24.1 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Β’ Εθνική (Νότος) : Οι κορυφαίοι της 15ης αγωνιστικής

Ολοκληρώθηκε η 15η αγωνιστική του Νοτίου ομίλου της Β’ Εθνικής, και το basketa.gr σας παρουσιάζει την κορυφαία πεντάδα, αλλά και τον προπονητή της αγωνιστικής.

1. Γιάννης Τζιβελέκας
Παγκράτι
15 Αγ. 14,1 πόντοι / 20 τρίποντα

Αποτελεί έναν από τους χαρακτήρες και συνάμα αθλητές που έχουν ωριμάσει γρήγορα, και παρά τα 22 του χρόνια δεν διστάζει να παίρνει την ευθύνη και να είναι ηγετικός. Αυτό έπραξε και στο πολύ δύσκολο, όπως εξελίχθηκε, εκτός έδρας παιχνίδι του Παγκρατίου στον Άγιο Δημήτριο με τον Κρόνο, ο οποίος έδινε μάχη επιβίωσης. Ο σκληροτράχηλος γκαρντ πήρε την κατάσταση στα χέρια του, με το σκορ στο 60-60, και  με πέντε προσωπικούς πόντους έδωσε την ώθηση στους «ροσονέρι» να ολοκληρώσουν τον πρώτο γύρο με ρεκόρ 11-4, και σε πορεία πρωταθλητισμού. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι αγωνίζονταν τα τελευταία λεπτά κουτσαίνοντας, αποχωρώντας από το παρκέ με πρησμένο πόδι, ενώ ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 18 πόντους και 1 τρίποντο.

2. Μανώλης Καλαντζής
Τρίτωνας
15 Αγ. 14,1 πόντοι / 32 τρίποντα

Στην ίδια κατηγορία με τον Γιάννη Τζιβελέκα, ανήκει και ο Μανώλης Καλαντζής, ο οποίος αποτελεί ηγετική μορφή στην προσπάθεια που κάνει ο Τρίτωνας ώστε να κερδίσει την άνοδο του. Σε ένα ακόμη παιχνίδι στο κλειστό του Στρέφη ήταν εξαιρετικός, και ήταν αυτός που στο παιχνίδι με τον Πανελευσινιακό πήρε την σκυτάλη από τον Σωκράτη Ψαρόπουλο, καθαρίζοντας τη νίκη. Έτσι,  με το πέμπτο του τρίποντο έγραψε το 59-56, και  με προσωπική ενέργεια και ντράιβ στα 31” διαμόρφωσε το 64-59. Συνολικά ο τρίτος σκόρερ, και πρώτος στα τρίποντα για την ομάδα των Σεπολίων στο πρωτάθλημα, είχε 27 πόντους με 5 τρίποντα.

3. Κωστής Δέδες
Μανδραϊκός
15 Αγ. 13,2 πόντοι / 32 τρίποντα

Σε σταθερή άνοδο ο έμπειρος γκαρντ / φόργουορντ, ο οποίος μετά την σπουδαία εμφάνιση απέναντι στην πρώην ομάδα του, τον Παπάγου με 25 πόντους, πρόσθεσε ακόμη ένα εξαιρετικό παιχνίδι στην συλλογή του, το οποίο συνδυάστηκε και με νίκη. Ο 32χρονος αθλητής, στο παιχνίδι με τον Δούκα, όπου η ομάδα του έπαιζε την ζωή της, είχε 16 πόντους με 4 τρίποντα, στην δεύτερη κοινή του θητεία με τον Σάββα Κατσούνη, μετά την περσινή στην Α2 με τους «Στρατηγούς». Συνολικά και με το πέρας του πρώτου γύρου αποτελεί τον πρώτο σκόρερ, και τον πρώτο στα τρίποντα για την ομάδα της Δυτικής Αττικής.

4. Μιχάλης Πελεκάνος
Οίακας Ναυπλίου
15 Αγ. 17,2 πόντοι / 31 τρίποντα

Και μόνο η παρουσία του Μιχάλη Πελεκάνου κοσμεί τόσο το πρωτάθλημα της Β' Εθνικής, όσο και το Ναύπλιο, το οποίο έχει αποκτήσει την δική του οντότητα στις Εθνικές κατηγορίες. Έτσι, μπορεί 0 37χρονος φόργουορντ να έχασε την μάχη του πρώτο σκόρερ από τον 41χρονο, Τόλη Κουτρούλια, ο οποίος είχε 36 πόντους, αλλά με 34 πόντους και 7 τρίποντα βοήθησε την ομάδα του να ξεπεράσει με τον καλύτερο τρόπο τις δυο συνεχόμενες εκτός έδρας ήττες, και να βρίσκεται δυνατά στην διεκδίκηση της ανόδου.

5. Διονύσης Τάταρης
Δάφνη Δαφνίου
15 Αγ. 9,7 πόντοι / 11 τρίποντα

Μπορεί ο Γιώργος Παπαδιονυσίου να πέτυχε δυο καθοριστικά τρίποντα με αντίπαλο την Πεντέλη και τον ΚΑΟ Κορίνθου, αλλά στο τελευταίο παιχνίδι του πρώτου γύρου, που χάρισε και τον άτυπο τίτλο του πρωταθλητή χειμώνα στην ομάδα του Χαϊδαρίου, καθοριστικό ρόλο έπαιξε ο Διονύσης Τάταρης. Ο 20χρονος σέντερ, ο οποίος μετά από μια χρονιά στην Basket League με τα Τρίκαλα, συμφώνησε το περασμένο καλοκαίρι με το Περιστέρι, δεχόμενος να παραχωρηθεί και να υπηρετήσει το εγχείρημα της Δάφνης Δαφνίου, είχε 16 πόντους και πολλές κερδισμένες μάχες απέναντι στους δυνατούς ψηλούς του ΚΑΟΚ. 

  Προπονητής
Μανδραϊκός
  Σάββας Κατσούνης

Για αλλού ξεκίνησε την φετινή σεζόν ο έμπειρος τεχνικός, Σάββας Κατσούνης, και αλλού βρέθηκε, έχοντας ωστόσο ως κοινό χαρακτηριστικό το μπλε χρώμα στην φανέλα, και το ρεκόρ 6-9 στο τέλος του πρώτου γύρου. Ο Έλληνας τεχνικός βρέθηκε στον Παπάγου τον οποίο άφησε την 8η αγωνιστική, και από την 11η βρίσκεται στην Δυτική Αττική, προσπαθώντας να κρατήσει όρθιο τον Μανδραϊκό. Έτσι, και έχοντας απέναντι του τον ποιοτικό Δούκα, ο οποίος κάνει πορεία πρωταθλητισμού, πέτυχε μια πολύ μεγάλη νίκη, με βαθμολογική και ψυχολογική σημασία, που ελάχιστες ομάδες με τον ίδιο στόχο θα καταφέρουν.

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ