23.1 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Β’ Εθνική (Νότος) : Οι κορυφαίοι της 14ης αγωνιστικής

Ολοκληρώθηκε η 14η αγωνιστική του Νοτίου ομίλου της Β’ Εθνικής, και το basketa.gr σας παρουσιάζει την κορυφαία πεντάδα, αλλά και τον προπονητή της αγωνιστικής.

1. Γιώργος Παπαπέτρου
Παπάγου
14 Αγ. 10,4 πόντοι / 22 τρίποντα

Στην 5η του εντός έδρας νίκη έφτασε ο Παπάγου, ο οποίος σε ένα κομβικό παιχνίδι επικράτησε στο «Σαλούν» του Μανδραϊκού με 84-80 και με συνολικά 6 νίκες έκανε ένα βήμα προς την παραμονή του. Κομβικός στο συγκεκριμένο παιχνίδι ήταν ο Γιώργος Παπαπέτρου, αδελφός του Ιωάννη. Ο 27χρονος γκαρντ, ο οποίος βρίσκεται στην δεύτερη του σεζόν στους «Στρατηγούς», σκόραρε 22 πόντους με 3 τρίποντα, όντας άλυτο πρόβλημα για την ομάδα της Δυτικής Αττικής.

2. Ανδρέας Κατωπόδης
Παγκράτι
12 Αγ. 5,2 πόντοι / 13 τρίποντα

Ο Πανερυθραϊκός έβαλε πολύ δύσκολα και απείλησε σοβαρά το Παγκράτι, με την πρώτη του εντός έδρας ήττα, και ήταν πολύ πιθανό να την έκανε δική του αν δεν ξεκλείδωνε την αμυντική γραμμή των «ερυθρολεύκων» ένας χημικός με ειδικότητα στη νανοτεχνολογία. Ο λόγος για τον 24χρονο Λευκαδίτη γκαρντ, Ανδρέα Κατωπόδη ο οποίος με τρία συνεχόμενα τρίποντα στην τρίτη περίοδο έδωσε ώθηση και ψυχολογία στους συμπαίκτες του, οι οποίοι στη συνέχεια ώθησαν την Αθηναϊκή ομάδα στο 8-0 εντός Μετς. Ο Κατωπόδης ο οποίος δεν είχε αγωνιστεί το 2019 λόγω τραυματισμού είχε συνολικά 12 πόντους με 4 τρίποντα στο παιχνίδι.

3. Νίκος Μποχωρίδης
Δούκας
14 Αγ. 11 πόντοι / 22 τρίποντα

Μαζί με τον Ιασονα Πετς αποτελούν το «καυτό» δίδυμο των Εκπαιδευτηρίων τις τελευταίες αγωνιστικές, όντας και οι δυο καθοριστικοί στο να επιστρέψει η ομάδα τους με προοπτικές στην διεκδίκηση της ανόδου. Στο σπουδαίο ντέρμπι κορυφής με τον Τρίτωνα στο Δαΐς, ο 29χρονος γκαρντ παρουσιάστηκε αποφασιστικός, βοηθώντας την ομάδα του να δώσει ουσία στο διπλό που είχε κάνει στην Καλλιθέα απέναντι στον Έσπερο, και εκτός από τους 17 πόντους με τα 4 τρίποντα, ήταν αυτός που ανέλαβε το βάρος να ισοφαρίσει με βολές στο 69-69, και να οδηγηθεί το παιχνίδι στην παράταση, αλλάζοντας την ψυχολογία στους συμπαίκτες τους, που έβλεπαν τους φιλοξενούμενους να προσπερνούν για πρώτη φορά στην αναμέτρηση.

4. Τάσος Καματερός
Πρωτέας Βούλας
13 Αγ.  5,7 πόντοι 

Δεν θα κουραστούμε να αναφέρουμε, ότι αν το πρωτάθλημα κρινόταν στις εκτός έδρας επιτυχίες, τότε η ομάδα των Νοτίων προαστίων θα ήταν το φαβορί να το κατακτήσει, μετρώντας πέντε. Και αυτό οφείλεται στην τρομερή δουλειά που κάνει κυρίως στον τομέα της ψυχολογίας. βγάζοντας συνέχεια νέους πρωταγωνιστές. Έτσι, στη νίκη στην Πάτρα απέναντι στον Γλάυκο έλαμψε σε μια από τις καλύτερες εμφανίσεις της καριέρας του, ο 19χρονος φόργουορντ, Τάσος Καματερός, ο οποίος αποτελεί αθλητή προερχόμενο από τις ακαδημίες του Πρωτέα, και φυσικά διεθνή με τις μικρές Εθνικής. Έτσι, απέναντι στους Πατρινούς είχε 17 πόντους και καταλυτική παρουσία και στις δυο πλευρές του γηπέδου.

5. Βασίλης Νιφόρας
ΚΑΟ Κορίνθου
11 Αγ. 7,6 πόντοι / 7 τρίποντα

Την καλύτερη του εμφάνιση στην Κόρινθο, και μια από τις καλύτερες στην καριέρα του πραγματοποίησε ο 28χρονος Πατρινός ψηλός, αποτελώντας τον καταλύτη στην σπουδαία νίκη του ΚΑΟ Κορίνθου απέναντι στον Οίακα Ναυπλίου. Ο Βασίλης Νιφόρας έβγαλε ενέργεια τόσο κοντά στο καλάθι με τα καρφώματα του, αλλά και από μακριά, όντας ο παίκτης που με τρίποντο έβαλε για πρώτη φορά την ομάδα του με τρίποντο για το 27-26. Συνολικά είχε 16 πόντους με 3 τρίποντα, βοηθώντας την ομάδα του Τάσου Νικητόπουλου να φτάσει στην έβδομη νίκη του στο πρωτάθλημα.

  Προπονητής
Δούκας
  Νάσος Χούμπαυλης

Ο Νάσος Χούμπαυλης βρίσκεται΄ουσιαστικά στην δεύτερη του σεζόν ως πρώτος προπονητής σε υψηλό επίπεδο, έχοντας θητεύσει την περσινή σεζόν σε Παγκράτι και Πανελευσινιακό, και παλιότερα σε Περιστέρι σε μια κίνηση που είχε βρει τότε στην ομάδα της Δυτικής Αττικής που παρέμεινε στην Β' Εθνική. Έτσι, από τρεις ομάδες που ουσιαστικά βρέθηκαν να παίζουν την σωτηρία τους, και τα κατάφεραν, βρέθηκε την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο να διαχειριστεί ένα ρόστερ με σκοπό τον πρωταθλητισμό. Μετά το αρχικό 6-0, ήρθε το «χαστούκι» με 4 συνεχόμενες ήττες να ταρακουνήσει το δημιούργημα του, το οποίο ωστόσο στάθηκε όριο, και έχοντας πλέον τέσσερις συνεχόμενες νίκες, μπήκε για τα καλά σε τροχιά ανόδου, με τον Έλληνα τεχνικό να πιστώνεται όχι μόνο τη σπουδαία νίκη απέναντι στον Τρίτωνα, αλλά πρώτα από όλα για την δική του αντίδραση που έφερε αποτελέσματα.

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ