30 C
Athens
Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου, 2024

Β’ Εθνική (Βορράς) : Οι κορυφαίοι της 9ης αγωνιστικής

Ολοκληρώθηκε η 9η αγωνιστική του Βορείου ομίλου της Β’ Εθνικής, και το basketa.gr σας παρουσιάζει την κορυφαία πεντάδα, αλλά και τον προπονητή της αγωνιστικής.

1.  Ισίδωρος Τσινόπουλος (Μακεδονίκος)

Ο Μακεδονικός πέτυχε την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα, και να συμβεί αυτό έπρεπε να βγούνε αρκετοί παίκτες μπροστά. Ένας από αυτούς ήταν ο 24χρονος Θεσσαλονικιός γκαρντ, στην καλύτερη του εμφάνιση με την «πράσινη» φανέλα. Ο πρώην παίκτης της Αχαγιάς' 82 είχε 21 πόντους με 1 τρίποντο απέναντι στην εξαιρετική ομάδα της ΧΑΝΘ, ενώ ως τώρα στο πρωτάθλημα συνεισφέρει με 8,2 πόντους και 5 εύστοχα τρίποντα σε 9 συμμετοχές.

2.  Μιχάλης Δελίδης (Χαλκηδόνα  / Προποντίς)

Την κατάλληλη στιγμή βρήκε η ομάδα της Θεσσαλονίκης να πανηγυρίσει την πρώτη της εκτός έδρας επιτυχία, κερδίζοντας στο κλειστό της Κοιλάδας τους Ίκαρους Σερρών, μια ομάδα που δύσκολα ηττάται στην έδρα της. Καθοριστικός σε αυτή την επιτυχία της Χαλκηδόνας ήταν ο 24χρονος γκαρντ, Μιχάλης Δελίδης, ο οποίος μετά από μια πενταετία στην Χαλκιδική και στο Στρατώνι, αποφάσισε το καλοκαίρι που μας πέρασε να αλλάξει παραστάσεις. Ο αθλητής που στα 18 του χρόνια είχε 10 συμμετοχές στην Α2 με το Λαύριο (2,6 π.) πέτυχε 22 πόντους με 3 τρίποντα, ενώ ως τώρα στο πρωτάθλημα έχει 10,3 πόντους σε 9 παιχνίδια, ενώ 14 εύστοχα τρίποντα ηγείται της ομάδας του.

3.  Γιώργος Αποστολίδης (Γέφυρα)

Για δεύτερη φορά συναντάμε τον πολύπειρο γκαρντ/φόργουορντ στις πεντάδες μας, ο οποίος όπως έχουνε αναφέρει αποτελεί «ευλογία» για την Γέφυρα που τον έχει στις τάξεις της. Ο πρωταθλητής Ελλάδας με τον Παναθηναϊκό την σεζόν 2014-2014, βοήθησε τους «πορτοκαλί» να φτάσουν στην τέταρτη τους νίκη, κερδίζοντας μια τυχαία ομάδα, αλλά την ερχόμενη με φορά πρωταθλητισμού, Νίκη Βόλου. Ο Αποστολίδς είχε 24 πόντους με 2 τρίποντα, ενώ εννοείται πως στο πρωτάθλημα σε 8 συμμετοχές είναι πρώτος σκόρερ της ομάδας του με 17,3 πόντους και 19 εύστοχα τρίποντα.

4.  Δημήτρης Μήτσου (Αγρίνιο)

Αν κάποιος ξέρει καλύτερα από όλους τους παίκτες του Αγρινίου τι σημαίνει μια άνοδο στην Α2 για τον ΑΟΑ, αυτός είναι ο 28χρονος, αρχηγός και προπονητής Ακαδημιών, Δημήτρης Μήτσου, ο οποίος βρίσκεται στην ομάδα από το 2013, και από τα χρόνια της Γ' Εθνικής. Στην δύσκολη νίκη επί των Φαρσάλων. με την οποία η ομάδα του παρέμεινε στην κορυφή, ο έμπειρος φόργουορντ είχε 18 πόντους με 2 τρίποντα, αλλά και το καλάθι με το οποίο έγραψε το 71-66, δίνοντας μαξιλαράκι ασφαλείας, πριν ο Νάσος Γκρέκας με 2/2 βολές σφραγίσει τη νίκη. Συνολικά στο πρωτάθλημα αποτελεί τον πρώτο σκόρερ της ομάδας του (13,9 π) και τον πρώτο σε εύστοχα τρίποντα (18).

5.  Ρίζος Καντάρκος (Φίλιππος Βέροιας)

Ο Ρίζος Καντάρκος δεν είναι κανένας τυχαίος παίκτης, αποτελώντας έναν από τους αθλητές που έχουν πολύ μεγάλη εμπειρία από τα μονοπάτια της κατηγορίας, έχοντας αγωνιστεί σε αυτή με Τρίκαλα, Αίαντα Ευόσμου και Ερμή Λαγκαδά. Στην δεύτερη του σεζόν στη Βέροια βοηθάει με την ποιότητα του την ομάδα του Δημήτρη Γκίμα, και στην καλύτερη φετινή του εμφάνιση αποτέλεσε έναν εκ των κορυφαίων στην σπουδαία νίκη απέναντι στους ποιοτικούς Μαχητές. Ο ποιοτικός πάουερ φόργουορντ είχε 18 πόντους με 2 τρίποντα (ήταν το πρώτα του στο πρωτάθλημα), ενώ συνολικά βοηθάει με 8,2 πόντους και αρκετή δουλειά σε όλους τους τομείς.

Προπονητής

Γιώργος Καραμουσαλίδης (Μακεδονικός)

Σε αυτή τη θέση δεν θα μπορούσε να βρίσκεται άλλος από τον έμπειρο προπονητή, ο οποίος με το «καλημέρα» οδήγησε μια ομάδα που ερχόταν από το βαρύ 0-8, στην πρώτη της νίκη, και μάλιστα εκτός έδρας στην πολύ δύσκολη έδρα της ΧΑΝΘ. Ο νυν προπονητής του Μακεδονικού σίγουρα στις όσες ημέρες είχε μπροστά του, αναλαμβάνοντας τη ηνία από τον Δημήτρη Μύθου, δούλεψε στην ψυχολογία, κάτι που φάνηκε στην απόδοση των παικτών του. Ο Έλληνας τεχνικός στην δεύτερη του θητεία στον Μακεδονικό θα προσπαθήσει να πετύχει το «θαύμα» της παραμονής, ενώ την φετινή σεζόν ξεκίνησε στην Γ' Εθνική και στη ΜΕΝΤ. Τελευταία του δουλειά στην Β' Εθνική η περσινή μικρή συμμετοχή του στον ΚΣ Γέφυρας.

photo credit : Sportorama.gr



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ