37 ΕΤΩΝ (1.98) F ΛΥΚΟΓΙΑΝΝΗΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ 14 15 8,9 ΠΑΝΕΡΥΘΡΑΙΚΟΣ

Η μοναδική ομάδα που έχει καταφέρει από το «Σ.Καλαϊτζής» και να κερδίσει τον Πανερυθραϊκό στην έδρα του είναι ο Πανελευσινιακός, και μάλιστα στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος, με μια απίθανη ανατροπή στο τέταρτο δεκάλεπτο. Έτσι, ο Δημήτρης Χουχουλής είχε το πλάνο του στο να φύγει από το διπλό από την έδρα των «σταχυοφόρων», με τον Χριστόφορο Λυκογιάννη να κάνει το καλύτερο του παιχνίδι με τα «ερυθρόλευκα». Ο έμπειρος φόργουορντ εκτός από τους 18 πόντους (2 τρίπ., 6/7 δίπ., 6 ριμπ.), πέτυχε 11 συνεχόμενους πόντους στο τέταρτο δεκάλεπτο, διασφαλίζοντας ουσιαστικά τη νίκη για την ομάδα του.

4.   ΟΝΟΜΑ ΠΑΙΚΤΗ ΑΓ PPG
36 ΕΤΩΝ (2.05) PF ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ 18 24 15,9 ΕΘΝΙΚΟΣ

Με τέτοιον Νίκο Αγγελόπουλο ο Εθνικός ήταν αδύνατον να ηττηθεί στο «Σαλούν» από τον Παπάγου, βοηθώντας την ομάδα του Κώστα Οικονομάκη να φτάσει στην έκτη εκτός έδρας επιτυχία της. Ο έμπειρος πάουερ φόργουορντ ήταν ασταμάτητος, έχοντας 35 πόντους με τρία τρίποντα, σε μια από τις καλύτερες εμφανίσεις της γεμάτης καριέρας του.

5.   ΟΝΟΜΑ ΠΑΙΚΤΗ ΑΓ PPG
22 ΕΤΩΝ (2.03) PF ΣΕΡΓΙΕΝΚΟ ΕΥΓΕΝΙΟΣ 18 3 11,8 ΔΟΥΚΑΣ

Η νεανική ομάδα του Κώστα Αγγέλου έχει αρχίσει να βρίσκει ρυθμό και συνοχή, με την δουλειά που γίνεται στο Δαϊς να αρχίζει να φαίνεται. Έτσι, η ομάδα των βορείων προαστίων κατάφερε να διπλασιάσει τις νίκες της επί του Λοκρού Αταλάντης, και να πάρει το πρώτο διπλό της στο πρωτάθλημα.Καθοριστικός και συνάμα ασταμάτητος ήταν ο 22χρονος πάουερ φόργουορντ, Ευγένιος Σεργιένκο, ο οποίος από το γειτονικό Μαρούσι μετακόμισε στον Δούκα, και σε μια από τις καλύτερες παραστάσεις της καριέρας του είχε 26 πόντους, κυριαρχώντας στο παιχνίδι στις ρακέτες.

Προπονητής

Περικλής Ταυρόπουλος (Πρωτέας Βούλας)

Εξαιρετική πορεία , και με την σφραγίδα του Περικλή Ταυρόπουλου αποτυπωμένη σε αυτή, πραγματοποιεί ο Πρωτέας Βούλας, ο οποίος πέτυχε σπουδαία νίκη επί της Μεγαρίδας, φτάνοντας συνολικά τις 7 στην έδρα του, και πιάνοντας την 4η θέση. Η ομάδα των Νοτίων προαστίων εμπιστεύτηκε τον πολύπειρο τεχνικό, και όπως φαίνεται η δουλειά που κάνει βγαίνει στο παρκέ, με τον Πρωτέα να παίζει ωραίο και μπάσκετ με το οποίο ξέρει να παίρνει τα αποτελέσματα.

 

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ