21.7 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Β’ Εθνική (Βορράς) : Οι κορυφαίοι της 17ης αγωνιστικής

Ολοκληρώθηκε η 17η αγωνιστική του Βορείου ομίλου της Β’ Εθνικής, και το basketa.gr σας παρουσιάζει την κορυφαία πεντάδα, αλλά και τον προπονητή της αγωνιστικής.

1. Σταύρος Μυλωνίδης
  Χαλκηδόνα / Προποντίς
17 Αγ. 11,8 πόντοι / 17 τρίποντα

Η Χαλκηδόνα έμελλε να είναι η ομάδα που θα έσπαγε το αήττητο της έδρας του Αγρινίου, και θα έβαζε φωτιά στην μάχη της ανόδου, ενώ ταυτόχρονα θα έκανε το σπουδαιότερο βήμα προς την παραμονή της. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης έδειξε χαρακτήρα και άντεξε απέναντι σε έναν ισχυρό αντίπαλο, επικρατώντας στην παράταση, με τον 35χρονο γκαρντ, και με εμπειρία από το πρωτάθλημα, Σταύρο Μυλωνίδη να βάζει την σφραγίδα του. Πριν ολοκληρωθεί το παιχνίδι με τρίποντο είχε δώσει προβάδισμα δυο πόντων στην ομάδα του, για να πετύχει τους πέντε τελευταίους πόντους της ομάδας του στην παράταση, έχοντας συνολικά 14 πόντους με 2 τρίποντα.

2. Σάκης Κουτίνας
  Νίκη Βόλου
16 Αγ. 14,1 πόντοι / 20 τρίποντα

Ιδιαίτερα κρίσιμο παιχνίδι έδινε στο κλειστό της Νέας Ιωνίας η Νίκη Βόλου, η οποία εκτός από τη νίκη πήρε και την διαφορά, κάτι που ήταν ευνόητο από τη στιγμή που θα επικρατούσε, μετά την ήττα της με το οριακό 78-77 στον πρώτο γύρο. Ωστόσο το παιχνίδι ήταν ιδιαίτερα δύσκολο χωρίς την παρουσία του πρώτου σκόρερ των Θεσσαλών, Μιχάλη Φρουσκλιά, ο οποίος ήταν τιμωρημένος. Έτσι, κάποιος έπρεπε να βγει μπροστά, και ο κατάλληλος παίκτης ήταν ο 31χρονος γκαρντ / φόργουορντ, Σάκης Κουτίνας, ο οποίος με 27 πόντους και 1 τρίποντο κάλυψε επάξια και το κενό του συμπαίκτη του.

3. Γιάννης Ουλουσίδης
  Μακεδονικός
17 Αγ. 10,6 πόντοι / 37 τρίποντα

Όπως και η Ένωση Ιλίου στο Νότο, έτσι και ο Μακεδονικός στο Βορρά αποτελούν σοβαρές ομάδες, που παρά την δύσκολη βαθμολογική τους θέση αγωνίζονται σε όλα τα παιχνίδια με το 100%, ψάχνοντας όσο το δυνατόν περισσότερες νίκες, και παρουσιάζοντας κατά καιρούς και όμορφο μπάσκετ. Οι «πράσινοι« της Θεσσαλονίκης δεν χαρίστηκαν ούτε στους Ίκαρους Σερρών, και με ανατροπή στο τέταρτο δεκάλεπτο έφτασαν στη νίκη, έχοντας ως μια σειρά από πρωταγωνιστές, με τον Γιάννη Ουλουσίδη να ξεχωρίζει. Ο 21χρονος φόργουορντ, ο οποίος ήρθε στην ομάδα της Νεάπολης από την Ευκαρπία, είχε 20 πόντους με 2 τρίποντα, και αποτελεί σταθερά τον δεύτερο σκόρερ της ομάδας του στο πρωτάθλημα.

4. Γιάννης Σταμπουλής
  Ελευθερούπολη
17 Αγ. 12,9 πόντοι / 12 τρίποντα

Όχι μόνο δεν πήρε το δώρο της Χαλκηδόνας με το διπλό στο Αγρίνιο η Ελευθερούπολη, αλλά το ξετύλιξε παίρνοντας πολύ μεγάλο διπλό στην έδρα της ΧΑΝΘ, και μέσα σε τρεις αγωνιστικές έπιασε την ομάδα της Αιτωλοακαρνανίας στις 12 νίκες, μπαίνοντας για τα καλά στο κόλπο της ανόδου. Πρωταγωνιστικής στην σπουδαία νίκη στην Θεσσαλονίκη ήταν ο Γιάννης Σταμπουλής, ο οποίος αποτέλεσε μια από τις σπουδαίες μεταγραφικές κινήσεις της κατηγορίας το καλοκαίρι που μας άφησε. Ο Καβαλιώτης φόργουορντ επέστρεψε στα μέρη του, όχι όμως για την Καβάλα με την οποία την σεζόν 2015-2016 αγωνίστηκε στην Basket League, αλλά για τον ΓΣ Ελευθερούπολης που έχει βάλει πλώρη ώστε να γράψει ιστορία. Έτσι, στη νίκη με την ΧΑΝΘ είχε 15 πόντους με 3 τρίποντα, όντας εκ των καθοριστικών της ομάδας του.

5. Σωτήρης Καραποστόλου
  Ανατόλια
17 Αγ. 20,9 πόντοι / 61 τρίποντα

Κάθε όμιλος της Β΄Εθνικης έχει το τοτέμ του, με τον πρώτο να έχει τον Τόλη Κουτρούλια και τον δεύτερο τον Σωτήρη Καραποστόλου, με τους 41χρονους αθλητές να δίνουν την δική τους μάχη για την πρωτιά των σκόρερ, με τον παίκτη του Ανατόλια να έχει φτάσει τα 61 τρίποντα, και να βλέπει ορατό το φράγμα των 100 στο πρωτάθλημα. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης δείχνει να μην έχει αντίπαλο στην μοναχική πορεία προς την Α2, φτάνοντας σε μια ακόμη νίκη, αυτή την φορά στη γειτονική Γέφυρα. Ο Σωτήρης Καραποστόλου ήταν μια ομάδα μόνος του, έχοντας 39 πόντους (76 πέτυχε η ομάδα του) και 7 τρίποντα, σε μια ακόμη μοναδική παράσταση του.

  Σάκης Τέντσος
  Χαλκηδόνα / Προποντίς
  Προπονητής

Η οικογένεια Τσαλώνη έχει δείξει στην πορεία του ως παράγοντας ότι τολμάει, και με τον Σάκη Τέντσο στον πάγκο φαίνεται να έχει πετύχει διάνα, μιας και γνώριζε τις ικανότητες του, έχοντας τον τα προηγούμενα χρόνια στο τεχνικό τιμ. Ο ταλαντούχος προπονητής τρέχει ένα σερί 5 νικών σε 6 αγωνιστικές, φέροντας την ομάδα του στην ασφάλεια των οκτώ νικών και μια νίκη μακριά από την επικίνδυνη ζώνη, έχοντας κερδίσει σε Κέκρυρα και πρόσφατα στο Αγρίνιο, δηλαδή σε μια έδρα που οι γηπεδούχοι ήταν αήττητοι, μετρώντας 8-0, δείχνοντας άτρωτοι εντός των τειχών.

photo credit : Thomas Pappas



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ