18.5 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Β’ Εθνική (Βορράς) : Οι κορυφαίοι της 6ης αγωνιστικής

Ολοκληρώθηκε η 6η αγωνιστική της Β’ Εθνικής (2ος όμιλος), και το basketa.gr σας παρουσιάζει την κορυφαία πεντάδα, αλλά και τον προπονητή της αγωνιστικής

1.Διονύσης Καπινιάρης (Αίας Ευόσμου)

Μετά από δυο συνεχόμενες ανόδους με Καβάλα και Αγρίνιο αντίστοιχα, ο 28χρονος γκαρντ την φετινή σεζόν έχει μια διαφορετική αποστολή, δηλαδή να ηγηθεί του νεανικού συνόλου που δημιουργεί ο Φοίβος Γυμνόπουλος στον Αίαντα Ευόσμου. Έτσι, στη δεύτερη νίκη της ομάδας της Θεσσαλονίκης στο πρωτάθλημα ο έμπειρος γκαρντ είχε 15 πόντους με 2 τρίποντα, ενώ ως τώρα στο πρωτάθλημα έχει 11 πόντους και 5 εύστοχα τρίποντα σε 6 αγώνες.

2.Θωμάς Αμπαράς (Καβάλα)

Ο Θωμάς Αμπαράς ήταν ο τελευταίος που αποκτήθηκε από την Ένωση, και σίγουρα αποτελεί έναν από τους παίκτες που μπορούν να κάνουν την διαφορά για το συγκρότημα του Νίκου Πενταζίδη. Ο πρώην γκαρντ της Καρδίτσας και της Καστοριάς ηγείται της Μακεδονικής ομάδας με 14,4 πόντους και 11 εύστοχα τρίποντα σε 6 αγώνες, ενώ στο σπουδαίο διπλό στη Λαμία απέναντι στον Έσπερο είχε 23 πόντους και 3 εύστοχα τρίποντα.

3.Φίλιππος Βακουφτσής (Δόξα Λευκάδας)

«Φλέβα» χρυσού φαίνεται ότι χτύπησε η Δόξα Λευκάδας, με τον Γιώργο Ζαφειρούδη να γνωρίζει τον 18χρονο γκαρντ από την θητεία του στον ΠΑΟΚ. Ο νεαρός αθλητής στις πρώτες του παρουσίες στις Εθνικές κατηγορίες δείχνει να παίρνει τον ρόλο του ηγέτη έχοντας προλάβει σε 6 παιχνίδια να έχει 19,2 πόντους και 11 εύστοχα τρίποντα, και εν πολλοίς έχει συμβάλει στο εξαιρετικό ξεκίνημα της Δόξας, η οποία βρίσκεται στο 5-1, έχοντας τρεις εκτός έδρας νίκες. Τελευταία επιτυχία ήταν στο ντέρμπι ισόβαθμων με την Ευκαρπία, με τον Φίλιππο Βακουφτσή να έχει 26 πόντους με 3 τρίποντα.

4.Αλέξης Μαυρίδης (Μαχητές Πειραματικό Πευκών)

Ο Αλέξης Μαυρίδης αποτελεί έναν από τους πλέον συνεπής και σταθερά καλούς αθλητές, και στα 40 του χρόνια συνεχίζει να προσφέρει ποιοτικά, στην δεύτερη του σεζόν στους Μαχητές Πευκών. Η ομάδα του κατάφερε να πάρει την πρώτη της εκτός έδρας νίκη στο πρωτάθλημα, στο τοπικό ντέρμπι της Θεσσαλονίκης με την ΧΑΝΘ, με τον ίδιο να φτάνει σε double-double, έχοντας 15 πόντους, 11 ριμπάουντ και 2 ασίστ, ενώ ως τώρα στο πρωτάθλημα έχει 9,2 πόντους σε 6 συμμετοχές.

5.Άργυρης Σιώπης (Ερμής Λαγκαδά)

Το καλύτερο του παιχνίδι με την «πράσινη» φανέλα του Ερμή πραγματοποίησε ο Αργύρης Σιώπης, ο οποίος κάλυψε επάξια και το κενό του Μπάμπη Παρίτση στις δυο ρακέτες. Ο 27χρονος πάουερ φόργουορντ είχε 17 πόντους με 2 τρίποντα, και όντας σταθερός σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, έδωσε πολύτιμες λύσεις στην ομάδα του Γιώργου Κυρούδη ώστε να φύγει με το διπλό από τα Γρεβενά. Ως τώρα στην λίγκα έχει 8,9 πόντους και 8 εύστοχα τρίποντα σε 6 αγώνες πρωταθλήματος.

Προπονητής

Λευτέρης Χατζηκυριακίδης (Μαχητές Πειραματικό Πευκών)

Μια νέα ομάδα προσπαθεί να δημιουργήσει στα Πεύκα ο έμπειρος προπονητής, η οποία έχει τα σκαμπανεβάσματα της ως αυτή τη στιγμή. Παρόλα αυτά ο Βορειοελλαδίτης προπονητής οδήγησε τους Μαχητές στην πρώτη τους εκτός έδρας νίκη στο πρωτάθλημα, και μάλιστα απέναντι στην δυνατή ΧΑΝΘ, δείχνοντας ότι σταδιακά η ομάδα του αρχίζει και μπαίνει στον αγωνιστικό ρυθμό που ο ίδιος επιθυμεί.

photo credit : www.spotakia.com



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ