17.5 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Β’ Εθνική (Νότος) : Οι κορυφαίοι της 11ης αγωνιστικής

Ολοκληρώθηκε η ενδέκατη αγωνιστική του Νοτίου ομίλου της Β’ Εθνικής, με το basketa.gr να σας παρουσιάζει την καλύτερη πεντάδα, αλλά και τον προπονητή της αγωνιστικής.

1.Φώτης Βασιλόπουλος (Ιωνικός Νικαίας)

Ο Ιωνικός Νικαίας οδεύει από νίκη σε νίκη, έχοντας φτάσει στο 11/11 και μετρώντας πλέον 19 βήματα για να πανηγυρίσει την επιστροφή του στην Α2 Ανδρών, γεγονός που αποτελεί όνειρο πολλών ετών στον σύλλογο. Ένας εκ τον κορυφαίων, και σίγουρα ο πληρέστερος πλέι μέικερ της κατηγορίας είναι ο Φώτης Βασιλόπουλος, ο οποίος στη νίκη της ομάδας του επί του Μανδραϊκού είχε 24 πόντους με 4 τρίποντα και 12 ασίστ, μετρώντας συνολικά 16,9 πόντους και 3 τρίποντα ανά παιχνίδι.

2.Φώτης Ζούμπος (Πανελευσινιακός)

Ο 24χρονος γκαρντ μετά από μια δύσκολη σεζόν την περσινή περίοδο, όπου έμεινε εκτός λόγω τραυματισμού, επέστρεψε δριμύτερος, πραγματοποιώντας ένα από τα καλύτερα του παιχνίδι στη νίκη των «σταχυοφόρων» απέναντι στο Κορωπί. Ο Φώτης Ζούμπος είχε 20 πόντους με απόλυτη ευστοχία (5/5 τριπ.) ενώ συνολικά σκοράρει 7,5 πόντους αποτελώντας ένα χρήσιμο «εργαλείο» στα χέρια του Λευτέρη Τσαουσίδη.

3.Γιάννης Μάριος - Γραμματικός (Ίκαρος Νέας Σμύρνης)

Αποτέλεσε τον περσινό πρώτο σκόρερ στους δυο ομίλους του Νότου της Γ' Εθνικής με 553 πόντους, και συνεχίζει να φορτώνει και φέτος τα καλάθια, έχοντας 18,4 πόντους ανά παιχνίδι και 3,1 τρίποντα, ενώ στην δεύτερη νίκη της ομάδας του στο πρωτάθλημα ήταν καθοριστικός έχοντας 31 πόντους με 6 τρίποντα, βοηθώντας την να φτάσει ως το τέλος, όπου ο Ανδρέας Σπυρόπουλος καθάρισε τη νίκη με δικό του μακρινό σουτ, απέναντι στο Ηράκλειο.

4)Νίκος Παπαρέγκας (ΕΦΑΟΖ)

Αποτέλεσε την τελευταία μεταγραφή του Τάκη Ζήβα στην ομάδα του Ζωγράφου, με τον ίδιο αλλά και την ομάδα να μην το μετανιώνουν. Ο 23χρονος φόργουορντ μετά από αρκετά χρόνια στην Καβάλα, βρέθηκε στον Πανιώνιο με τον οποίο κατέκτησε το πρωτάθλημα της Β' Εθνικής πριν από δυο σεζόν, ενώ πέρυσι αγωνίστηκε στον Βόρειο όμιλο της ίδιας κατηγορίας, με τον Χαρίλαο Τρικούπη, χωρίς να μπορέσει να προσαρμοστεί ποτέ στο Μεσολόγγι. Έτσι, φέτος συμφώνησε την ύστατη ώρα με τον ΕΦΑΟΖ όντας ο πρώτος σκόρερ του ως τώρα με 12,9 πόντους ανά αγώνα, και 1,2 τρίποντα. Έτσι, με ένα μακρινό σουτ ακριβώς στην εκπνοή καθάρισε τη αναμέτρηση στο Χαϊδάρι, δίνοντας τη νίκη στην ομάδα του 77-75, και ολοκληρώνοντας το παιχνίδι με 15 πόντους και 2 τρίποντα.

5)Παύλος Τοπάλης (Πρωτέας Βούλας)

Ο Πρωτέας Βούλας αποτελεί μια από τις πλέον απρόβλεπτες ομάδες του συγκεκριμένου πρωταθλήματος, όντας μια ομάδα που μπορεί να ηττηθεί στην έδρα της και να κερδίσει σε έδρες που δύσκολα περνάει κάποια ομάδα. Αυτό συνέβη και στη Νέα Ερυθραία, όπου η ομάδα των Νοτίων προαστίων έσπασε ένα σερί επτά συνεχόμενων νικών του Πανερυθραϊκού, έχοντας ως κύριο «δράστη» τον Παύλο Τοπάλη, η οποίος έχοντας περάσει αρκετές σεζόν της καριέρας του στο συγκεκριμένο κλειστό, γνώριζε άριστα τα κατατόπια. Ο 30χρονος πάουερ φόργουορντ σκόραρε 26 πόντους με 2 τρίποντα, με τους 21 από αυτούς να έρχονται στο πρώτο ημίχρονο, όταν και ο Πρωτέας προηγήθηκε με +20. Συνολικά μετράει 13,1 πόντους σε 11 παιχνίδια, όντας ο πρώτος σκόρερ της ομάδας του.

Προπονητής

Σπύρος Σαμόλης (Διαγόρας Δρυοπιδέων)

Ο συγκεκριμένη επιλογή αποτελεί τόσο μια προσωπική δικαίωση για τον ίδιο, όσο και για την διοίκηση των νεοφώτιστων που τον στήριξε σε δύσκολες καταστάσεις για τον Διαγόρα, ο οποίος μετά τον σπουδαίο διπλό στο κλειστό του Στρέφη απέναντι στον Τρίτωνα, έβαλε ξανά το τρένο στις ράγες, αναφορικά με τον στόχο της 2ης θέσης, τον οποίο δεν κρύβουν στο Αιγάλεω. Στο πρόσωπο του νεαρού τεχνικού, αντικατοπτρίζεται όλη η προσπάθεια των παικτών της ομάδας του, η οποία σε 11 παιχνίδια έχει πλέον ρεκόρ 6-, απέχοντας μια νίκη από την δεύτερη θέση.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ