17.3 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Β’ Εθνική (Βορράς) : Οι κορυφαίοι της 7ης Αγωνιστικής

Ολοκληρώθηκε η έβδομη αγωνιστική του Βορείου ομίλου της Β’ Εθνικής, με το basketa.gr να σας παρουσιάζει την καλύτερη πεντάδα, αλλά και τον προπονητή της αγωνιστικής.

1.Κώστας Νικολόπουλος

Μετά τον Γιώργο Αναγνωστόπουλο ο 29χρονος γκαρντ αποτελεί τον παίκτη «λίρα εκατό» που τράβηξε ο Στέφανος Πέρκος στην φετινή μεταγραφική περίοδο. Έτσι, τα Φάρσαλα μετά τις Καβάλα και Αγρίνιο κατέβαλαν και την αντίσταση των Ίκάρων Σερρών στην έδρα τους, με τον Νικολόπουλο να έχει την τελευταία λέξη, με το νικητήριο λει απ στα 3,2''. Συνολικά, ο πρώην παίκτης των Μαχητών Δόξας Πευκών, Απόλλων Πατρών, Τρικάλων, ΠΑΟΚ, ΜΕΝΤ και Ξάνθης είχε 22 πόντους με 5 τρίποντα.

2.Φίλιππος Σιώμος 

Στα 36 του χρόνια ο έμπειρος φόργουορντ, που κατά συνθήκη μπαίνει στην θέση «2» λόγων των πολλών αθλητών ρακέτας που κυριαρχούν στην πεντάδα της αγωνιστικής, αν και κατά κόρον είναι παίκτης ρακέτας, αποτελεί έναν παίκτη που έχει περάσει από πολλές ομάδες της Θεσσαλονίκης, κάνοντας πρώτα του μπασκετικά βήματα τα έκανε με τις ακαδημίες του ΠΑΟΚ, ενώ στην συνέχεια πέρασε από το Αιγάλεω, τα Σιάτιστα, τον Ηρακλή Κοζάνης και την ομάδα του Ανατόλια, και από το τοπικό πρωτάθλημα με την ΔΕΚΑ. Πλέον, η καριέρα του δείχνει να παίρνει την ανιούσα, και με τους 15 πόντους ήταν εκ των κορυφαίων της ανατροπής της ομάδας της Θεσσαλονίκης, η οποία επέστρεψε από το -23 και νίκη τους Τιτάνες Παλαμά.

3.Πέτρος Μάντσος

Ο 32χρονος φόργουορντ αποτέλεσε μια από τις σημαντικότερες μεταγραφικές κινήσεις την Χαλκηδόνας, με την νεοφώτιστη ομάδα να φτάνει στην τρίτη της νίκη στο πρωτάθλημα, κερδίζοντας με σχετική άνεση τους Μαχητές Πειραματικό Πευκών. Ο έμπειρος φόργουορντ και αρχηγός της ομάδας του, είχε συνολικά 16 πόντους με 4 τρίποντα, και ουσιαστικά ηγείται των προσπαθειών της νεοφώτιστης ομάδας του Ανδρέα Οκλαλιώτης.

4.Νίκος Γκαμούρας

Ο Νίκος Γκαμούρας στα 32 του χρόνια αποτελεί ουσιαστικά την σημαία του Ερμή Λαγκαδά, όντας ένας αθλητής που έχει περάσει το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας του στο λεγόμενο «Γαλατικό χωριό», έχοντας σημαντική παρουσία με τους «πράσινους» όταν αυτοί αγωνίζονταν και στην Α2 Ανδρών. Στην φετινή πορεία της ομάδας του Δημήτρη Τσούρμα (ρεκόρ 5-2) η εμπειρία του παίζει καταλυτικό ρόλο, ενώ στο διπλό που πήρε ο Ερμής στο Στρατώνι είχε 19 πόντους με 1 τρίποντo, κρατώντας την ουσιαστικά όρθια.

5.Νάσος Περρωτής

Όπως φαίνεται ο συγκεκριμένος αθλητής θα μας απασχολήσει αρκετά την φετινή σεζόν, όντας ένας από τους καταλύτες της πορείας και της πρωτιάς του Χαρίλαου Τρικούπη. Στην δύσκολη νίκη με αντίπαλο το Ανατόλια (66-61) ο 33χρονος πάουερ φόργουορντ είχε 14 πόντους, με τους 4 τελευταίους όταν η ομάδα της Θεσσαλονίκης μείωσε σε 62-61 στο 38', απειλώντας ανοιχτά για την αντροπή.

Προπονητής 

Στέφανος Πέρκος

Κερδίζοντας τον ένα μετά τον άλλον τους πρωτοπόρους στο κάστρο του, σίγουρα η ομάδα των Φαρσάλων θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως ο «φονέας των γιγάντων», με τον Στέφανο Πέρκο να παίζει καταλυτικό ρόλο σε αυτή την επιτυχία. Τα νεοφώτιστα Φάρσαλα μετά την Καβάλα, το Αγρίνιο και τους Μαχητές νίκησε και τους Ίκαρους Σερρών, όλους σχεδόν με τον ίδιο τρόπο, φτάνοντας στο 4-3, και ψάχνοντας πλέον τον τρόπο να κερδίζει και μακριά από την έδρα του.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ