16.1 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Β’ Εθνική (Νότος) : Οι κορυφαίοι της 14ης αγωνιστικής

Ολοκληρώθηκε η 14η αγωνιστική του Νοτίου ομίλου της Β’ Εθνικής, με το basketa.gr να σας παρουσιάζει την καλύτερη πεντάδα, αλλά και τον προπονητή της αγωνιστικής.

1.Φάνης Κουμπούρας (Ιπποκράτης Κω)

Ήταν να μην μάθει να κερδίζει μακριά από την Κω ο Ιπποκράτης. Μετά την Κόρινθο πέρασε και από την δύσκολη έδρα του Πανερυθραϊκού, φτάνοντας τις 4 συνεχόμενες νίκες, και κρατώντας πλέον την 2η θέση που οδηγεί στην Α2 Ανδρών. Ένας εκ των κορυφαίων για την ομάδα του Χάρη Κουλουριώτη ήταν ο 34χρονος γκαρντ, Φάνης Κουμπούρας, ο οποίος είχε 21 πόντους με 1 τρίποντο, και συνολικά 18 πόντους ανά παιχνίδι.

2. Σάκης Γεωργοπαπαδάκος (Παγκράτι)

Εδώ και αρκετά παιχνίδια περίμεναν στο Παγκράτι το ξέσπασμα του έμπειρου σκόρερ, το οποίο ήρθε στο κρισιμότερο παιχνίδι για την Αθηναϊκή ομάδα και στην πρώτη παρουσία του Τζίμη Κουστένη στον πάγκο. Ο 31χρονος αθλητής ουσιαστικά «καθάρισε» μόνος του στην 4η περίοδο την Δάφνη Δαφνίου, όντας ο παίκτης που μείωσε με καθοριστικό τρίποντο σε 64-66 στο 36', και έβαλε μπροστά την ομάδα του με 71-66 με νέο μακρινό σου. Συνολικά είχε 29 πόντους με 6 τρίποντα, ενώ σκοράρει 13,4 πόντους ανά παιχνίδι.

3. Χριστόφορος Λυκογιάννης (Διαγόρας Δρυοπιδέων)

Το καλύτερο του παιχνίδι με την φανέλα της ομάδας του Αιγάλεω πραγματοποίησε ο έμπειρος Χριστόφορος Λυκογιάννης, ο οποίος αποτέλεσε καθοριστικό παράγοντας της 5ης συνεχόμενης νίκης του Διαγόρα Δρυοπιδέων, και την βαθμολογική του εκτόξευση προς την δεύτερη θέση. Η ομάδα του Σπύρου Σαμόλη επικράτησε στο κλειστό του Ζωφράφου με 77-60 του ΕΦΑΟΖ, με τον 33χρονο φόργουορντ να έχει 17 πόντους με τρία τρίποντα και συνολικά 6,9 πόντους σε 12 συμμετοχές.

4. Δημήτρης Καραδολάμης (Τρίτωνας)

Ένα από τα καλύτερα του φετινά παιχνίδια πραγματοποίησε σε μια από τις πρώην του ομάδες ο 30χρονος πάουερ φόργουορντ, Δημήτρης Καραδολάμης, ο οποίος γνωρίζοντας τα κατατόπια στα «Δυο Αοράκια» οδήγησε τον Τρίτωνα σε σπουδαίο διπλό μέσα στο Ηράκλειο με 64-57. Ο Καραδολάμης σκόραρε 17 πόντους με 1 τρίποντο, ενώ σε όλο το πρωτάθλημα έχει 11,6 πόντους ανά παιχνίδι.

5. Ανδρέας Ψαρόπουλος (Νέα Κηφισιά)

Την πλέον κατάλληλη στιγμή επέστρεψε στις νίκες η Νέα Κηφισιά, η οποία έφτασε στην 6η της νίκη στο πρωτάθλημα κερδίζοντας στο «άντρο» της τον Πανελευσινιακό με 83-72 και πήρε βαθιά βαθμολογική ανάσα αναφορικά με την μάχη της παραμονής. Ένας εκ των πρωτεργατών ήταν ο Ανδρέας Ψαρόπουλος, ο οποίος σκόραρε 23 πόντους με 3 τρίποντα, ενώ στο σύνολο έχει 16,9 πόντους ανά παιχνίδι.

Προπονητής

Μιχάλης Μιχελάκος

Στις νίκες επέστρεψε  ο Τρίτωνας στην κρισιμότερη καμπή για αυτόν, καταφέροντας να πάρει το ροζ φύλλο στα Δυο Αοράκια από το Ηράκλειο, σε μια έδρα που πριν από τρεις αγωνιστικές είχε ηττηθεί ο πρωτοπόρος και ως τότε αήττητος Ιωνικός Νικαίας. Έτσι, αυτή η νίκη αποκτά μεγαλύτερη σημασία, με την Αθηναϊκή ομάδα να μένει ζωντανή στην μάχη της δεύτερης θέσης, έχοντας πλέον οκτώ νίκες σε 14 αγωνιστικές. Σημαντικό ρόλο στην φετινή πορεία της ομάδας του παίζει ο ταλαντούχος τεχνικός Μιχάλης Μιχελάκος, ο οποίος στην δεύτερη του σεζόν στην ομάδα δείχνει να πραγματοποιεί πολύ καλή πορεία.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ