23.1 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Β’ Εθνική (Νότος) : Οι κορυφαίοι της 13ης αγωνιστικής

Ολοκληρώθηκε η 13η αγωνιστική της Β’ Εθνικής (1ος όμιλος), και το basketa.gr σας παρουσιάζει την κορυφαία πεντάδα, αλλά και τον προπονητή της αγωνιστικής.

1.Γιώργος Λάππας (Μαρούσι)

O 33χρονος γκαρντ έχει το «κοκαλάκι» της νυχτερίδας και έτσι έχει βάλει σκοπό να συνεισφέρει στην άνοδο ακόμη μιας ομάδας, με την παρουσία του στο Μαρούσι να είναι καταλυτική. Ο έμπειρος αθλητής πραγματοποιεί μια από τις καλύτερες σεζόν της καριέρας του, και στην εκτός έδρας νίκη στο «Σαλούν» επί του Παπάγου ήταν καταλυτικός, καθώς εκτός από τους 27 πόντους και τα 6 τρίποντα, πέτυχε το σουτ με το οποίο η ομάδα του κατάφερε ουσιαστικά να σταματήσει την αντεπίθεση των «Στρατηγών», όταν αυτοί είχαν μειώσει σε 82-83 στο 39'. Ως τώρα και σε 12 παρουσίες έχει 14,1 πόντους και 22 εύστοχα τρίποντα.

2.Έκτορας Οικονομόπουλος (Μελίσσια)

Τη νίκη την κατάλληλη στιγμή πήραν τα Μελίσσια, τα οποία είχαν δεν να χάνουν παιχνίδια με τον κάθε πιθανό ή απίθανο τρόπο. Έτσι, ήρθε η ώρα και το συγκρότημα του Αλέκου Δάγλα να γευτεί το νέκταρ της νίκης σχεδόν με τον ίδιο τρόπο στην εκτός έδρας αναμέτρηση με την γειτονική Πεντέλη. Ο Έκτορας Οικονομόπουλος ήταν αυτός που έκρινε το παιχνίδι με ένα απίθανο buzzer beater τρίποντο, έχοντας μάλιστα δει την μπάλα να βρίσκει και στο ταμπλό, και ολοκληρώνοντας έτσι την εξαιρετική του εμφάνιση, όπου είχε 30 πόντους με 5 τρίποντα. Ως τώρα στο πρωτάθλημα έχει 14,7 πόντους και 22 εύστοχα τρίποντα σε 13 αναμετρήσεις.

3.Γιώργος Παπαπέτρου (Πρωτέας Βούλας)

Σε ανοδική πορεία βρίσκεται ο Πρωτέας Βούλας, ο οποίος πέρασε και από το «Ζ.Αλεξάνδρου» κερδίζοντας τον Ιωνικό ΝΦ, και έχοντας ως πρωταγωνιστική τον Γιώργο Παπαπέτρου. Ο 26χρονος γκαρντ ήταν ασταμάτητος στο συγκεκριμένο παιχνίδι έχοντας 27 πόντους με 7 τρίποντα, βοηθώντας την ομάδα του να φτάσει στην 6η της νίκη στο πρωτάθλημα. Ως τώρα, και σε 11 αγώνες 11,6 πόντους και 24 εύστοχα τρίποντα.

4.Γιάννης Λιανός (ΟΦΗ)

Μια πολύ δύσκολη εντός έδρας νίκη πήρε ο ΟΦΗ, ο οποίος σε ένα παιχνίδι που έγινε κεκλεισμένων των θυρών κέρδισε τον Μανδραϊκό στην παράταση και έφτασε στις 6 νίκες. Καθοριστικός σε αυτή την επιτυχία ήταν ο πολύπειρος Γιάννης Λιανός, ο οποίος με προσωπικές ενέργειες γύρισε την κατάσταση στο δεύτερο ημίχρονο, έχοντας συνολικά 20 πόντους με 2 τρίποντα. Ως τώρα σε 9 αγώνες έχει 13 πόντους και 13 εύστοχα τρίποντα.

5.Μάριος Δόξας (Αιγάλεω)

Αν ένας παίκτης ξεχωρίζει ως τώρα στο πρωτάθλημα της Β' Εθνικής αυτός είναι ο Μάριος Δόξας, ο οποίος έχει απογειώσει τις μετοχές του. Έτσι μπορεί ο Δημήτρης Λιόγας να άφησε το «Σίτι», αλλά ο Κώστας Σορώτος που τον αντικατέστησε δεν είναι παρά ένας δάσκαλος, ο οποίος συνέχισε το έργο του, εμπλουτίζοντας μάλιστα το παιχνίδι του Μάριου Δόξα και με το τρίποντο. Έτσι, απέναντι στον Πανερυθραϊκό ο οποίος είχε 8 συνεχόμενες νίκες ήταν κυριαρχικός έχοντας 35 πόντους με 7 ριμπάουντ, περισσότερα από 10 κοψίματα!!! και 3/3 τρίποντα. Ως τώρα αποτελεί τον πρώτο σκόρερ της ομάδας του, έχοντας 19,6 πόντους σε 13 παιχνίδια.

Προπονητής

Αλέκος Δάγλας (Μελίσσια)

Τα Μελίσσια πέτυχαν μια νίκη που μπορεί να τους αλλάξει μια χρονιά που έδειχνε χαμένη μετά τις 6 συνεχόμενες εντός έδρας ήττες, και τις δυο στο πρωτάθλημα που έκαναν την σκέψη παραμονής δύσκολη. Ωστόσο στο τοπικό ντέρμπι με την Πεντέλη, η τύχη και η ικανότητα ήταν με τον ΚΑΟΜ ο οποίος πήρε μια πολύ σημαντική νίκη με το buzzer beater του Έκτορα Οικονομόπουλου, μια φάση στημένη ιδανικά από τον coach της ομάδας των Βορείων προαστίων.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ