22.6 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Β’ Εθνική (Βορράς) : Οι κορυφαίοι της 8ης αγωνιστικής

Ολοκληρώθηκε η 8η αγωνιστική της Β’ Εθνικής (2ος όμιλος), και το basketa.gr σας παρουσιάζει την κορυφαία πεντάδα, αλλά και τον προπονητή της αγωνιστικής

1.Γιάννης Μαλούτας (Πρωτέας Γρεβενών)

Εξαιρετική σεζόν για τον έμπειρο γκαρντ, που αναδεικνύεται σε ηγετική μορφή του Πρωτέα. Ο 30χρονος γκαρντ, βρίσκεται στην δεύτερη του σεζόν στα Γρεβενά, και είχε καθοριστική συμβολή στη νίκη της ομάδας του επί της Κομοτηνής, στην παράταση, σκοράροντας 23 πόντους με 5 τρίποντα. Σε 8 παρουσίες στην Β' Εθνική ως τώρα έχει 15 πόντους και 21 εύστοχα τρίποντα.

2.Σωτήρης Ντόβας (ΠΑΣ Γιάννινα)

Ο Σωτήρης Ντόβας αποτέλεσε ίσως την σπουδαιότερη μεταγραφή την καλοκαιρινή περίοδο για τη νεοφώτιστη ομάδα της Ηπείρου, η οποία έβαλε στο ρόστερ της έναν αθλητή που βοήθησε τον Χαρίλαο Τρικούπη να καθιερωθεί στην Α2 Ανδρών, έχοντας ενεργό ρόλο. Ο 30χρονος, αν και ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμό, επέστρεψε δριμύτερος, και αποτέλεσε έναν εκ των κορυφαίων, ώστε ο ΠΑΣ να φτάσει στη νίκη επί των Φαρσάλων, και στο 8-0 στο πρωτάθλημα. Ο έμπειρος γκαρντ είχε 14 πόντους με 2 τρίποντα, ενώ στο πρωτάθλημα στους 4 αγώνες που έχει δώσει το παρών, έχει 13,5 πόντους και 12 εύστοχα τρίποντα.

3.Θανάσης Τσιαβές (Δοξα Λευκάδας)

Η Δόξα πλέον δείχνει να αλλάζει στόχους, και έτσι αν και ξεκίνησε φειδωλά, κρατάει μόνη της την δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα, μετρώντας 7 νίκες σε 8 αγωνιστικές. Ένας εκ των μεγάλων πρωταγωνιστών είναι ο Θανάσης Τσιαβές, ο οποίος έχει ξανά περπατήσει την διαδρομή με τον Ερμή Αγιάς, όντας εθισμένος στον πρωταθλητισμό. Στην σπουδαία νίκη με την Καβάλα ο 26χρονος γκαρντ είχε 19 πόντους με 1 τρίποντο, όντας καθοριστικός, ενώ συνολικά, και σε 8 αγώνες, έχει 15,8 πόντους και 12 εύστοχα τρίποντα.

4.Δημήτρης Πλεξίδας (ΠΣ Ευκαρπίας)

Το απόλυτο βαρόμετρο. Ο 19χρονος γκαρντ/φόργουορντ εμφανίζεται για τρίτη φορά στις πεντάδες μας, και να υπολογίσουμε ότι η Ευκαρπία μετράει πέντε νίκες, τότε αποτελεί τον σημαντικότερο κρίκο για τον Χρήστο Νίκου, καθώς στις δυο συνεχόμενες ήττες που υπέστη η ομάδα της Θεσσαλονίκης ήταν εκτός. Ο αθλητής από την Πτολεμαΐδα, διαθέτει περγαμηνές να ακολουθήσει μια εξαιρετική πορεία, και έτσι στη νίκη της ομάδας του στο «Μ.Τσίκινας» επί της ΧΑΝΘ είχε 23 πόντους με 2 τρίποντα. Στο πρωτάθλημα έχει αγωνιστεί σε 7 αγώνες, έχοντας 15,3 πόντους και 14 εύστοχα τρίποντα, όντας πρώτος για την ομάδα τους και στις δυο κατηγορίες.

5.Γιάννης Δασκαλόπουλος (Στρατώνι)

Το τοτέμ του Στρατωνίου!!!Ο Γιάννης Δασκαλόπουλος βρίσκεται για 11η σεζόν στην ομάδα της Χαλκιδικής, έχοντας το δύσκολο έργο να την σηκώσει στις πλάτες του, και να την οδηγήσει σε μια ακόμη πορεία παραμονής. Αυτό έπραξε ο 39χρονος ψηλός και στο τοπικό ντέρμπι (έτσι εξελίχθηκε) με τον νεανικό και χωρίς νίκη, ΚΑΟΧ, όπου και χρειάστηκε  να πετύχει 36 πόντους ώστε η ομάδα του να αποφύγει μια οδυνηρή ήττα. Στο πρωτάθλημα έχει αγωνιστεί σε όλα τα παιχνίδια (8), έχοντας 18 πόντους ανά αγώνα.

Προπονητής

Γιώργος Ζαφειρούδης (Δόξα Λευκάδας)

Κανείς δεν γνωρίζει πως θα εξελιχθεί η τρέχουσα σεζόν, αλλά ο Έλληνας προπονητής βάζει πλώρη για μια σεζόν καριέρας, που ούτε και ο ίδιος σκεφτόταν όταν αναλάμβανε να τρέξει την Δόξα και στην επιστροφή του στην Λευκάδα. Ο ίδιος έχει ξανά κάνει την ίδια διαδρομή με τους νησιώτες, οι οποίοι στην τότε ομάδα τους είχαν ένα πανάκριβο ρόστερ, ενώ στην σύγχρονη εκδοχή, αναλάμβανε ένα ρίσκο, με στόχο να κρατήσει την ομάδα στην κατηγορία. Αυτή κέρδισε με ωραίο μπάσκετ και την Καβάλα, και πλέον βρίσκεται στο 7-1, έχοντας ουσιαστικά αλλάξει στόχους.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ