20.7 C
Athens
Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου, 2024

Β’ Εθνική (Νότος) : Οι κορυφαίοι της πρεμιέρας

Ολοκληρώθηκε η πρώτη αγωνιστική του Νοτίου ομίλου της Β' Εθνικής, με το basketa.gr να σας παρουσιάζει την καλύτερη πεντάδα, αλλά και τον προπονητή της αγωνιστικής.

Φάνης Κουμπούρας Ιπποκράτης Κω
18 πόντους (2 τριπ.)  

Με το δεξί μπήκε στο πρωτάθλημα της Β' Εθνικής ο Ιπποκράτης Κω, και μια από τις κυριότερες αιτίες ήταν ο πολύπειρος γκαρντ, Φάνης Κουμπούρας, ο οποίος εκτός από τους 18 πόντους που πέτυχε, και την άρτια οργάνωση της ομάδας του, πέτυχε και το καθοριστικό τρίποντο στο φινάλε του αγώνα, διαμορφώνοντας το 78-75 απέναντι στον Πανελευσινιακό.

Φώτης Βασιλόπουλος Ιωνικός Νικαίας
28 πόντους  (8/11 τριπ.) 6 ασίστ

Την καλύτερη φάση της καριέρα του περνάει ο έμπειρος γκαρντ, ο οποίος χρόνο με τον χρόνο δείχνει την ποιότητα του, και σίγουρα αποτελεί πολυτέλεια η παρουσία του στο πρωτάθλημα της Β' Εθνικής. Στην μεγάλης σημασίας εκτός έδρας νίκη του Ιωνικού στη Νέα Ερυθραία με αντίπαλο τον Πανερυθραϊκό (88-75) ο Φώτης Βασιλόπουλος είχε 8/11 τρίποντα και 6 ασίστ, Αθροίζοντας τους πόντους υπολογίζουμε ότι είναι σχεδόν οι μισοί που πέτυχε η ομάδα του.

Νίκος Μποχωρίδης Ηράκλειο
25 πόντους (3 τριπ.)  

Ακόμα ένας αθλητής που παρουσιάζει κατακόρυφη άνοδο χρόνο με τον χρόνο, και πλέον στα 28 του χρόνια νιώθει έτοιμος να ηγηθεί του Ηρακλείου, γνωρίζοντας πράγματα και καταστάσεις από την πρωτεύουσα της Κρήτης. Στο παιχνίδι της πρεμιέρας με τον πολύ δυνατό, Διαγόρα Δρυοπιδέων, ο περσινός παίκτης του Χολαργού είχε 25 πόντους με 3 τρίποντα, οδηγώντας την ομάδα του.

Βασίλης Μιχόπουλος Δάφνη Δαφνίου
24 πόντους (6 τριπ.)  

Αποτελεί έναν από τους τρεις αθλητές που παρέμειναν στην Δάφνη Δαφνίου, και στην επιστροφή του στην Β' Εθνική, μετά την παρουσία του στον ΓΑΣ Αετό, ήταν εξαιρετικός, διαλύοντας την αμυντική τακτική του Δημήτρη Ποδαρά. Έτσι, στο παιχνίδι της νεοφώτιστης ομάδα του Χαϊδαρίου στην Βούλα με τον Πρωτέα, είχε 24 πόντους με 6 τρίποντα, όντας καθοριστικός για την πρώτη και ιστορική νίκη της ομάδας του στην εν λόγω κατηγορία.

Διονύσης Μουστόπουλος Μανδραϊκός
24 πόντους  

Εξελίσσεται σε έναν από τους καλύτερους σέντερ των Εθνικών κατηγοριών, με το μέλλον να είναι δικό του, και τα στενά περιθώρια της Β' Εθνικής να φαίνονται μικρά, αν συνεχίσει έτσι. Ο Διονύσης Μουστόπουλος συνεχίζει από πέρυσι τις εξαιρετικές του παρουσίες, αποτελώντας την «κολόνα» της ομάδας του Θεόφιλου Μπεκέ. Στο πολύ δύσκολο παιχνίδι της πρεμιέρας με τον ΕΦΑΟΖ είχε 24 πόντους, ενώ ήταν ο άνθρωπος ο οποίος με 2/2 βολές έστειλε το παιχνίδι στην παράταση.

Γιώργος Μακράκης Ηράκλειο
Προπονητής  

Δεν χρειάστηκε το συγκεκριμένο παιχνίδι για να δώσει τα διαπιστευτήρια του ο Κρητικός τεχνικός, ο οποίος διαθέτει τεράστια εμπειρία από την κατηγορία, με την συμμετοχή του τα προηγούμενα χρόνια με τον Εργοτέλη. Ωστόσο, απέναντι σε ένα από τα φαβορί για την άνοδο, τον Διαγόρα Δρυοπίδεων, έδειξε τον δρόμο για το πως καμία ομάδα δεν είναι ανίκητη, και ώθησε το Ηράκλειο σε μια μεγάλη νίκη.

photo credit: Basketaki.news



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ