17.5 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Β’ Εθνική (Βορράς) : Οι κορυφαίοι της 7ης αγωνιστικής

Ολοκληρώθηκε η 7η αγωνιστική της Β’ Εθνικής (2ος όμιλος), και το basketa.gr σας παρουσιάζει την κορυφαία πεντάδα, αλλά και τον προπονητή της αγωνιστικής

1.Στέλιος Νούκαρης (Πολύγυρος)

Αν κάποιος μπορεί να θεωρεί τον εαυτό ως παίκτη που γνωρίζει καλύτερα από όλους το τοπικό ντέρμπι της Χαλκιδικής, αυτός είναι ο 34χρονος γκαρντ, ο οποίος αποτέλεσε ένας από τους αθλητές που οδήγησαν τον Πολύγυρο σε σπουδαία νίκη στο κλειστό της Αρναίας, με αντίπαλο το Στρατώνι, στο οποίο έχει αγωνιστεί για πολλά χρόνια στο παρελθόν. Ο ικανότατος σκόρερ είχε 20 πόντους με 3 τρίποντα στο συγκεκριμένο παιχνίδι, ενώ συνολικά έχει 15,5 πόντους και 14 εύστοχα τρίποντα σε 7 παιχνίδια.

2.Φώτης Ζώτος (Αίας Ευόσμου)

Την κατάλληλη στιγμή ήρθε η πρώτη εκτός έδρας νίκη για τον Αίαντα Ευόσμου, ο οποίος στο τοπικό ντέρμπι της Θεσσαλονίκης, συνέχισε την ανοδική του πορεία, κερδίζοντας στα Πεύκα τους Μαχητές. Εξαιρετικός στη συγκεκριμένη αναμέτρηση ήταν ο 34χρονος γκαρντ, Φώτης Ζώτος, ο οποίος στο συγκεκριμένο παιχνίδι είχε 18 πόντους με 2 τρίποντα. Ο πρώην παίκτες, και πρωταθλητής με το Ανατόλια οδηγεί το σκορ και στην ομάδα του Φοίβου Γυμνόπουλου, έχοντας 12,7 πόντους και 4 τρίποντα σε 7 αγώνες.

3.Βασίλης Βρέττας (Φάρσαλα)

Τα Φάρσαλα ξεκίνησαν για να μπορέσουν να παραμείνουν στην κατηγορία, και πηγαίνουν στο ντέρμπι κορυφής με τον ΠΑΣ στα Ιωάννινα, έχοντας ρεκόρ 6-1, έχοντας διάγει μια εξαιρετική πορεία, παίζοντας και ωραίο μπάσκετ. Έτσι, την γειτονική αναμέτρηση με τον Έσπερο Λαμίας, η Θεσσαλική ομάδα το μετέτρεψε σε υγιεινό περίπατο, έχοντας 6 παίκτες με διψήφιο νούμερο παικτών, με τον Βασίλη Βρέττα να είναι εξαιρετικός, έχοντας 20 πόντους με 4 τρίποντα. Ο 22χρονος, πρώην γκαρντ/φόργουορντ του Ερμή Αγιάς έχει ως τώρα στο πρωτάθλημα 10,8 πόντους και 12 εύστοχα τρίποντα σε 7 αναμετρήσεις.

4.Νεκτάριος Μάρουσιτς (Ερμής Λαγκαδά)

Ο απόλυτος ηγέτης. Ο Νεκτάριος Μάρουστις οδηγεί όσο ποτέ τον Ερμή Λαγκαδά, όντας ο παίκτης βαρόμετρο στην πορεία του. Έτσι, μετά το προσωπικό του κρεσέντο που οδήγησε τους «πράσινους» στο διπλό στη Γέφυρα, ήρθε και αυτό με τους 14 πόντους στην τέταρτη περίοδο απέναντι στη ΧΑΝΘ για να φέρει την ομάδα του Γιώργου Κυρούδη στην 4η νίκη της στο πρωτάθλημα. Ο Μάρουστις ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 28 πόντους και 2 τρίποντα, ενώ ως τώρα στο πρωτάθλημα έχει 20,1 πόντους και 16 εύστοχα τρίποντα σε 7 αγώνες.

5.Νίκος Κλωναράς (Πρωτέας Γρεβενών)

Πολύ καλό πρωτάθλημα πραγματοποιεί την φετινή σεζόν ο έμπειρος σέντερ, ο οποίος αποτελεί το σημείο αναφοράς για τον Πρωτέα Γρεβενών στο παιχνίδι στην ρακέτα. Ο 35χρονος ψηλός, ο οποίος έχει συνδέσει το όνομα του με την ομάδα της Μακεδονίας ήταν εξαιρετικός στο διπλό στην Ευκαρπία με 16 πόντους, ενώ συνολικά στο πρωτάθλημα σε 6 παρουσίες έχει 11,9 πόντους και 1 εύστοχο τρίποντο.

Προπονητής 

Δημήτρης Τσούρμας (Πολύγυρος)

Μπορεί η ομάδα της Χαλκιδικής να πήρε το εισιτήριο της ανόδου στην Β' Εθνική την τελευταία στιγμή, αλλά ο έμπειρος προπονητής είχε προετοιμάσει κατάλληλα την ομάδα του.Έτσι, μετά από επτά αγωνιστικές εμφανίζεται με θετικό πρόσημο νικών, ενώ του πιστώνεται και η σπουδαία νίκη στο κλειστό της Αρναίας, με αντίπαλο το Στρατώνι, στο τοπικό ντέρμπι της Χαλκιδικής.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ