23.1 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Β’ Εθνική (Βορράς): Ποιος είπε ότι δεν είναι κι εδώ Γολγοθάς…

Η Β’ Εθνική ξεκινά και μπορεί ο Νότος να μαζεύει αρκετή από την αίγλη των εθνικών πρωταθλημάτων εν γένει, αλλά και ο Βορράς είναι έτοιμος να «σπάσει καρδιές», με όλα τα προγνωστικά ανοικτά σε αυτή την νέα σεζόν.

Β’ Εθνική κατηγορία Ανδρών, γνωστή και ως ίσως το πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα των εθνικών κατηγοριών, για τους φίλους του μπάσκετ. Η τρίτη τη τάξει κατηγορία συγκεντρώνει κάθε χρόνο ιδιαίτερο ενδιαφέρον και, αν νομίζετε πως μόνο ο Νότος μπορεί να προσφέρει σασπένς, θα χρειαστεί να κοιτάξετε και λίγο πιο ψηλά. Ο Βορράς μπορεί φέτος να μας προσφέρει ένα πολύ πιο δυνατό πρωτάθλημα, με το πολύ μεγάλο φαβορί να μην είναι προφανές αυτή τη στιγμή και καμία ομάδα να μη μοιάζει να ξεκινά… καθυστερημένα στην αφετηρία. Ακόμη και η ΧΑΝΘ, μάλιστα, έχει καταφέρει να κάνει κινήσεις της τελευταίας στιγμής, ούσα έτοιμη να ανταποκριθεί στην πρόκληση, αφού εδώ και καιρό αναμενόταν η αποχώρηση των Τρικάλων από την Α2, όπως και γνωστή ήταν η απροθυμία του Πολυγύρου να ανέβει.

Όλοι οι «οιωνοί», λοιπόν, συντείνουν σε μια σεζόν που θα συναρπάσσει. Τι πρέπει, όμως, να περιμένουμε από κάθε ομάδα; Το Basketa.gr σας παρουσιάζει τους 16 φετινούς «μονομάχους» και επιχειρεί να αναλύσει τις δυνατότητές τους.

Στοχεύουν ψηλά, αλλά υπάρχουν «παγίδες»

Αναφέραμε νωρίτερα, ότι αυτή τη σεζόν λείπει προς το παρόν το ξεκάθαρο φαβορί. Θα μπορούσε πολύ εύκολα να ήταν τέτοιο η Ευρώπη Πευκοχωρίου, έχοντας δημιουργήσει ρόστερ για την Α2 επί της ουσίας, αλλά το κάλεσμα από την κατηγορία… ήρθε έστω και την τελευταία στιγμή, οπότε από τέτοιου είδους διεκδικητή… ξέμεινε ο Βορράς. Υπάρχουν, όμως, ομάδες που μοιάζουν ικανές να κάνουν το μεγάλο «βήμα» προς τη δεύτερη τη τάξει κατηγορία. Το Αγρίνιο, το Ανατόλια, το Στρατώνι και η νεοφώτιστη Ελευθερούπολη δεν έχουν κάνει μόνο πολύ καλές κινήσεις στο μεταγραφικό παζάρι. Αν υπάρχει ένα στοιχείο, που υφίσταται έντονα και στις τέσσερις, αποτελώντας κοινό τους, είναι η «σφραγίδα» του προπονητή. Οι κόουτς Διαμαντάκος, Γκαϊτατζής, Χατζούλης και Παπαδόπουλος αντίστοιχα, έχουν αποδείξει την αξία τους με τη συνέπεια μίας δουλειάς πολλών ετών. Προσθέστε μέσα σε αυτά και το γεγονός, ότι στην έδρα τους γίνεσαι πολύ δύσκολα ανταγωνιστικός κι έχουμε ήδη τέσσερις ομάδες, που θα μπορούσαν να αποτελέσουν την φετινή ελίτ.

Τα «μαύρα άλογα»

Φαβορί μπορεί να ορίσαμε μερικά, αλλά δε σημαίνει πως θα τρέχουν… μόνα τους στην πίστα του νέου πρωταθλήματος. Υπάρχουν κι άλλες ομάδες, οι οποίες μπορούν κάλλιστα να δυσκολέψουν όσες θα επιζητήσουν την κορυφή. Η Χαλκηδόνα έκανε σημαντικές κινήσεις το καλοκαίρι κι έφερε την τελευταία στιγμή τον Δημήτρη Σιόλογκα, ο Ερμής Λαγκαδά και οι Ίκαροι Σερρών αποτελούν παραδοσιακές δυνάμεις της κατηγορίας, σκληροτράχηλες και με δυνατή έδρα, ενώ θα προσθέταμε και τον Φίλιππο Βέροιας, που έδωσε καλά δείγματα γραφής στο Κύπελλο Ελλάδας, ιδιαίτερα σε ένα παιχνίδι-τεστ με τον Μακεδονικό, που έδειξε τις δυνατότητές του. Οι ομάδες αυτές, που έχουν αφήσει τα δικά τους διαπιστευτήρια, θα μπορούσαν να βάλουν γρίφους σε όσες μοιάζουν αυτή τη στιγμή ικανές να προχωρήσουν ένα «βήμα» πιο μπροστά.

Η πιο σκληρή «μάχη» των τελευταίων ετών

Για να μείνεις στην φετινή Β’ Εθνική, τουλάχιστον στο Βορρά, θα χρειαστεί να αφήσεις… σώμα και ψυχή. Αυτό το ξέρουν ήδη αρκετοί διεκδικητές της παραμονής, με μερικούς βέβαια να έχουν την προοπτική να την πετύχουν λίγο πιο εύκολα. Οι Μαχητές Δόξας Πεύκων, μετά από αρκετά χρόνια μεταξύ Α2 και Β’ Εθνικής, έχουν… το δικό τους τρόπο, ο Έσπερος Λαμίας και ο Φαίακας Κέρκυρας έρχονται… με φόρα για να εκπροσωπήσουν τις περιοχές τους και, με την πάροδο των χρόνων να γίνουν σήμα-κατατεθέν τους, με το δεύτερο μάλιστα να έχει φτάσει αρκετά μακριά στο Κύπελλο, ενώ και τα Φάρσαλα με έναν ταλαντούχο προπονητή και μια σειρά από παίκτες που έχουν φάει… με το κουτάλι τα γήπεδα, μοιάζουν ικανά να πετύχουν κάτι πιο σημαντικό σε σύγκριση με την περσινή τους παρουσία.

Μαζί με αυτούς, ο Μακεδονικός έχει μπροστά του τη μεγάλη πρόκληση του να σταθεί και να ανταποκριθεί στη «βαριά» του ιστορία, ως η ομάδα αυτής της κατηγορίας, που έχει φτάσει μέχρι τελικό ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, η Νίκη Βόλου ξεκινά με φιλοδοξίες, μετά το περσινό μπαράζ με τον Πολύγυρο που σχεδόν αυτόματα… σήμαινε Β’ Εθνική, ενώ η Γέφυρα θέλει για ακόμη μία φορά να αποδείξει πως είναι ικανή να «ριζώσει». Τέλος, η ΧΑΝΘ μπορεί να μπαίνει τελευταία στιγμή, αλλά με όσες κινήσεις έκανε το καλοκαίρι, είτε αγωνιστικά είτε αλλάζοντας ριζικά σε θέσεις διοικητικές και τεχνικών επιτελείων στις τάξεις της, δείχνει πως μπορεί να τα καταφέρει, σε συνέχεια μιας μεστής προηγούμενης σεζόν.

Ας δοθεί η σειρά στο πρώτο τζάμπολ, λοιπόν. Η νέα Β’ Εθνική είναι εδώ και ο Βορράς έτοιμος να συγκλονίσει…



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ