16.6 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Β’ Εθνική (Βορράς) : Οι κορυφαίοι της 9ης Αγωνιστικής

Ολοκληρώθηκε η ένατη αγωνιστική του Βορείου ομίλου της Β’ Εθνικής, με το basketa.gr να σας παρουσιάζει την καλύτερη πεντάδα, αλλά και τον προπονητή της αγωνιστικής.

1.Γιάννης Μητσάκης

Στα 36 του χρόνια συνεχίζει να αποτελεί έναν από τους κορυφαίους γκαρντ των Εθνικών κατηγοριών, και την φετινή πλευρά προσφέρει τις υπηρεσίες του στο Στρατώνι, το οποίο αποτελεί τη νέα πρόκληση της σπουδαίας καριέρας του. Στο παιχνίδι με τα Φάρσαλα ο βραχύσωμος γκαρντ είχε 17 πόντους με 2 τρίποντα, βοηθώντας την ομάδα της Χαλκιδικής να επιστρέψει στις νίκες.

2.Γιάννης Μανδαλάκης

Αποτέλεσε καθοριστικό παράγοντα της πρώτης νίκης των Τιτάνων Παλαμά στο πρωτάθλημα της Β' Εθνικής, σκοράροντας 25 πόντους με 2 τρίποντα, και «σκοτώνοντας» ουσιαστικά την πρώην του ομάδα. Ο Μανδαλάκης αποτελεί έναν από τους κορυφαίους σκόρερ που κυκλοφορούν στις Εθνικές κατηγορίες, και έτσι συνέβαλε τα μέγιστα στην ανατροπή της Θεσσαλικής ομάδας απέναντι στην Ασπίδα Ξάνθης, αν και βρέθηκε πίσω με -10 (52-62) στο 35'.

3.Θάνος Τσιμπής

Το Πευκοχώρι πραγματοποιεί πορεία ανόδου, έχοντας καταφέρει μια δυνατή και συμπαγής ομάδας. Στην σπουδαία νίκη απέναντι στο Ανατόλια, κορυφαίος ήταν ο Θάνος Τσιμπής ο οποίος στα 28 του χρόνια δείχνει να πιάνει την ευκαιρία από τα μαλλιά, ερχόμενος από την Γ' Εθνική και  τον Αίαντα Ευόσμου. Στη νίκη της ομάδας του Βασίλη Πλατή είχε 22 πόντους με 1 τρίποντο, οδηγώντας στην επίθεση της ομάδα του.

4. Άγγελος Γκατζιάς

Μαζί με τον Γιάννη Κακιούζη αποτέλεσαν τις σπουδαιότερες μεταγραφικές κινήσεις των Ικάρων Σερρών το καλοκαίρι που μας πέρασε, και ήταν αυτοί οι δυο που με 55 πόντους στο σύνολο οδήγησαν την ομάδα του Στέργιου Ποργιόπουλου σε μεγάλο διπλό στην Χαλκηδόνα. Ο Γκατζιάς ήταν αυτούς που όποτε η ομάδα της Θεσσαλονίκης πλησίαζε «πυροβολούσε» και με 30 πόντους και 5 τρίποντα ο πρώην αθλητής του Αίολου Αστακού ήταν καθοριστικός για την έβδομη νίκη της ομάδας του στο πρωτάθλημα.

5. Αντώνης Μιχάλογλου

Για τον 29χρονο πάουερ φόργουορντ έχουμε αναφερθεί πως αποτελεί μια από τις σπουδαιότερες μεταγραφές στον χώρο της Β' Εθνικής, και πως σίγουρα η θέση του βρίσκεται σε υψηλότερες κατηγορίες. Εκεί θέλει να φτάσει ο μαζί με την Καβάλα, την οποία οδήγησε στη νίκη στην Θεσσαλονίκη επί της Γέφυρας, έχοντας 22 πόντους με 3 τρίποντα, και πληθωρική παρουσία.

Προπονητής

Χάρης Φόρος

Στην πρώτη του χρονιά στην Β' Εθνική, παρότι έχει πετύχει δυο ανόδους, ο Έλληνας προπονητής προσπαθεί να βρει και αυτός τα πατήματα του, όπως και όλη η ομάδα των Τιτάνων Παλαμά. Έτσι, η πρώτη νίκη στο πρωτάθλημα, και μάλιστα με ανατροπή απέναντι στην Ασπίδα Ξάνθης ενδέχεται να δώσει την ώθηση στην Θεσσαλική ομάδα να μπορέσει να κυνηγήσει την σωτήρια της.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ