26.8 C
Athens
Σάββατο, 29 Ιουνίου, 2024

Β’ Εθνική (Βορράς) : Παραμονή από την Θεσσαλονίκη ως την…Ξάνθη

Μόλις τρεις αγωνιστικές έμειναν για να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα της Β' Εθνικής, με την μάχη στον Βορρά να έχει φουντώσει εντός και εκτός παρκέ, για το ποιά από τις τρεις ομάδες θα χάσει την κατηγορία.

Το basketa.gr σας παρουσιάζει τα δεδομένα, λαμβάνοντας υπόψη μας ότι η Χαλκηδόνα έχει να κάνει το ρεπό της, γεγονός που ενδέχεται να καθορίσει και τον υποβιβασμό, ενώ δεν έχει καμία ισοβαθμία, χάνοντας και τις δυο για ένα πόντο. Η Γέφυρα έχοντας στο 2-0 την Ασπίδα Ξάνθης υπερτερεί και σε τριπλή ισοβαθμία, ενώ η Ασπίδα Ξάνθης θα πρέπει να υπερβάλλει εαυτό και να προσπεράσει κάποια ομάδα.

Αναλυτικά ανά ομάδα :

Χαλκηδόνα (Ρεκόρ 9-17)

Το ρεπό και τα δυο δύσκολα εντός έδρας παιχνίδια που απομένουν, κάνουν δύσκολο το έργο της ομάδας του Γιώργου Τουλούμη. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης έχει να υποδεχθεί τον Χαρίλαο Τρικούπη, ο οποίος θέλει τη νίκη για να σφραγίσει την άνοδο του, και την τελευταία αγωνιστική φιλοξενεί το Πευκοχώρι. Έτσι, θα χρειαστεί υπέρβαση ώστε να φτάσει στον αριθμό 10, που ενδεχομένως του σώσει την σεζόν.

Γέφυρα (Ρεκόρ 9-16)

Από την απόλυτη μέθη της Ξάνθης, στην εντός έδρας «σφαλιάρα» από την Χαλκηδόνα, που φέρνει τους «πορτοκαλί» σε δύσκολη θέση, βλέποντας το πρόγραμμα τους. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης έχει να αγωνιστεί εκτός έδρας με Αγρίνιο και Ανατόλια, και ενδιάμεσα υποδέχεται τον Χαρίλαο Τρικούπη, παιχνίδι που σίγουρα θα αποτελέσει κλειδί. Αν η Γέφυρα φτάσει στο 10, μια ενδεχόμενη τριπλή ισοβαθμία της κρατάει στην κατηγορία, ενώ αν φτάσει τις 11 νίκες δεν θα χρειαστεί καμία ισοβαθμία.

Ασπίδα Ξάνθης (Ρεκόρ 8-17)

Το φιλί της ζωής πήραν με την εντός έδρας νίκη επί του Αγρινίου οι Ακρίτες, ενώ προβληματίζει ο τραυματισμός του Γκέλιου, που είναι ο πρώτος σκόρερ τους. Η Ασπίδα αγωνίζεται εκτός με Ανατόλια και Ερμή Λαγκαδά, και εντός με Μαχτητές Πειραματικό, και ουσιαστικά θέλουν να φτάσουν στο 10, και να αποφύγουν από αυτή την ισοβαθμία την Γέφυρα, γιατί μαζί θα σωθεί και η Χαλκηδόνα. Έτσι, οι Ακρίτες κυνηγούν οποιαδήποτε ισοβαθμία με την Χαλκηδόνα, στην οποία παραμένουν στην κατηγορία.

Αναλυτικά τα παιχνίδια:

Γέφυρα - Χαλκηδόνα (59-64 / 76-72) (+1 πόντο η Γέφυρα)

Γέφυρα - Ασπίδα Ξάνθης (73-63 / 67-53) (2-0 η Γέφυρα)

Ασπίδα Ξάνθης - Χαλκηδόνα (74-70 / 60-63) (+1 πόντο η Ασπίδα Ξάνθης)

Σε περίπτωση τριπλής ισοβαθμίας :

Γέφυρα 3-1

Χαλκηδόνα 2-2

Ασπίδα Ξάνθης 1-3

Η Χαλκηδόνα χάνει και στην ισοβαθμία με τις δυο άλλες ομάδες



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ