16.7 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Β’ Εθνική (Νότος) : Οι κορυφαίοι της 10ης αγωνιστικής

Ολοκληρώθηκε η 10η αγωνιστική του Νοτίου ομίλου της Β’ Εθνικής, και το basketa.gr σας παρουσιάζει την κορυφαία πεντάδα, αλλά και τον προπονητή της αγωνιστικής.

1. Γιάννης Κυριακόπουλος (Πανελευσινιακός)

Ο Πανελευσινιακός δεν άφησε ανεκμετάλλευτη τη νίκη στην Πάτρα επί του Γλαύκου, και έτσι επικράτησαν στο κλειστό της Γούβας της Πεντέλης με 70-67 φτάνοντας τις τέσσερις επιτυχίες στο πρωτάθλημα, και έχοντας 3-3 εντός έδρας. Ένας από τους καθοριστικούς σε μια νίκη που ήρθε με οριακό χαρακτήρα ήταν ο πολύπειρος γκαρντ, Γιάννης Κυριακόπουλος, ο οποίος δεν βρίσκεται στην πεντάδα για τους 14 πόντους με 2 τρίποντα, αλλά για το νικητήριο ντράιβ στα 9''' πριν το τέλος. Ως τώρα στο πρωτάθλημα μετράει 11,7 πόντους σε 10 παιχνίδια και 20 εύστοχα τρίποντα.

2. Γιάννης Ροδοστόγλου (Παγκράτι)

O 35χρονος γκαρντ αποτελεί βαρόμετρο για το Παγκράτι, και με την ποιότητα και εμπειρία του βοηθάει τους «ροσονέρι»  όταν η μπάλα «καίει». Στην αναμέτρηση με την πρωτοπόρο Δάφνη Δάφνιου, και σε ένα κλειστό σε ρυθμό παιχνίδι, ο Γιάννης Ροδοστόγλου βρήκε μπροστά πετυχαίνοντας καθοριστικούς πόντους στο δεύτερο ημίχρονο, και συνάμα συνεισφέροντας σε όλους τους τομείς της αναμέτρησης. Το Παγκράτι έφτασε το 6-0 εντός των τειχών και βρίσκεται μια νίκη κάτω από την δυάδα ανόδου, με τον έμπειρο αθλητή να σκοράρει 19 πόντους με 1 τρίποντο. Σε 10 αγώνες στο πρωτάθλημα έχει 12,2 πόντους και 8 εύστοχα τρίποντα.

3. Λουκάς Γιαουρτόγλου (Πανερυθραϊκός)

Ο Πανερυθραϊκός συνεχίζει να ανεβαίνει αγωνιστικά και και βαθμολογικά, και καθοριστικό ρόλο σε αυτό παίζει ο Λουκάς Γιαουργόγλου, τον οποίο συναντάμε για δεύτερη στη σειρά αγωνιστική στην κορυφαία πεντάδα της αγωνιστικής. Ο 33χρονος γκαρντ καθοδήγησε άρτια την ομάδα στην δύσκολη εκτός έδρας αναμέτρηση με τον Παπάγου στο «Σαλούν», έχοντας να αντιμετωπίσει και το ντεμπούτο του Περικλή Ταυρόπουλου με τους «Στρατηγούς». Ο έμπειρος γκαρντ είχε 17 πόντους και 1 τρίποντο, αλλά και δουλειά που δεν φαίνεται στη στατιστική, ενώ ως τώρα στο πρωτάθλημα έχει 15 πόντους κατά μέσο όρο σε 9 παιχνίδια και 13 εύστοχα τρίποντα.

4. Στάθης Παπαδάκης (Πρωτέας Βούλας)

Το καλοκαίρι που μας άφησε ήταν από τα πιο περίεργα για τον 20χρονο φόργουορντ, ο οποίος μετά το τέλος του δανεισμού του στο Ηράκλειο, αποφάσισε να αποχωρήσει και από το Περιστέρι στο οποίο ανήκε και να μην παραχωρηθεί εκ νέου δανεικός, αν και αρχικά είχε συμφωνήσει με την Δάφνη Δαφνίου. Έτσι κατέληξε στα χέρια του Βαγγέλη Βλάχου και του Πρωτέα Βούλας, και στην εκτός έδρας αναμέτρηση με τον Δούκα στο Δαΐς πραγματοποίησε την καλύτερη του εμφάνιση, έχοντας 18 πόντους με 4 τρίποντα, ενώ στα πρώτα 8 παιχνίδια στα οποία είχε αγωνιστεί είχε μόλις 21 πόντους. Η ομάδα των Νοτίων προαστίων έφτασε τις 6 νίκες στο πρωτάθλημα έχοντας απόλυτη ισορροπία με 3-2 εντός και 3-2 εκτός.

5. Γιάννης Μαλτέσιος (Πρωτέας Βούλας)

Ολοκληρωτική εμφάνιση πραγματοποίησε ο 33χρονος Θεσσαλονικιός σέντερ, ο οποίος έκανε σμπαράλια την γραμμή ψηλών του Μανδραϊκού. Ο Γιάννης Μαλτέσιος αποτέλεσε κυρίαρχο, πραγματοποιώντας την καλύτερη του εμφάνιση με την «μπλε» φανέλα, σκοράροντας 33 πόντους και βοηθώντας την ομάδα του να πάρει ένα καθοριστικής σημασίας διπλό, και να έχει την ευκαιρία υποδεχόμενη τον Οίακα Ναυπλίου στο Στρέφη να κλείσει το 2018 σε θέσεις ανόδου. Ως τώρα στο πρωτάθλημα ο Μαλτέσιος έχει 11,4 πόντους σε 9 παιχνίδια.

Προπονητής 

Δημήτρης Λιόγας (Παγκράτι)

Αν αναλογιστεί κάποιος τι έχει καταφέρει ο Δημήτρης Λιόγας στην φετινή του παρουσία με το Παγκράτι, δεν μπορεί παρά να του βγάλει το καπέλο. Η Αθηναϊκή ομάδα μετά τη νίκη επί της Δάφνης Δαφνίου στο Μετς έφτασε τις 7 νίκες και τις 4 συνεχόμενες, και απέχει μια από την δυάδα ανόδου. Ο έμπειρος τεχνικός ουσιαστικά αγωνίζεται με μια ομάδα επτά παικτών, έχοντας σταθερά εκτός τους τραυματίες Μαγιντόμπε και Τζατζά, ενώ πρόσφατα επέστρεψε ο Αρμάος, και αν υπολογίσουμε και το κύπελλο Ελλάδας τρέχει ένα 11-1 εντός των τειχών, με τη μοναδική ήττα να έρχεται από τον πρωταθλητή Παναθηναίκό. Στόχος για το Παγκράτι είναι να δημιουργήσει ένα ανταγωνιστικό σύνολο, στο οποίο πάνω θα μπορέσει να χτίσει για το μέλλον.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ