21.1 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Β’ Εθνική (Βορράς) : Οι κορυφαίοι της 8ης αγωνιστικής

Ολοκληρώθηκε η 8η αγωνιστική του Βορείου ομίλου της Β’ Εθνικής, και το basketa.gr σας παρουσιάζει την κορυφαία πεντάδα, αλλά και τον προπονητή της αγωνιστικής.

1.  Διονύσης Καπινιάρης (Αγρίνιο)

Ο Διονύσης Καπνιάρης δεν διστάζει να αλλάζει συχνά μπασκετικό περιβάλλον και να δοκιμάζει νέες προκλήσεις, έχοντας αγωνιστεί στην ως τώρα πορεία τους εκτός από τις ομάδες των Αθηνών, όπου και γαλουχήθηκε στο άθλημα, σε Σέρρες, Κύμη, Καβάλα και φέτος στο Αγρίνιο. Ο 27χρονος γκαρντ προέρχεται από την κατάκτηση του πρωταθλήματος την περσινή σεζόν με την Καβάλα, και έτσι γνωρίζει πολύ καλά τα κατατόπια της κατηγορίας. Αυτό φάνηκε και στο διπλό ανόδου που πήρε η ομάδα στα Πεύκα από τους Μαχητές, κερδίζοντας την ομάδα της Θεσσαλονίκης στην παράταση. Ο Καπνιάρης εκτός από τους 19 πόντους και τα δυο τρίποντα που πέτυχε, είχε και το καθοριστικό τρίποντο στα 30'' πριν το τέλος της παράτασης, όταν και ανέβασε την διαφορά στο +6, κρίνοντας ουσιαστικά την αναμέτρηση. Σε 8 παιχνίδια στο πρωτάθλημα έχει 12 πόντους ανά μέσο όρο και 6 εύστοχα τρίποντα.

2.  Θωμάς Γεωργίου (Νίκη Βόλου)

Η Νίκη Βόλου πραγματοποιεί πορεία πρωταθλητισμού την φετινή σεζόν, και έχει ως άνθρωπο της τελευταίας στιγμής σε ένα ακόμη παιχνίδι τον Θωμά Γεωργίου. Μετά την καθοριστική του παρουσία στη νίκη επί των Φαρσάλων, και το νικητήριο καλάθι σε εκείνη τη αναμέτρηση, ήρθε η ώρα να κάνει το ίδιο και απέναντι στον Φίλιππο Βέροιας, σε μια δυσκολότερη ανατροπή, Οι Βολιώτες έμειναν πίσω με -13 (48-62) στο 31'  και κατάφεραν με ένα επιμέρους σκορ 19-4 να φτάσουν στη νίκη με 69-66, με το τελευταία λεπτό να ανήκει στον 35χρονο γκαρντ. Εκεί με ντραιβ πέτυχε το 67-66 και ευστοχώντας και σε μια βολή έγραψε το 68-66. Στην επόμενη φάση πήρε επιθετικό φάουλ από τον Κοθρά, που ήταν και το πέμπτο του ηγέτη της ομάδας της Ημαθίας, ενώ έκλεισε το σκορ με μια βολή, μετά την τεχνική ποινή που πήρε για διαμαρτυρία ο Παραπούρας. Στο παιχνίδι ο έμπειρος γκαρντ είχε 11 πόντους με 1 τρίποντο, ενώ συνεισφέρει στη νίκη με 10.9 πόντους, έχοντας και 12 εύστοχα τρίποντα.

3.  Ορέστης Ματενίδης (Φαίακας Κέρκυρας)

Στις πέντε νίκες στο πρωτάθλημα έφτασε ο νεοφώτιστος Φαίακας, ο οποίος σε ένα παιχνίδι που έσπασε καρδιές επικράτησε στην παράταση με 72-71 της ΧΑΝΘ στην παράταση, με τον Ορέστη Ματενίδη να είναι ο «ήρωας» των Κερκυραίων. Η ομάδα του Πάνου Κοντογιάννη έμεινε πίσω με 69-71 με 5'' να απομένουν, και μετά από βολή του Πέτροβιτς, με την ηγετική τον 31χρονο γκαρντ, και ηγέτης της από την περσινή σεζόν και την άνοδο, να παίρνει την μπάλα, και όχι μόνο να σκοράρει, αλλά να παίρνει και φάουλ, διαμορφώνοντας το τελικό 72-71. με ελάχιστα δέκατα να απομένουν στο χρονόμετρο. Ο Ματενίδης είχε 9 πόντους στην αναμέτρηση, ενώ στο πρωτάθλημα έχει 9,3 πόντους και 10 εύστοχα τρίποντα σε 7 παιχνίδια.

4.  Γιώργος Τοπουζίδης (Φάρσαλα)

Στο προηγούμενο εντός έδρας παιχνίδι με τους Μαχητές οι Θεσσαλοί είχαν οδηγηθεί σε υψηλότερο σκορ και ηττήθηκαν στην παράταση, αλλά στο παιχνίδι με τους Ίκαρους Σερρών κατάφερα να επικρατήσουν, σε ένα παιχνίδι που σημειώθηκαν μόλις 106 πόντους. Από τους 54 πόντους των Φαρσάλων ο Γιώργος Τοπουζίδης σκόραρε 13 πόντους με 1 τρίποντο, με τους 8 από αυτούς να έρχονται στο φινάλε. Συγκεκριμένα με τρίποντο ισοφάρισε σε 47-47, ενώ ο ίδιος με 8''  πριν το τέλος έγραψε το 53-52, ενώ στα 3'' πριν το τέλος με 1/2 βολές διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα. Ο 27χρονος γκαρντ/φόργουορντ, ο οποίος κατά συνθήκη μπήκε στην θέση «4» σε μια πεντάδα με τρεις περιφερειακούς αθλητές, αγωνίστηκε την περσινή σεζόν στον Ερμή Λαγκαδά, ενώ έχει περάσει από Χαρίλαο Τρικούπη και τον Ιωνικό Ιωνίας, έχει ως τώρα στο πρωτάθλημα έχει 7,9 πόντους σε 6 παιχνίδια και 7 εύστοχα τρίποντα.

5.  Φίλιππος Σιώμος (ΚΣ Γέφυρας)

Ο έμπειρος ψηλός αποτελεί την ηγετική μορφή της Γέφυρας, κάτι που φάνηκε στην περσινή παραμονή των «πορτοκαλί» όπου με 13,2 πόντους σε 20 συμμετοχές αποτέλεσε καθοριστικό παράγοντα στο να βρίσκεται τη φετινή σεζόν στην Β' Εθνική. Έτσι συνέβη και στην εκτός έδρας διπλή νίκη με τον Μακεδονικό, όπου με 22 πόντους βγήκε μπροστά, βοηθώντας την ομάδα του σε μια από τις σημαντικότερες επιτυχίες της σεζόν, και στο πρώτο φετινό διπλό, στην πρώτη του coach Αλμπάνη στον πάγκο της. Ως τώρα ο Σιώμος έχει 12,4 πόντους σε 8 συμμετοχές με 2 εύστοχα τρίποντα.

Προπονητής 

Ιωάννης Διαμαντάκος (Αγρίνιο)

Η ομάδα της Αιτωλοακαρνανίας έχει την τύχη να διαθέτει έναν από τους καλύτερους προπονητές στην κατηγορία, ο οποίος επιστρέφοντας στα μέσα της περσινής σεζόν στον ΑΟ Αγρινίου θέλησε την φετινή σεζόν να ολοκληρώσει μια ακόμη αποστολή, συνδέοντας το όνομα του με τις ιστορικές επιτυχίες της ομάδας. Μετά το σπουδαίο διπλό στα Πεύκα επί των Μαχητών το Αγρίνιο εδραιώθηκε στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, με την επιτυχία να έχει την πινελιά του Έλληνα τεχνικού, ο οποίος μετά το Αγρίνιο με το οποίο βρέθηκε στην Γ' Εθνική και κατάφερε να το ανεβάσει στην κατηγορία που βρίσκεται τώρα, εργάστηκε στην Ρουμανία και την Ροβινάρι, στον Αρκαδικό, και πέρυσι στην Basket League ως μέλος του τεχνικού τιμ του ΓΣ Λάρισας υπό τον Θανάση Σκουρτόπουλο.

photo credit : Thomas Pappas



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ