21 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Β’ Εθνική (Νότος) : Οι κορυφαίοι της πρεμιέρας

Ολοκληρώθηκε η 1η αγωνιστική της Β' Εθνικής (1ος όμιλος), και το basketa.gr σας παρουσιάζει την κορυφαία πεντάδα, αλλά και τον προπονητή της αγωνιστικής.

1.Λευτέρης Χρυσός (Παπάγου)

Στον Παπάγου μπορεί να έχασαν τους βασικούς τους παίκτες από την περσινή περιφερειακή γραμμή τους αλλά δεν ανησυχήσαν. Οι «Στρατηγοί» δουλεύουν μεθοδικά, δημιουργώντας κάθε χρόνο πρωταγωνιστές, και έτσι γνώριζαν ότι ο Λευτέρης Χρυσός ήταν σε θέση να ανταποκριθεί κάλλιστα. Ο 22χρονος γκαρντ στην δεύτερη του χρονιά στην ομάδα αποτελεί βασικό «εργαλείο» για τον Γιώργο Διαμαντόπουλο, κάτι που έδειξε στην εκτός έδρας νίκη στο «Π.Σαλπέας» που ήρθε με ανατροπή 17 πόντων. Δεν ήταν μόνο το καθοριστικό τρίποντο που πέτυχε, από αρκετά μακριά, και με ταμπλό, που άλλαξε όλη την ψυχολογία της αναμέτρησης, αλλά είχε και 21 πόντους με 2 τρίποντα. Και όλα αυτά χωρίς την παρουσία του Αλέξη Κυρίτση που ήταν εκτός αγώνα.

2.Κώστας Μουμπάρακ (Πανελευσινιακός)

Η επιστροφή του στην Ελεύσινα αποτέλεσε σημαδιακή, και αυτό το έδειξε από την πρώτη του ημέρα στη δουλειά. Ο 31χρονος γκαρντ ήταν εξαιρετικός στην εκτός έδρας επική ανατροπή του Πανελευσινιακού στη Νέα Ερυθραία, παίρνοντας τους «σταχυοφόρους» στην πλάτη του, με την απουσία του Ανδρέα Ψαρόπουλου και τον τραυματισμό στο πρώτο δεκάλεπτο του Γιώργου Παπαδιονυσίου. Ο έμπειρος σκόρερ πέτυχε 29 πόντους με 4 τρίποντα, αλλά στάθηκε άτυχος, αποχωρώντας λίγο πριν το φινάλε με ρωγμώδες κάταγμα το μετατάρσιο.

3.Χριστόδουλος Καράβολας (Αιγάλεω)

Όσες αλλαγές και να έγιναν το καλοκαίρι, σε όποια δυσκολία και αν μπήκε το Αιγάλεω, ο φυσικός του ηγέτης έμεινε σιωπηλός, και μίλησε μέσα στο γήπεδο στην πρώτη αγωνιστική. Ο έμπειρος σκόρερ, και πρώτος σκόρερ του «Σίτι» την τελευταία διετία ήταν ασταμάτητος, και το κοντέρ απέναντι στον Ιωνικό ΝΦ σταμάτησε στους 37 πόντους με 6 τρίποντα. Το μόνο σίγουρο είναι ότι με τέτοιο Καράβολα το Αιγάλεω μπορεί να ελπίζει σε κάτι καλό στην Β' Εθνική.

4.Σωτήρης Μαράντος (Δούκας)

Ο γάμος του 26χρονου φόργουορντ και του Δούκα , αν και είχε αρκετά επεισόδια τα προηγούμενα χρόνια, ολοκληρώθηκε το φετινό καλοκαίρι, με τον Σωτήρη Μαράντο να δικαιώνει τους ανθρώπους της νέας του ομάδας από το πρώτο παιχνίδι. Έτσι, απέναντι στον Λοκρό Αταλάντης ο ικανότατος σκόρερ ήταν εξαιρετικός, έχοντας 23 πόντους με 2 τρίποντα, και βοηθώντας ώστε η νεανική ομάδα του Κώστα Αγγέλου να πάρει την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα.

5.Σπύρος Μαγκουνής (Έσπερος Καλλιθέας)

Σε καμία περίπτωση δεν παίζει στο «5», απλά λόγω συνθηκών, και αρκετών φόργουορντ τον τοποθετήσαμε σε αυτή τη θέση. Ο 34χρονος αθλητής αποτελεί παίκτη άλλης κατηγορίας, και αυτό φάνηκε με το πρώτο τζάμπολ.  Ο Σπύρος Μαγκουνής αποτελεί το τεράστιο όπλο που έχει στα χέρια του ο Αντώνης Μάντζαρης, και με 29 πόντους με 2 τρίποντα, αποτέλεσε ένα άλυτο πρόβλημα για την άμυνα του ΟΦΗ.

Προπονητές

Ματθαίος Καραχάλιος - Νίκος Βούλγαρης (Πανελευσινιακός)

Όταν στο πρώτο σου επίσημο παιχνίδι, ως δίδυμο, στο πρωτάθλημα της Β' Εθνικής, κάνεις μια τέτοια ανατροπή, και μάλιστα απέναντι σε ένα από τα φαβορί για την άνοδο, τότε λαμπρό μέλλον φωτίζεται μπροστά σου. Ο λόγος για τους Ματθαίο Καραχάλιο και Νίκο Βούλγαρη, οι οποίοι είδαν την ομάδα του να μην είχε στη διάθεση της, τους Ανδρέα Ψαρόπουλο και Γιώργο Παπαδιονυσίου, και να βρίσκεται πίσω με -19 (70-51) στο 30'. Το τελικό 81-78 αποτέλεσε μια ανατροπή που δύσκολα θα ξανά συναντήσουμε , και σίγουρα μεγάλο μερίδιο της επιτυχίας πρέπει να τους πιστωθεί.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ