21.7 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Β’ Εθνική (Νότος) : Οι κορυφαίοι της 12ης αγωνιστικής

Ολοκληρώθηκε η δωδέκατη αγωνιστική του Νοτίου ομίλου της Β’ Εθνικής, με το basketa.gr να σας παρουσιάζει την καλύτερη πεντάδα, αλλά και τον προπονητή της αγωνιστικής.

1.Λουκάς Γιαουρτόγλου (Πανερυθραϊκός)

Ο Πανερυθραϊκός πραγματοποιεί πορεία πρωταθλητισμού, και μια από τις βασικές αιτίες αυτής αποτελεί ο Λουκάς Γιαουρτόγλου ο οποίος ηγείται στο σκοράρισμα για την ομάδα του, έχοντας 16,1 πόντους ανά παιχνίδι και 2,9 τρίποντα. Έτσι, και απέναντι στον Πανελευσινιακό ο 30χρονος γκαρντ ήταν εξαιρετικός έχοντας 19 πόντους με 2 τρίποντα, με τους «ερυθρόλευκους» να συνεχίζουν να παραμένουν στην 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα.

2.Μουράτης Κούσουλας (Μανδραϊκός)

Δριμύτερος επέστρεψε στις υποχρεώσεις της ομάδας του Θεόφιλου Μπεκέ ο Μουράτης Κούσουλας και με 22 πόντους με 5 τρίποντα βοήθησε την ομάδα της Δυτικής Αττικής να επικρατήσει στην έδρα της της Δάφνης Δαφνίου και να φτάσει τις 6 νίκες σε 12 αγωνιστικές. Ο 32χρονος έμπειρος γκαρντ σε 9 παιχνίδια με την ομάδα του μετράει 11,7 πόντους και 2,3 τρίποντα.

3.Γιάννης-Μάριος Γραμματικός (Ίκαρος Νέας Σμύρνης)

Σε ανοδική πορεία βρίσκεται ο Ίκαρος Νέας Σμύρνης, ο οποίος μετράει δυο συνεχόμενες νίκες και αύξησε τις δικές τους ελπίδες στην δύσκολη μάχη της παραμονής. Ηγετική μορφή σε αυτές τις επιτυχίες αποτελεί ο 31χρονος γκαρντ, Γιάννης- Μάριος Γραμματικός, ο οποίος χρειάστηκε στα δυο τελευταία παιχνίδια να πετύχει 53 πόντους με 10 τρίποντα. Στο παιχνίδι με το Παγκράτι στο Μετς, ο περσινός πρώτος σκόρερ του πρώτου ομίλου της Γ' Εθνικής σκόραρε 22 πόντους με 4 τρίποντα, με το τελευταίο να «σκοτώνει» τους γηπεδούχους στα 2'', διαμορφώνοντας το τελικό 73-70. Συνολικά ο Γραμματικός σκοράρει 18,7 πόντους ανά παιχνίδι.

4.Στέλιος Χάλαρης (Ηράκλειο)

Ο Στέλιος Χάλαρης έχει την δική του πορεία στον χώρο του Ελληνικό, αλλά το να καταφέρει να κυριαρχήσει απέναντι στην φροντ λάιν του Ιωνικού Νικαίας αποτελεί και στιγμή καριέρας. Ο 26χρονος πάουερ φόργουορντ στην ιστορική νίκη της ομάδας του,  η οποία έσπασε την αήττητη πορεία των φιλοξενούμενων είχε 26 πόντους, ενώ προσφέρει στους Κρητικούς 11,9 πόντους ανά παιχνίδι.

5.Αντώνης Ασημακόπουλος (Ιπποκράτης Κω)

Η ομάδα της Δωδεκανήσου έψαχνε την δεύτερη εκτός έδρας νίκη της, έχοντας να κερδίσει μακριά από την Κω από την 2η αγωνιστική, όταν και είχε επικρατήσει του Ίκαρου στη Νέα Σμύρνη. Έτσι, στην πρώτη της υποχρέωση για το 2018, κατάφερε να πανηγυρίσει ένα σπουδαίο διπλό στην δυνατή έδρα της Κορίνθου, με τον 41χρονος πάουερ φόργουορντ να είναι καθοριστικός, σκοράροντας 26 πόντους με 2 τρίποντα, έχοντας συνολικά 11,9 πόντους στο πρωτάθλημα.

Προπονητής

Γιώργος Μακράκης (Ηράκλειο)

Όταν κερδίζεις τον πρωτοπόρο και αήττητο Ιωνικό, δεν χρειάζονται και πολλές αιτιολογίες για να έχει την θέση του προπονητή της αγωνιστικής. Ο Κρητικός τεχνικός φάνηκε ότι κατάφερε να δουλέψει την ομάδα του στην περίοδο των εορτών, ξεπερνώντας το σοκ της εκτός έδρας ήττα στη Νέα Σμύρνη, και κατάφερε το Ηράκλειο να αποτελέσει την πρώτη ομάδα που κέρδισε το μεγάλο και ακλόνητο φαβορί της κατηγορίας για να κατακτήσει το πρωτάθλημα και την άνοδο στην Α2. Μένει να διαπιστώσουμε αν θα αποτελέσει και την μοναδική που καταφέρνει κάτι τέτοιο...

photo credit : Basketaki.news



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ