27.5 C
Athens
Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024

Β’ Εθνική (Νότος) : Οι κορυφαίοι της 14ης αγωνιστικής

Ολοκληρώθηκε η 14η αγωνιστική της Β’ Εθνικής (1ος όμιλος), και το basketa.gr σας παρουσιάζει την κορυφαία πεντάδα, αλλά και τον προπονητή της αγωνιστικής.

1.Γιάννης Γκαγκαλούδης (Μαρούσι)

Θα μπορούσε να είναι σε κάθε αγωνιστική στην κορυφαία πεντάδα και σίγουρα είναι ο πολυτιμότερος του πρωταθλήματος ως αυτή τη στιγμή.Ο Γιάννης Γκαγκαλούδης τον Αύγουστο θα κλείσει τα 42 του χρόνια, αλλά έχει πάρει από το χέρι το αγαπημένο του Μαρούσι, και το οδηγεί σε πορεία πρωταθλητισμού, φτάνοντας στο 7-0 στον Άγιο Θωμά και στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Στη νίκη με τον Πρωτέα Βούλας ήταν εξαιρετικός με 27 πόντους και 3 τρίποντα, ενώ στο πρωτάθλημα, και σε 13 αγώνες, είναι εντυπωσιακός με 21,8 πόντους και 34 εύστοχα τρίποντα.

2.Γιάννης Ροδοστόγλου (Μανδραϊκός)

Ο 37χρονος γκαρντ (σε λιγότερο από ένα μήνα τα κλείνει) θα πρέπει να βγάλει μια να ανακοίνωση, στην οποία θα αναφέρει «ελάτε να με κερδίσετε στην έδρα μου». Έτσι, λαμβάνοντας υπόψη μας το περσινό 15-0 με το Παγκράτι, και προσθέτοντας και το 8-0 με τον Μανδραϊκό, θα δούμε τον Γιάννη Ροδοστόγλου να έχει δει τις ομάδες του να έχουν 23-0, και τον ίδιο να έχει να ηττηθεί εντός των τειχών από το 2018. Αν λάβουμε υπόψη μας και την πορεία της Αγίας Παρασκευής, στην οποία αγωνίζονταν την σεζόν 2017-2018, ο Οίακας Ναυπλίου ήταν η ομάδα που πέρασε από έδρα ομάδας του (11/2/2018), με τον ίδιο να συμπληρώνει σχεδόν 2 χρόνια, και συνολικά φτάνει στο 28-0. Στο παρών, και στην αναμέτρηση με τον Λοκρό Αταλάντας, αν και απουσίαζαν Βεσκούκης και Μαγιντόμπε, ο έμπειρος γκαρντ είχε 21 πόντους (σχεδόν το 1/3 των πόντων της ομάδας του), βοηθώντας τον Μανδραϊκό να φτάσει σε μια δύσκολη νίκη, ενώ συνολικά έχει 15,1 πόντους σε 13 αγώνες και 19 εύστοχα τρίποντα.

3.Νίκος Πέττας (Εθνικός Πειραιά)

Ο απόλυτος σκόρερ. Δεν γίνεται να μην πρωταγωνιστεί όποια ομάδα έχει ένα τέτοιο παίκτη στο ρόστερ της, και ο Εθνικός δείχνει να βρίσκει τα πατήματα του, και να κοιτάζει ψηλά. Τι και αν οι «μπλε» του Πειραιά αγωνίστηκαν στην ουδέτερη έδρα του Μίλωνα, βρήκαν τον τρόπο να προσπεράσουν με άνεση το εμπόδιο του Παναλευσινιακού με τον 39χρονο (τα κλείνει τέλος Φεβρουαρίου) φόργουορντ να έχει 27 πόντους και 3 τρίποντα. Συνολικά και σε 13 παιχνίδια αποτελεί τον πρώτο σκόρερ της Β' Εθνικής, έχοντας 24,6 πόντους και 25 εύστοχα τρίποντα.

4.Βασίλης Καραχάλιος (Μελίσσια)

Την πρώτη τους εντός έδρας νίκη πέτυχαν τα Μελίσσια, τα οποία κέρδισαν τον Παπάγου, φτάνοντας στην δεύτερο συνεχόμενη επιτυχία τους, και αναπτερώνοντας τις ελπίδες παραμονής του. Η ομάδα του Αλέκου Δάγλα στηρίχθηκε στην ομαδικότητα της, αλλά ο 23χρονος φόργουορντ ήταν αυτός που με δυο πολύ μεγάλα τρίποντα (και από μακρινή απόσταση) κάλυψε την διαφορά που είχαν αποκτήσει οι «Στρατηγοί», μέχρι να ισοφαρίσει το σκορ ο Οικονομόπουλος, και ο Καραβανάς να σφραγίσει με ένα σπουδαίο κόψιμο τη νίκη. Ο Βασίλης Καραχάλιος είχε 15 πόντους με 2 τρίποντα, ενώ στο πρωτάθλημα έχει 11,2 πόντους και 12 εύστοχα τρίποντα σε 13 αγώνες.

5.Βαγγέλης Λούκας (Μεγαρίδα)

Σε μεγάλο πρότζεκτ έχει αρχίσει να εξελίσσεται για τη Μεγαρίδα  ο Βαγγέλης Λούκας, ο οποίος σταδιακά έχει αρχίσει να βγαίνει μπροστά, και να γίνεται πρωταγωνιστής. Έτσι, στο παιχνίδι με την πολύ καλή ομάδα της Πεντέλης ο 25χρονος πάουερ φόργουορντ είχε 19 πόντους με 1 τρίποντο, και πολύ δουλειά στις δυο ρακέτες, μπαίνοντας για δεύτερη φορά σε πεντάδα μιας αγωνιστικής. Έτσι, σε 14 παιχνίδια στο πρωτάθλημα έχει 5 πόντους κατά μέσο όρο και 4 εύστοχα τρίποντα.

Προπονητής

Κώστας Οικονομάκης (Εθνικός Πειραιά)

Ο Εθνικός έχει πάρει φόρα, και έχοντας ρεκόρ 9-5 έχει το δικαίωμα να κοιτάζει και ψηλά. Το έργο του Κώστα Οικονομάκη έχε αρχίσει να φαίνεται, αλλά η ομάδα του διάλεξε να κάνει μια απόλυτη εμφάνιση, σε ένα κλειστό που ο Έλληνας προπονητής έχει ζήσει μεγάλες στιγμές ως παίκτης.  Ο Κώστας Οικονομάκης έκανε το όνομα του ως αθλητής στον Μίλωνα, με την μοίρα να του παίζει ένα ωραίο παιχνίδι, καθώς στο παιχνίδι με τον Πανελευσινιακό οι «μπλε» ήταν απολαυστικοί, και μάλιστα με τον τρόπο που θέλουν στον Εθνικό, δηλαδή με τους νεαρούς παίκτες να παίρνουν αρκετό χρόνο συμμετοχής, με τους Μανιάτη και Λεκάκη να έχουν 18 πόντους μαζί.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ