19.4 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Β’ Εθνική (Νότος) : Οι κορυφαίοι της 10ης Αγωνιστικής

Ολοκληρώθηκε η δέκατη αγωνιστική του Νοτίου ομίλου της Β’ Εθνικής, με το basketa.gr να σας παρουσιάζει την καλύτερη πεντάδα, αλλά και τον προπονητή της αγωνιστικής.

1.Φώτης Ζούμπος (Πανελευσινιακός)

Στα 24 του χρόνια ο Φώτης Ζούμπος πραγματοποιεί ουσιαστικά ένα νέο ξεκίνημα την φετινή σεζόν με την ομάδα του Πανελευσινιακού, έχοντας υποφέρει από τραυματισμούς τα προηγούμενα χρόνια. Στην τέταρτη νίκη της ομάδας του στο πρωτάθλημα, και στην πρώτη μακριά από την Ελευσίνα ήταν καθοριστικός έχοντας δυο μαζεμένα τρίποντα στην τέταρτη περίοδο, καθαρίζοντας ουσιαστικά την υπόθεση νίκη της ομάδας του στην Βούλα απέναντι στον Πρωτέα. Ο Ζούμπος είχε 8 πόντους με 2 τρίποντα, ενώ συνολικά σκοράρει 6,2 πόντους ανά αγώνα σε 10 αγωνιστικές.

2.Αντώνης Γκοντόπουλος (Κορωπί)

Η αλήθεια είναι ότι η προσαρμογή του 36χρονου γκαρντ στη νέα πραγματικότητα του Νοτίου ομίλου και δε το Κορωπίου χρειάστηκε κάποιο χρονικό διάστημα, αλλά πλέον, και με τον Κώστα Ρουμελιώτη στον πάγκο , έχει εμφυσήσει απόλυτα στον ρόλο του. Στην σπουδαίας σημασίας νίκη της ομάδας της Ανατολικής Αττικής απέναντι στον Τρίτωνα, ο Γκοντόπουλος είχε 26 πόντους με 4 τρίποντα σε ένα παιχνίδι που κρίθηκε στις τρεις παρατάσεις. Εκτός από τους πόντους, ήταν αυτός που χάρη στην ψυχραιμία του, και με 4/4 βολές έστειλε το παιχνίδι στην πρώτη και δεύτερη παράταση, ενώ με καθοριστικό τρίποντο γύρισε την εις βάρος κατάσταση για την ομάδα του στην δεύτερη παράταση, δίνοντας τις την ψυχολογική ώθηση να καθαρίσει στην τρίτη παράταση. Συνολικά σκοράρει 12,3 πόντους έχοντας 2,2 τρίποντα ανά παιχνίδι.

3.Αλέξανδρος Μήτσιαλος (Παγκράτι)

Νέα σεζόν και νέο στοίχημα για τον 22χρονο φόργουορντ, ο οποίος στην τρίτη του σεζόν στο Παγκράτι δείχνει πιο ώριμος από ποτέ, έχοντας την ευχή να ξεπεράσει τους τραυματισμούς που τον ταλαιπωρούσαν τις δυο προηγούμενες χρονιές. Στο παιχνίδι με την ΑΕΝΚ, ο Μήτσιαλος ήταν αυτός που ανέλαβε ηγετικό ρόλο, όταν αποβλήθηκε ο Καυκής στο 18', και οι διαιτητές εκκένωσαν το κλειστό του Μετς το ημίχρονο. Έτσι, εκτός από τους 14 πόντους, είχε και πολύ καλή παρουσία στην άμυνα, βγάζοντας πάθος και ψυχή στο παιχνίδι του. Ως τώρα σε 10 παιχνίδια έχει 10,2 πόντους ανά μέσο όρο.

4.Γιώργος Σταθόπουλος (Πανερυθραϊκός)

Αποτέλεσε μια από τις πρώτες μεταγραφικές κινήσεις του Δημήτρη Χουχουλή, και μόνο αυτή η κίνηση μιλάει από μόνο της. Ο 22χρονος πάουερ φόργουορντ κατάφερε να αναδείξει το ταλέντο του, και κυρίως τον ρόλο του και να αποτελεί χρήσιμο εργαλεία στην φετινή εξαιρετική πορεία του Πανερυθραϊκού. Στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον ΚΑΟΚ στην Κόρινθο ήταν αυτός και ο Παναγιώτης Μακρόπουλος που κράτησαν όρθιους τους «ερυθρόλευκους», έχοντας 9 πόντους με 2 τρίποντα και 11 ριμπάουντ, και χάνοντας το double-double για 1 πόντο. Ο Σταθόπουλος σε 10 παιχνίδια έχει 4,1 πόντους ανά μέσο όρο.

5.Δημήτρης Κατιάκος (Διαγόρας Δρυοπιδέων)

Ο έμπειρος πάουερ φόργουορντ αποτελεί ένα από τους άριστους γνώστες τις κατηγορίας, αλλά και του δρόμου προς τον πρωταθλητισμό, ενώ αρχίζει σταδιακά και αυτός να βρίσκει τον ρόλο του στον νεοφώτιστο Διαγόρα, σε ένα εξαιρετικό, αλλά μπερδεμένο από ρόλους ρόστερ. Στη νίκη της ομάδας του Σπύρου Σαμόλη με την Δάφνη Δαφνίου ο Κατιάκος είχε 29 πόντους με 1 τρίποντο, κάνοντας ουσιαστικά «πάρτι» στις δυο ρακέτες, ενώ συνολικά έχει 13,2 πόντους ανά παιχνίδι.

Προπονητής

Δημήτρης Χουχουλής (Πανερυθραϊκός)

Αποτελεί χωρίς ιδιαίτερη σκέψη τον δάσκαλο της κατηγορίας, όντας άριστος γνώστης της Β' Εθνικής. Ωστόσο, η τοποθέτηση του στην θέση του προπονητή της εβδομάδας δεν τίθεται αναφορικά με τη νίκη της ομάδας του στην Κόρινθο, αλλά με την συνολική παρουσία και το πως διαχειρίστηκε τις καταστάσεις την τελευταία εβδομάδα, όπου ο Πανερυθραϊκός μετράει 3 νίκες σε 7 ημέρες. Και όχι μόνο αυτό, αλλά κατάφερε να αλλάξει σχήματα και πρωταγωνιστές μέσα σε μερικές ημέρες, κερδίζοντας τα δυο πρώτα παιχνίδια με την περιφερειακή του γραμμή, και αυτό στην Κόρινθο με τους τρεις ψηλούς του. Συνολικά ο Πανερυθραϊκός αποτελεί την πιο καυτή ομάδα (φυσικά μετά τον Ιωνικό Νικαίας που είναι εκτός συναγωνισμού), και με 7 συνεχόμενες νίκες έχει φτάσει στην δεύτερη θέση.

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ