21 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Β’ Εθνική (Βορράς) : Οι κορυφαίοι της 6ης Αγωνιστικής

Ολοκληρώθηκε η έκτη αγωνιστική του Βορείου ομίλου της Β’ Εθνικής, με το basketa.gr να σας παρουσιάζει την καλύτερη πεντάδα, αλλά και τον προπονητή της αγωνιστικής.

1.Γιάννης Μαλούτας

Η πρώτη νίκη της Ελίμεια στο πρωτάθλημα, είχε δυο συντελεστές. Εκτός από το γεγονός ότι πιστώνεται στο νέο τεχνικό της, τον Αλέξανδρο Δημόπουλος, μεγάλο μέρος της παίρνει ο 28χρονος γκαρντ, Γιάννης Μαλούτας, ο οποίος εκτός από το γεγονός ότι αποτελεί τον πρώτο σκόρερ της ομάδας της Κοζάνης (13,4 π.) την έσπρωξε στο μεγάλο διπλό στον Παλαμά με αντίπαλο τους Τιτάνες. Ο έμπειρος γκαρντ, ο οποίος ενσωματώθηκε πέρυσι στην ομάδα, αφήνοντας τον Αρίωνα Πτολεμαΐδας, είχε 16 πόντους, με τρία τρίποντα, και καθοριστική παρουσία, απέναντι σε έναν αντίπαλο με τους ίδιους στόχους, δηλαδή την παραμονή στην κατηγορία.

2.Μιχάλης Πολίτης

Ο 29χρονος σούτινγκ γκαρντ κυκλοφορεί «βαριά οπλισμένος», «πυροβολώντας» κατά συρροήν τις αντίπαλες άμυνες που αντιμετωπίζει ο Χαρίλαος Τρικούπης. Αυτό έκανε και στο ιστορικό διπλό της ομάδας του Μεσολογγίου στο Αγρίνιο, αποτελώντας την ηγετική μορφή της ομάδας του Γιάννη Δημητριάδη με 18 πόντους και 4 τρίποντα, και έχοντας συνολικά 16,1 πόντους ανά παιχνίδι. Πλέον ο Τρικούπης, στην δεύτερη του σεζόν στην Β' Εθνική, βρίσκεται στην κορυφή με ρεκόρ 5-1.

3.Σταύρος Κουμλέλης

Αποτελεί έναν από τους παίκτες σύμβολα του νομού Καβάλας, ο οποίος μετά από την παρουσία του στην Καβάλα και στην Α1 την σεζόν 2008-2009, αγωνίστηκε στη συνέχεια σε Ελευθερούπολη και Αγία Βαρβάρα, για να επιτρέψει πέρυσι στην Ένωση και στο πρωτάθλημα της Α2, έχοντας πολύ καλή παρουσία (5,6 π., 4,8 ριμπ., 29 παιχνίδια). Φέτος, αποτελεί έναν από τους παίκτες στους οποίους στηρίζεται ο Ανδρέας Καραπιπερίδης, με τον 33χρονο φόργουορντ να είναι εξαιρετικός απέναντι στο Πευκοχώρι, έχοντας 19 πόντους με 1 τρίποντο.

4.Γιώργος Κωνσταντινίδης

Αποτελεί ένα από τα νέα ταλέντα των Μαχητών, τα οποία αρέσκονται στην παραγωγική διαδικασία, έχοντας δώσει αρκετούς παίκτες τα τελευταία χρόνια στην Ελληνική πραγματικότητα. Ο 19χρονος σέντερ μετά τις ακαδημίες του Μέγα Αλέξανδρου, τον ΠΑΟΚ και πέρυσι τον Πιερικό Αρχέλαο συνεχίζει να δείχνει το ταλέντο του, έχοντας 16 πόντους με πολύ θετική παρουσία στη νίκη της ομάδας του με αντίπαλο το Στρατώνι στα Πεύκα.

5.Αλέξανδρος Σταματογιάννης

Ακόμα ένας νεαρός και ταλαντούχος παίκτης βρίσκεται στην κορυφαία πεντάδα της 6ης αγωνιστικής. Ο 20χρονος σέντερ, στην δεύτερη του το χρονιά στο Ανατόλια, και μετά από δυο σεζόν στην Α2 με τον Ηρακλή και συνολικά 22 συμμετοχές με την «γηραιό», δείχνει το ταλέντο του, με αποκορύφωμα την εμφάνιση του στην εύκολη επικράτηση νίκη της ομάδας του με αντίπαλο την Χαλκηδόνα (90-65). Ο Σταματογιάννης σκόραρε 26 πόντους με 1 τρίποντο, όντας εντυπωσιακός.

Προπονητής

Γιάννης Δημητριάδης

Αποτελεί τον προπονητή που οδηγεί εκ του ασφαλούς τον Χαρίλαο Τρικούπη, όντας άριστος γνώστης την συγκεκριμένης κατηγορίας, έχοντας μεγάλες επιτυχίες πριν από τρία χρόνια με το Άργος Ορεστικό, το οποίο ουσιαστικά ανέβασε στην Α2, πριν η ομάδα του νομού Καστοριάς δεν δεχτεί την άνοδο, και αποσυρθεί ένα χρόνο μετά από τις Εθνικές κατηγορίες. Στο παρών, στο Μεσολόγγι θα πρέπει να αισθάνονται τυχεροί που αν και τον άφησαν να φύγει μετά το τέλος του πρωταθλήματος, συμφώνησαν εκ νέου μαζί του, με τα αποτελέσματα να μιλάνε από μόνα τους. Κορυφή και 5-1 μετά από έξι παιχνίδια με αποκορύφωνα την τεράστια νίκη στο Αγρίνιο, στο τοπικό ντέρμπι της περιοχής.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ