23.1 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Β’ Εθνική (Νότος) : Οι κορυφαίοι της 13ης αγωνιστικής

Ολοκληρώθηκε η 13η αγωνιστική του Νοτίου ομίλου της Β’ Εθνικής, με το basketa.gr να σας παρουσιάζει την καλύτερη πεντάδα, αλλά και τον προπονητή της αγωνιστικής.

1.Γιώργος Κατσαμάκης (ΚΑΟ Κορίνθου)

Την κατάλληλη στιγμή επέστρεψε στις νίκες η Κόρινθος, η οποία επικράτησε στη Νέα Σμύρνη του Ίκαρου με το ευρύ 91-74, και πήρε βαθιά βαθμολογική ανάσα. Αυτός που έκανε την διαφορά με τα φαρμακερά του τρίποντα ήταν ο 36χρονος γκαρντ, Γιώργος Κατσαμάκης, ο οποίος είχε 16 πόντους με 4 τρίποντα, εκ των οποίων τα περισσότερα ήρθαν στην τρίτη κρίσιμη περίοδο.

2.Αντώνης Γκοντόπουλος (Κορωπί)

Το Κορωπί κέρδισε έναν από τους τελικούς παραμονής που το περιμέναν, και μετά το 84-80 επί του δυνατού ΕΦΑΟΖ έδειξε ότι έχει σφυγμό, και πως θα κυνηγήσει ως τις δικές του πιθανότητές. Κορυφαίος για την ομάδα του Κώστα Ρουμελιώτη ήταν ο 36χρονος γκαρντ, Αντώνης Γκοντόπουλος, ο οποίος σημείωσε 20 πόντους με 6 τρίποντα, με το τελευταίο να είναι και το καθοριστικό για τη νίκη της ομάδας της Ανατολικής Αττικής.

3.Μουράτης Κούσουλας (Μανδραϊκός)

Ο Μανδραϊκός συνεχίζει την ανοδική του πορεία, και έτσι μετά την επιστροφή του 32χρονου γκαρντ στην ενεργό δράση, δείχνει να έχει μπει στον δρόμο προς τις υψηλές θέσεις του βαθμολογικού πίνακα. Ο Μουράτης Κούσουλας ήταν καθοριστικός παράγοντας της σπουδαίας νίκης της ομάδας του στο κλειστό του Στρέφη επί του Τρίτωνα, σκοράροντας 17 πόντους με 2 τρίποντα, εκ των οποίων οι 7 πόντοι ήταν οι τελευταίοι της ομάδας του, σε ένα παιχνίδι που ολοκληρώθηκε με 77-74.

4.Μάριος Δερμιτζάκης (Πανερυθραϊκός)

Το παιχνίδι της ζωής του πραγματοποίησε ο 25χρονος πάουερ φόργουορντ, ο οποίος στα χέρια του Δημήτρη Χουχουλή βλέπει την καριέρα του να παίρνει ξανά την ανιούσα, μετά τις περιπέτειες που είχε τα τελευταία χρόνια σε ΓΣΛ και Τιτάνες Παλαμά. Στη νέα νίκη των «ερυθρολεύκων», αυτή τν φορά στις Αδάμες επί της ΑΕΝΚ, ο Δερμιτζάκης είχε 27 πόντους με 8/9 τρίποντα, με τους 20 να έρχονται στο πρώτο ημίχρονο, όπου σημείωσε 6/7 τρίποντα.Λογικό ήταν με τέτοια επίδοση να μην υπήρχε αντίδοτο από πλευράς γηπεδούχων.

5.Αντώνης Ασημακόπουλος (Ιπποκράτης Κω)

Κάτοικος Κω θα πρέπει να θεωρείται πλέον ο 41χρονος πάουερ φόργουορντ, Αντώνης Ασημακόπουλος, ο οποίος έχει ριζώσει για τα καλά στο νησί, και οδηγεί μαζί με τον έτερο συνοδοιπόρο του, Κώστα Χαρίση,και την φετινή χρονιά την ομάδα, η οποία μετά τη νίκη της επί του Πρωτέα Βούλας, φλερτάρει με τις υψηλές θέσεις του βαθμολογικού πίνακα. Ο Ασημακόπουλος σκόραρε 17 πόντους με 1 τρίποντο, αλλά εκτός από τους πόντους, ήταν αυτός που έδωσε την ώθηση στην ομάδα του Χάρη Κουλουριώτη να χτίσει μια μεγάλη διαφορά στο τρίτο δεκάλεπτο, και να φτάσει στην άνετη νίκη στο τέλος.

Προπονητής 

Θεόφιλος Μπεκές (Μανδραϊκός)

Αν μια ομάδα πέρασε πολλά την φετινή σεζόν, αυτή είναι ο Μανδραϊκός, και ειδικά για τα γεγονότα που έλαβαν τόπο στην Μάνδρα πριν από 2 μήνες, με την ομάδα να μένει όρθια παρά τις πολλαπλές καταστροφές στην περιοχή. Εκτός από την διοίκηση που στάθηκε αρωγός σε αυτό, σημαντικό ρόλο έπαιξε και ο Θεόφιλος Μπεκές, ο οποίος στην δεύτερη του χρονιά στην ομάδα έχει αφήσει το στίγμα του, ενώ πλέον μετά το διπλό στο κλειστό του Στρέφη επί του Τρίτωνα ονειρεύεται ακόμα και την δυάδα ανόδου.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ