17.7 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Β’ Εθνική (Βορράς) : Οι κορυφαίοι της 7ης αγωνιστικής

Ολοκληρώθηκε η 7η αγωνιστική του Βορείου ομίλου της Β’ Εθνικής, και το basketa.gr σας παρουσιάζει την κορυφαία πεντάδα, αλλά και τον προπονητή της αγωνιστικής.

1.  Ορέστης Ματενίδης (Φαίακας Κέρκυρας)

Ο Θεσσαλονικιός γκαρντ αποδέχθηκε την περσινή σεζόν την πρόκληση του Φαίακα, και κατάφερε να βρεθεί μαζί του στην Β' Εθνική, κάνοντας μια πολύ καλή πορεία στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος. Ο 31χρονος αθλητής διαθέτει παραστάσεις και από υψηλότερη κατηγορία, έχοντας αγωνιστεί στην Α2 Ανδρών με ICBS, ΚΑΟΔ και Δόξα Λευκάδας. Στην εκτός έδρας νίκη της ομάδας του Πάνου Κοντογιάννη στην Θεσσαλονίκη απέναντι στην Γέφυρα είχε 17 πόντους με 4 τρίποντα, και την καθοριστική τελική πάσα στον Σπιτιέρη για το καλάθι της νίκης. Ως τώρα στο πρωτάθλημα είχε 9,3 πόντους και 10 τρίποντα σε 6 παιχνίδια.

2.  Χαράλαμπος Φώτογλου (Ίκαροι Σερρών)

Μπορεί ο Γιάννης Κακιούζης να πέτυχε 32 πόντους, αποτελώντας για ένα ακόμη παιχνίδι, σε αυτές τις δυο σεζόν που βρίσκεται στις Σέρρες, τον ακρογωνιαίο λίθο στην επίθεση, αλλά ο Χαράλαμπος Φώτογλου ήταν ο καθοριστικός για να επιστρέψουν στις νίκες οι Ίκαροι κερδίζοντας στο κλειστό της Κοιλάδας τον Ερμή Λαγκαδά. Ο 22χρονος γκαρντ/φόργουορντ πέτυχε δυο καθοριστικά τρίποντα όταν οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με 66-71, μειώνοντας σε 72-73 με 1'30'' να απομένει, για να δώσει τη νίκη στην ομάδα του με τρίποντο ο Δαλαγκόζης. Συνολικά είχε 11 πόντους με 2 τρίποντα στο παιχνίδι, ενώ στο πρωτάθλημα συνεισφέρει με 5,7 πόντους σε 7 συμμετοχές.

3.  Αλέξης Μαυρίδης (Μαχητές Πειραματικό Πευκών)

Πορεία πρωταθλητισμού πραγματοποιεί η ομάδα της Θεσσαλονίκης, η οποία πέρασε μετά από ένα δραματικό παιχνίδι από τα Φάρσαλα, κερδίζοντας τον Γυμναστικό στην παράταση, και παίρνοντας ένα διπλό που ελάχιστες ομάδες στο πρωτάθλημα θα καταφέρουν να πράξουν. Κορυφαίος παίκτης για την ομάδα του Δημήτρη Γεροφώτη ήταν ο 39χρονος Αλέξης Μαυρίδης, ο οποίος εκτός από τους 23 πόντους με 3 τρίποντα, πέτυχε και το καθοριστικό στα 45'' πριν το τέλος της παράτασης, γράφοντας το 79-81. Ο έμπειρος αθλητής σε όλη την καριέρα έχει αγωνιστεί στην Βόρεια Ελλάδας, και συγκεκριμένα σε ICBS, Μαντουλίδη, Φίλιππο Βέροιας, Αίαντα Ευόσμου και Πευκοχώρι, με την φετινή να είναι η πρώτη στα Πεύκα. Ως τώρα, και σε 7 συμμετοχές έχει 14 πόντους και 10 εύστοχα τρίποντα.

4.  Βλαντιμίρ Πέτροβιτς (ΧΑΝΘ)

Δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις για να παρουσιαστεί ο Βλάντο Πέτροβιτς, ο οποίος στα 41 του χρόνια συνεχίζει να προσφέρει με την ίδια διάθεση στο άθλημα, αγωνιζόμενος για δεύτερη σεζόν στην ΧΑΝΘ. Ο πάουερ φόργουορντ, που έκανε σπουδαία καριέρα στην Ελλάδα με Άρη, ΚΑΟΔ, Πανελλήνιο, Ηρακλή, Απόλλων Πατρών και Προμηθέα Πατρών, βοηθάει το συγκρότημα του Γιώργου Ζαφειρούδη, το οποίο αν και πήρε την άνοδο στην Β' Εθνική 5 ημέρες πριν το πρώτο τζάμπολ, βρίσκεται  στην 5η θέση με ρεκόρ 5-2. Στη νίκη με αντίπαλο το Στρατώνι στην Θεσσαλονίκη ο Πέτροβιτς είχε 18 πόντους με 3 τρίποντα, έχοντας 12,8 πόντους και 14 εύστοχα τρίποντα.

4.  Αντώνης Μιχάλογλου (Αγρίνιο)

Αποτελεί χωρίς αμφιβολία έναν από τους ποιοτικότερους αθλητές στην κατηγορία, και μετά την περσινή του συμμετοχή στην Καβάλα, με την οποία κέρδισε το πρωτάθλημα του 2ου ομίλου της Β' Εθνικής, θέλει να κάνει το ίδιο και την τρέχουσα σεζόν με το Αγρίνιο, το οποίο βρίσκεται στην κορυφή του ομίλου με ρεκόρ 6-1, μαζί με το Ανατόλια και τους Μαχητές. Ο 30χρονος ψηλός, ήταν απολαυστικός στο ντέρμπι με τη Νίκη Βόλου έχοντας 24 πόντους με 3 τρίποντα, και επαναλαμβάνοντας την εμφάνιση που πραγματοποίησε την περασμένο Σεπτέμβριο στον Βόλο για το Κύπελλο Ελλάδας. Ως τώρα στο πρωτάθλημα έχει 14,2 πόντους και 9 ριμπάουντ.

Προπονητής

Δημήτρης Γεροφώτης (Μαχητές Πειραματικό Πευκών)

Ο Έλληνας προπονητής έχει αρχίσει να αφήνει το στίγμα του στους Μαχητές, στην δεύτερη τους σεζόν με την ίδια σύνθεση. Μετά την περσινή μεταβατική σεζόν η ομάδα της Θεσσαλονίκης βρίσκεται στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, με ρεκόρ 6-1, μαζί με Ανατόλια και Αγρίνιο, και περιμένει την δεύτερη σε crash test ανόδου. Την αγωνιστική που μας αφήνει, ο Δημήτρης Γεροφώτης οδήγησε την ομάδα του σε ένα μεγάλο διπλό στα Φάρσαλα, διπλό που δείχνει χαρακτήρα και πρόθεση σπουδαίας πορείας. Άλλωστε...ελάχιστοι θα μπορέσουν να νικήσουν στα Φάρσαλα.

photo credit : Thomas Pappas



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ