21 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Β’ Εθνική (Νότος) : Οι κορυφαίοι της 16ης αγωνιστικής

Ολοκληρώθηκε η 16η αγωνιστική του Νοτίου ομίλου της Β’ Εθνικής, και το basketa.gr σας παρουσιάζει την κορυφαία πεντάδα, αλλά και τον προπονητή της αγωνιστικής.

1. Γιώργος Παπαπέτρου
Παπάγου
16 Αγ. 10,7 πόντοι / 27 τρίποντα

Ο Παπάγου πέτυχε στρατηγικής σημασίας νίκη στην Κόρινθο, βρίσκοντας το δεύτερο του διπλό στο πρωτάθλημα, και παράλληλα φτάνοντας στο 2-0 απέναντι στον ΚΑΟΚ. Πρωταγωνιστικής της νίκης των «Στρατηγών» ήταν ο Γιώργος Παπαπετρου, ο οποίος σε ένα από τα καλύτερα του παιχνίδι με την μπλε φανέλα πέτυχε 20 πόντους, ευστοχώντας στα 4 τρίποντα που πέτυχε σε όλο το παιχνίδι η ομάδα του. Μάλιστα, 0 25χρονος γκαρντ, δυο ημέρες μετά τα γενέθλια του, ήταν αυτός που σημείωσε τους πέντε τελευταίους και καθοριστικούς πόντους της νίκης.

2. Βασίλης Ξιούρας
Κρόνος Αγ.Δημητρίου
15 Αγ. 6,4 πόντοι / 27 τρίποντα

Από το 2014 ως και σήμερα ο Βασίλης Ξιούρας έχει ριζώσει στον Άγιο Δημήτριο, αποτελώντας τον αρχηγό του Κρόνου. Η φετινή σεζόν παρότι ξεκίνησε με 2 νίκες στις πρώτες τέσσερις αγωνιστικές εξελίχθηκε πολύ άσχημα για τους νεοφώτιστους, και έπρεπε να έρθει η πρεμιέρα του δεύτερου γύρου ώστε να έρθει η τρίτη νίκη στο πρωτάθλημα, και η δεύτερη επί του ίδιου αντιπάλου, του Γλαύκου. Σε αυτό το παιχνίδι ο 31χρονος γκαρντ ήταν εξαιρετικός, έχοντας 17 πόντους με 5 τρίποντα, κρατώντας με τα σουτ του την ομάδα, πριν πάρει διαφορά νίκης στην τέταρτη περίοδο.

3. Κωστής Δέδες
Μανδραϊκός
16 Αγ. 14,5 πόντοι / 38 τρίποντα

Για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα στους κορυφαίους ο Κωστής Δέδες , ο οποίος έχει αρχίσει να βρίσκει για τα καλά τον ρόλο και τον ρυθμό, κάτι που του έκανε ευκολότερο η συνήπαρξη του με τον Σάββα Κατσούνη, όπως τόνισε σε συνέντευξη του στο basketa.gr. Έτσι μετά τους 25 πόντους που είχε πετύχει εναντίον του Παπάγου και τους 16 απέναντι στον Δούκα, πρόσθεσε 34 πόντους με 6 τρίποντα στη νίκη στο τοπικό ντέρμπι της Δυτικής Αττικής με τον Πανελευσινικακό. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι ο 32χρονος αθλητής μετράει 24,7 πόντους στα τρία τελευταία παιχνίδια.

4. Κλαούντιο Χαρούνι
Έσπερος Καλλιθέας
16 Αγ. 8,4 πόντοι / 1 τρίποντα

Τα αδέλφια Χαρούνι, ο Κλαούντιο και ο Νικόλας κατάφεραν να αναδείξουν το όνομα τους μαζί με την αγωνιστική άνοδο του Εσπέρου, ο οποίος σταδιακά, και μην αλλάζοντας πολλά κατάφερε να βρεθεί από την ΕΣΚΑΝΑ στην Β' Εθνική, και να πραγματοποιήσει το καλύτερο του ημίχρονο απέναντι στο δυνατό Παγκράτι, σκοράροντας 62 πόντους. Εξαιρετική παρουσία στην 8η νίκη της ομάδας της Καλλιθέας στο πρωτάθλημα είχε ο 20χρονος πάουερ φόργουορντ, ο οποίος φαίνεται ότι του ταιριάζει ως αντίπαλος το Παγκράτι, εναντίον του οποίου σε δυο παιχνίδια σκόραρε 36 πόντους, ενώ στο συγκεκριμένο είχε 19 πόντους αλλά και το πρώτο του εύστοχο τρίποντο στο πρωτάθλημα.

5. Ορέστης Μπέλη
Πεντέλη
16 Αγ. 11,4 πόντοι / 2 τρίποντα

Ακόμη ένας παίκτης που εντυπωσιάζει με την φετινή παρουσία του, και δείχνει πως το σκάουτινγκ της Πεντέλης λειτουργεί υποδειγματικά. Έτσι, μπορεί ο 21χρονος πάουερ φόργουορντ να αγωνίστηκε και στην περσινή κακή σεζόν του Άρη Πετρούπολης, ωστόσο είχε δείξει δείγματα του ταλέντου του, και στην προηγούμενη συμμετοχή του στην Β' Εθνική με τον Κρόνο Αγίου Δημητρίου, και στις υποδομές του Παναθηναϊκού, φτάνοντας ως και την Εθνική ομάδα της Αλβανίας. Έτσι, και όπως δήλωσε στο basketa.gr έχει δικαιώσει τον προπονητή του με τις ως τώρα εμφανίσεις του, ενώ απέναντι στον Πανερυθραϊκό και το σπουδαίο διπλό που πέτυχε η ομάδα του ήταν εντυπωσιακός, έχοντας 22 πόντους με κυριαρχικό παιχνίδι και στις δυο πλευρές της ρακέτας.

  Προπονητής
Παπάγου
  Περικλής Ταυρόπουλος

Αν κάποιος γνωρίζει καλύτερα από όλους την ιδιοσυγκρασία των «Στρατηγών» αυτός είναι ο Περικλής Ταυρόπουλος, ο οποίος επέστρεψε στο «Σαλούν» μετά από 24 χρόνια και οδηγεί τον Παπάγου σε μονοπάτια σωτηρίας. Στρατηγικής σημασίας νίκη ήταν αυτή στην Κόρινθο απέναντι στον ΚΑΟΚ, με την επιτυχία να έχει διπλή σημασία μετά τις 2 νίκες που μετρούν οι «μπλε» απέναντι στην ομάδα της Πελοποννήσου.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ