16.7 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Β’ Εθνική (Νότος) : Οι κορυφαίοι της 11ης αγωνιστικής

Ολοκληρώθηκε η 11η αγωνιστική της Β’ Εθνικής (1ος όμιλος), και το basketa.gr σας παρουσιάζει την κορυφαία πεντάδα, αλλά και τον προπονητή της αγωνιστικής.

1.Λευτέρης Χρυσός (Παπάγου)

Στην δεύτερη του σεζόν στου Παπάγου βρίσκεται ο Λευτέρης Χρυσός, ο οποίος βοηθάει τα μέγιστα τους «Στρατηγούς» στο τρέχον πρωτάθλημα της Β' Εθνικής. Ειδικά στην εκτός έδρας αναμέτρηση με τον Ιωνικό ΝΦ ο 22 χρονος γκαρντ ήταν «άχαστος», έχοντας 25 πόντους (6/6 βολές, 2/3 δίποντα, 5/6 τρίποντα), σε μια από τις καλύτερες στιγμές της ως τώρα πορείας του. Συνολικά σε 11 αγώνες, έχει 12,5 πόντους και 18 εύστοχα τρίποντα.

2.Γιάννης Γκαγκαλούδης (Μαρούσι)

Έχει βαλθεί να ανεβάσει μόνος του στην Α2 το αγαπημένο του Μαρούσι, σε μια από τις καλύτερες σεζόν την μεγάλης καριέρας του. Ο Γιάννης Γκαγκαλούδης στα 41 του χρόνια δεν έχει τίποτα να αποδείξει σε κανέναν, και αυτό κάνει το παιχνίδι του απλό, με τον ίδιο να χαίρεται το άθλημα. Στην πολύ σημαντική εκτός έδρας νίκη της ομάδα του στην Ελευσίνα, είχε 26 πόντους με 5 τρίποντα, με τα 2 από αυτά να έρχονται, όταν ο Πανελευσινιακός μείωσε σε 68-71. Σε 10 παιχνίδια στο πρωτάθλημα της Β' Εθνικής ο «Γκάγκα» έχει 21,4 πόντους και 26 εύστοχα τρίποντα.

3.Νίκος Μποχωρίδης (ΟΦΗ)

Ο Νίκος Μποχωρίδης αποτελεί βαρόμετρο για την παρουσία του ΟΦΗ, και αυτό φάνηκε και στην αναμέτρηση με την ιδιαίτερα ποιοτική Μεγαρίδα, όπου ο 30χρονος αθλητής πήρε την κατάσταση στα χέρια του. Συγκεκριμένα ώθησε την ομάδα της Κρήτης να τρέξει ένα επιμέρους σκορ 16-4 στην τρίτη περίοδο, δίνοντας της ώθηση για τη νίκη, ενώ σκόραρε 21 πόντους με 3 τρίποντα. Στο πρωτάθλημα έχει 9 παρουσίες, με 15,3 πόντους και 16 εύστοχα τρίποντα.

4.Χριστόδουλος Καράβολας (Αιγάλεω)

Από τη στιγμή που ο ηγέτης του «Σίτι» χαίρεται και απολαμβάνει το παιχνίδι της ομάδας του, το Αιγάλεω μόνο κέδρος μπορεί να έχει. Στην απολαυστική παράσταση του συγκροτήματος του Δημήτρη Λιόγα με αντίπαλο τον Εθνικό Πειραιά. ο 37χρονος φόργουορντ είχε 24 πόντους με 4 τρίποντα, ωθώντας την ομάδα του να φτάσει στο +15 (79-64), ενώ ήταν και ιδιαίτερα ομαδικός, μοιράζοντας άψογα την μπάλα. Ως τώρα, και σε 11 παρουσίες έχει 15,9 πόντους και 19 εύστοχα τρίποντα.

5.Μανώλης Ματαλιωτάκης (Έσπερος Καλλιθέας)

Μαζί με τον Μάριο Δόξα του Αιγάλεω αποτελούν τα δυο πιο καυτά ονόματα στις θέσεις των σέντερ στην κατηγορία. λαμβάνοντας υπόψη μας και την ηλικία τους. Ο 25χρονος ψηλός του Έσπερου αποτελεί πλέον ένα ολοκληρωμένο παίκτη, και δείχνει έτοιμος να ανέβει επίπεδο μαζί με την ομάδα της Καλλιθέας. Στο παιχνίδι με τον Μανδραϊκό ήταν ανίκητος με 17 πόντους, ενώ στο πολύ γεμάτο ρόστερ που διαθέτει ο Αντώνης Μάντζαρης, αποτελεί τον πρώτο σκόρερ με 14,9 πόντους σε 11 παιχνίδια.

Προπονητής

Λουκάς Ζαρονικόλας (Λοκρός Αταλάντης)

Ανδρώθηκε προπονητικά μέσα από τον Λοκρό, με τον οποίο βρέθηκε από το τοπικό πρωτάθλημα στην Β ' Εθνική, έχοντας να κολυμπήσει σε μια πολύ δύσκολη και πρωτόγνωρη κατάσταση για την ευρύτερη περιοχή της Αταλάντης. Η ομάδα του έδινε τον πρώτο από μια σειρά τελικών με αντίπαλο τα Μελίσσια. και θέλοντας να παραμείνει ζωντανή η φλόγα της παραμονής, πέτυχε μια σπουδαία νίκη, παίρνοντας παράλληλα και διαφορά 13 πόντων, η οποία ίσως φανεί χρήσιμη σε δυνητικές ισοβαθμίες.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ