20.2 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Β’ Εθνική (Νότος) : Οι κορυφαίοι της 12ης αγωνιστικής

Ολοκληρώθηκε η 12η αγωνιστική του Νοτίου ομίλου της Β’ Εθνικής, και το basketa.gr σας παρουσιάζει την κορυφαία πεντάδα, αλλά και τον προπονητή της αγωνιστικής.

1. Γιάννης Τζιβελέκας (Παγκράτι)

Η χρονιά της μπασκετικής ωρίμανσης. Απόλυτα επιτυχημένη κρίνεται τόσο η επιλογή του Παγκρατίου, αλλά και η θέληση του 23χρονου γκαρντ να αγωνιστεί στη Αθηναϊκή ομάδα, με τη συνεργασία των δυο πλευρών να έχει εξαιρετικά αποτελέσματα. Ο Γιάννης Τζιβελέκας έχει εξελιχθεί σε απόλυτο ηγέτη των «ροσονέρι», και αυτό έδειξε και στο πολύ δύσκολο παιχνίδι με την Πεντέλη. όπου ουσιαστικά αγωνίστηκε και για τους απόντες συμπαίκτες του. Και όχι μόνο αυτό, είχε 15 μαζεμένους πόντους στην τρίτη περίοδο, γυρίζοντας ουσιαστικά την κατάσταση, όταν η ομάδα των Βορείων προαστίων προηγήθηκε με 51-58. Συνολικά είχε 22 πόντους με 3 τρία τρίποντα και ατελείωτο τρέξιμο, ενώ αποτελεί και τον πρώτο σκόρερ του Παγκρατίου με 14,4 πόντους, αλλά και τον πρώτο στα τρίποντα, με 19 εύστοχα.

2. Δημήτρης Πίνης (Παπάγου)

Ο Δημήτρης Πίνης αποτελεί παίκτη ρυθμού, και όταν βρίσκει, ειδικά έξω από τα 6.75 γίνεται «κίνδυνος θάνατος» για κάθε αντίπαλο. Μετά την άμυνα του Παγκρατίου που είχε δεχθεί  5 ήρθε η ώρα του Εσπέρου να δεχτεί 6, με αποτέλεσμα η ομάδα του Περικλή Ταυρόπουλου να βρει έναν τρίτο πόλο στην επίθεση, και να φτάσει σε μια άνετη και συνάμα πολύ σημαντική νίκη απέναντι στην ομάδα της Καλλιθέας. Ο 25χρονος γκαρντ είχε συνολικά 24 πόντους με 6 τρίποντα στην αναμέτρηση, ενώ στο πρωτάθλημα ως τώρα συνεισφέρει με 7,8 πόντους ενώ έχει και 21 εύστοχα τρίποντα.

3. Μπάμπης Μουρατίδης (Πανελευσινιακός)

Ο Πανελευσινιακός μετά από τις πέντε συνεχόμενες ήττες που είχε υποστεί, επέστρεψε δριμύτερος και με πολύ καλές εμφανίσεις έφτασε στο 4/4, και πλέον έχοντας 6 νίκες βλέπει με καλύτερο μάτι το μέλλον του στην κατηγορία. Και απέναντι στον Πανερυθραϊκό ήταν πειστικός, με τον Μπάμπη Μουρατίδη να αποτελεί το κλειδί της νίκης, πετυχαίνοντας κρίσιμα σουτ, με 17 πόντους και 4 τρίποντα, όντας ο ένας από τους πόλους που χρειαζόταν η ομάδα του Λευτέρη Καλογήρου για να φτάσει στην επιτυχία. Ως τώρα στο πρωτάθλημα ο έμπειρος αθλητής έχει 8,5 πόντους σε 12 συμμετοχές και 21 εύστοχα τρίποντα.

4. Ιασέρ Σάλεχ (Δάφνη Δαφνίου)

Στο Χαϊδάρι θα πρέπει αισθάνονται τυχεροί που έχουν στις τάξεις τους έναν παίκτη με την αξία και την προοπτική του Ιασέρ Σάλεχ. Ο 20χρονος γκαρντ/φόργουορντ, ο οποίος εντυπωσίασε την περσινή σεζόν στην Α2 με τον Παπάγου, υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με το Περιστέρι και παραχωρήθηκε δανεικός στην ομάδα του Χαϊδαρίου. Στο κρίσιμο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Γλαύκο στην Πάτρα, η ομάδα του Μάη Κωνσταντινίδη, ξεκίνησε με το δεξί το 2019, διαγράφοντας τις δυο συνεχόμενες ήττες, και παραμένοντας στην κορυφή, μαζί με τους Τρίτωνα και Οίακα. Στο συγκεκριμένο παιχνίδι είχε 18 πόντους με 2 τρίποντα, ενώ συνολικά έχει 10,1 πόντους στο πρωτάθλημα και 8 εύστοχα τρίποντα σε 12 αναμετρήσεις.

5. Γιάννης Μαλτέσιος (Τρίτων)

Νίκη ανόδου πέτυχε ο Τρίτωνας στην Κόρινθο, κερδίζοντας σε μια έδρα που ελάχιστες ομάδες θα καταφέρουν να περάσουν, και έδειξε πως έχει θέσει ως στόχο την άνοδο την τρέχουσα σεζόν. «Κολόνα» στο συγκεκριμένο παιχνίδι ήταν ο 33χρονος σέντερ, Γιάννης Μαλτέσιος, ο οποίος μετά το παιχνίδι στην Μάνδρα, αποτέλεσε σημείο αναφοράς για την ομάδα του Μιχάλη Μιχαλάκου, έχοντας 19 πόντους και καταλυτική παρουσία απέναντι στους αντιπάλους του. Συνολικά ως τώρα στο πρωτάθλημα ο Μαλτέσιος έχει 12,1 πόντους σε 11 αναμετρήσεις.

Προπονητής

Μιχάλης Μιχελάκος (Τρίτων)

Για τους λόγους που αναφέραμε πιο πάνω , και στο κείμενο που αναφέρεται στον Γιάννη Μαλτέσιο, τοποθετήσαμε τον Μιχάλη Μιχελάκο ως προπονητής της εβδομάδας, γιατί πέτυχε μια από αυτές τις νίκες που συνηθίζουμε να αποκαλούμε ανόδου. Ο Τρίτωνας κατάφερε να οδηγήσει στον δικό του ρυθμό την αναμέτρηση στην Κόρινθο και να επικρατήσει του ΚΑΟΚ με 56-50, χάρη στην εξαιρετική του άμυνα. Με αυτή τη νίκη έφτασε τις 9, και παρέμεινε στην κορυφή, ελπίζοντας πως το 2019 θα βρει την ομάδα των Σεπολίων στην Α2.

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ