15.8 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Β’ Εθνική (Νότος) : Οι κορυφαίοι της 11ης αγωνιστικής

Ολοκληρώθηκε η 11η αγωνιστική του Νοτίου ομίλου της Β’ Εθνικής, και το basketa.gr σας παρουσιάζει την κορυφαία πεντάδα, αλλά και τον προπονητή της αγωνιστικής.

1. Άλκης Παππάς (Δούκας)

Άλλη μια εξαιρετική εμφάνιση για τον 31χρονο Ηπειρώτη γκαρντ, ο οποίος αποτελεί βαρόμετρο για τον Δούκα και την φετινή του πορεία. Η ομάδα του Νάσου Χούμπαυλη επέστρεψε στις νίκες μετά από τέσσερα συνεχόμενα άτυχα αποτελέσματα, κερδίζοντας στο ντέρμπι των βορείων προαστίων τον Πανερυθραϊκό στο «Στ.Καλαϊτζής» με 80-77 και πλησιάζοντας στη μια νίκη την κορυφή. Ο  Άλκης Παππάς ήταν εξαιρετικός έχοντας 29 πόντους με 2 τρίποντα, και σε 11 φετινά παιχνίδια σκοράρει 20,2 πόντους έχοντας 17 εύστοχα τρίποντα.

2. Σωκράτης Ψαρόπουλος (Τρίτωνας)

Ένα από τα καλύτερα φετινά του παιχνίδια πραγματοποίησε ο Σωκράτης Ψαρόπουλος, ο οποίος με την ενέργεια και την αγωνιστική του αυταπάρνηση ώθησε τον Τρίτωνα να φτάσει σε μια πολύ σημαντική νίκη επί του Οίακα Ναυπλίου, τον οποίο έπιασε στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, και περιπλέκοντας τη μάχη της ανόδου. Ο 26χρονος γκαρντ αποτελεί σταθερά τον πρώτο σκόρερ της ομάδας του Μιχάλη Μιχελάκου στο πρωτάθλημα (σκοράρει 15,5 πόντους ανά παιχνίδι), και σε ένα ακόμη μεγάλο παιχνίδι βγήκε μπροστά, έχοντας 23 πόντους με 3 τρίποντα.

3. Δημήτρης Μακρής (ΚΑΟ Κορίνθου)

Αν ένας παίκτης εντυπωσιάζει με την πορεία του τα τελευταία χρόνια από πλευράς Κορίνθου, αυτός είναι ο Δημήτρης Μακρής, ο οποίος στα 25 του χρόνια θεωρείται ένας από τους καλύτερους φόργουορντ της κατηγορίας, αποτελώντας τον ηγέτη της ομάδας του Τάσου Νικητόπουλου. Σε ένα ακόμη παιχνίδι ο θεαματικός, αλλά και συνάμα ουσιαστικός Κορίνθιος αθλητής, αποτέλεσε τον καταλύτη ώστε η ομάδα του να πάρει την δεύτερη της εκτός έδρας νίκη, και αυτή με εμφατικό τρόπο. Ο ΚΑΟΚ έγινε η πρώτη ομάδα που έσπασε το αήττητο του Εσπέρου στην Καλλιθέα, με τον Δημήτρη Μακρή να συνεισφέρει με 21 πόντους και 3 τρίποντα, αλλά και ένα θεαματικό κάρφωμα. Σε 11 αγωνιστικές έχει 17,1 πόντους και 27 εύστοχα τρίποντα, αποτελώντας τον πρώτο και στις δυο κατηγορίες για την ομάδα της Πελοποννήσου.

4. Φώτης Αγγελόπουλος (Γλαύκος)

Την ανοδική του πορεία πιστοποίησε ο Γλαύκος, ο οποίος έκλεισε το 2018 με θετικό πρόσημο, φτάνοντας στις 5 νίκες σε 11 αγωνιστικές, και κερδίζοντας το προερχόμενο από τρεις συνεχόμενες νίκες, Παγκράτι, περιορίζοντας το στους 66 πόντους. Κλειδί της νίκης ήταν ο 36χρονος φόργουορντ, Φώτης Αγγελόπουλος ο οποίος μετά από 14 συνεχόμενα χρόνια στον Έσπερο Πατρών, αρχικά είχε συμφωνήσει το καλοκαίρι με τον Αίολο Αγυιάς που αγωνίζεται στην ΕΣΚΑΗ, με την πρόταση του Γλαύκου να αλλάζει τα δεδομένα, και να του δίνει το κίνητρο να ξανά αγωνιστεί στην Β' Εθνική. Απέναντι στο Παγκράτι εκτός από τους 17 πόντους που είχε, σημείωσε και 4 τρίποντα, που ήταν και τα πρώτα του στην φετινή σεζόν, ενώ ως τώρα προσφέρει στην ομάδα του Χρήστου Μυριούνη 9,1 πόντους.

5. Τόλης Κουτρούλιας (Παπάγου)

Ο Παπάγου έφτασε πολύ κοντά σε Δαΐς και σε Βούλα στην πρώτη του εκτός έδρας νίκη στο πρωτάθλημα, αλλά εν τέλει την πέτυχε στον Άγιο Δημήτριο, και απέναντι στον Κρόνο, σε μια επιτυχία που μετράει διπλή. Ο Τόλης Κουτρούλιας στην τελευταία του σεζόν στην ενεργό δράση (κατά δήλωση του) έχει βαλθεί να κρατήσει μόνος του τους «Στρατηγούς» προσδίδοντας νόημα στο παρατσούκλι που του έχουν προσάψει, το «αιώνιος» έφηβος. Απέναντι στον Κρόνο είχε 28 πόντους με 2 τρίποντα, και 6/6 βολές στο φινάλε, κομμάτι στο οποίο δεν ήταν ποτέ δυνατός, και το 100% αποτελεί μια ακόμη υπέρβαση. Συνολικά στο πρωτάθλημα είναι μακράν ο πρώτος του σκόρερ με 21.5 πόντους σε 11 αγωνιστικές και 13 εύστοχα τρίποντα.

Προπονητής 

Σάββας Κατσούνης (Μανδραϊκός)

Τόσο γρήγορη αλλαγή ψυχολογίας και αγωνιστικής συμπεριφοράς δεν έχουνε ξανά συναντήσει, γνωρίζοντας ότι η αλλαγή προπονητή πάντα φέρνει νέα δεδομένα σε μια ομάδα. Ο Σάββας Κατσούνης στην πρώτη του παρουσία στον πάγκο του Μανδραϊκού, κατάφερε να τον οδηγήσει στην πρώτη του εκτός έδρας νίκη στο πρωτάθλημα, παίζοντας ορθολογικά, και χτυπώντας συνεχώς κοντά στην ρακέτα, αλλά και ελέγχοντας τον ρυθμό. Και δεν το έκανε απέναντι σε κάποια τυχαία ομάδα, αλλά με αντίπαλο την Δάφνη Δαφνίου που ήταν αχτύπητη στο «Χρ.Αγγουράκης», έχοντας 5-0 σε αυτό, και 82,2 πόντους στην επίθεση πριν το παιχνίδι με την Μάνδρα, η οποία την κράτησε στους 56 πόντους. Πλέον, ο Μανδραϊκός ο οποίος έφτασε στις 4 νίκες και έχει μπροστά του το δύσκολο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Οίακα Ναυπλίου, έχει όλο το χρόνο να δουλέψει, σε μια μίνι προετοιμασία με το νέο του τεχνικό.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ