18.5 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Β’ Εθνική (Βορράς) : Οι κορυφαίοι της 6ης αγωνιστικής

Ολοκληρώθηκε η 6η αγωνιστική του Βορείου ομίλου της Β’ Εθνικής, και το basketa.gr σας παρουσιάζει την κορυφαία πεντάδα, αλλά και τον προπονητή της αγωνιστικής.

1.  Τάσος Σπύρας (Χαλκηδόνα/Προποντίς)

Με τον βασικό πλέι μέικερ της Χαλκηδόνας να απουσιάζει, ο νεοφερμένος Δημήτρης Τσούρμας έπρεπε να βγάλει κάποιο λαγό από το καπέλο του, και αυτό συνέβη ιδεατά με τον Τάσο Σπύρα. Ο Παναγιώτης Δανάκης (9,8 π. σε 5 αγώνες) υπέφερε από λουμπάγκο, και έτσι ο νεοφερμένος 22χρονος γκαρντ ήταν αυτός που τον αντικατέστησε επάξια, έχοντας 13 πόντους με 3 τρίποντα στο παιχνίδι με την Ελευθερούπολη, το οποίο έδωσε στην ομάδα του την δεύτερη της νίκη στο πρωτάθλημα. Ο πρώην γκαρντ του Στρατωνίου ήταν άριστος στα καθήκοντα του, και σε 6 παιχνίδια ως τώρα έχει 4 πόντους ανά αγώνα.

2.  Θωμάς Γεωργίου (Νίκη Βόλου)

Η Νίκη Βόλου αν και πήρε τελευταία χρονικά την άνοδο για την Β' Εθνική, εντυπωσιάζει και φιγουράρει στην κορυφή του δευτέρου ομίλου της Β' Εθνικής, κάνοντας όνειρα ανόδου. Στο σπουδαίο Θεσσαλικό ντέρμπι με τα Φάρσαλα, που έλαβε τόπο στο κλειστό της Νέας Ιωνίας, κορυφαίος για τους Βολιώτες ήταν ο 35χρονος γκαρντ, Θωμάς Γεωργίου, ο οποίος επέστρεψε πέρυσι στη Νίκη, μετά την σεζόν 2013-2014, και δείχνει καλύτερος από ποτέ. Στο παιχνίδι με την Φάρσαλα είχε 24 πόντους με 2 τρίποντα, όντας ο παίκτης που σκόραρε και το νικητήριο καλάθι, γράφοντας το τελικό 90-88. Ως τώρα σε 6 συμμετοχές έχει 10,9 πόντους και 9 τρίποντα.

3.  Ροζάριο Σπιτιέρης (Φαίακας Κέρκυρας)

Στο σύγχρονο μπάσκετ κορυφαίος δεν χρίζεται κάποιος επειδή σκοράρει πολλούς πόντους, αλλά κατά συνθήκη υπάρχουν και οι παίκτες που χαρακτηρίζονται «game changers», και προσφέρουν πολύτιμες υπηρεσίες με την προσφορά τους. Αυτό έπραξε και ο καθηγητής μαθηματικών, Ροζάριο Σπιτιέρης, ο οποίος μπορεί να είχε 5 πόντους με 1 τρίποντο στην επιστροφή στις νίκες του Φαίακα Κέρκυρας, αλλά ήταν αυτός που γύρισε τον ρυθμό, και περιόρισε τον Ευθύμη Κοθρά που ως εκείνο το σημείο έκανε πάρτι, ολοκληρώνοντας το παιχνίδι με 19 πόντους. Ο παίκτης που με τον δυναμισμό του συνέβαλε και αυτός στην περσινή πορεία ανόδου του Φαίακα έχει 3,2 πόντους ανά παιχνίδι, αποτελώντας αθλητή ειδικών αποστολών για τον Πάνο Κοντογιάννη.

4.  Παναγιώτης Κιγμέτογλου (Ανατόλια)

Από τη στιγμή που επέστρεψε από τραυματισμό, και μπαίνει για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική στην κορυφαία πεντάδα, σημαίνει πως η απουσία του αποτέλεσε πρόβλημα για τον Πέτρο Γκαϊτατζή, κοστίζοντας και μια ήττα, στην πορεία πρωταθλητισμού που θέλει να πραγματοποιήσει το Ανατόλια. Τέτοιες πορείες χτίζονται με δύσκολες εκτός έδρας νίκες, και αυτή μετά τις Σέρρες και τους Ίκαρους ήρθε στον Λαγκαδά και τον Ερμή, που εμφανίστηκε και με νέο προπονητή στον πάγκο του, και τον Βαγγέλη Αγγέλη να κάνει το ντεμπούτο του. Στο παιχνίδι με τον Ερμή ο 33χρονος πάουερ φόργουορντ είχε 18 πόντους , με τους περισσότερους καθοριστικούς για τη νίκη, μετρώντας 12,8 πόντους σε 4 παιχνίδια στο πρωτάθλημα.

5.  Νίκος Γεωργάκης (ΧΑΝΘ)

Μια από τις καλύτερες του χρονιές πραγματοποιεί ο 25χρονος ψηλός, στην επιστροφή του στην ΧΑΝΘ, μετά από μια σεζόν στην Νικόπολη Πρέβεζας. Ο εκ Θεσσαλονίκης σέντερ έμαθε πολύ καλά τα βασικά του μπάσκετ στον Μαντουλίδη με τον οποίο αγωνίστηκε στην Γ' Εθνική, για να δοκιμάσει την τύχη του και για μια διετία στο Πευκοχώρι. Στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Έσπερο Λαμίας ήταν εξαιρετικός, έχοντας 16 πόντους, ενώ συνολικά έχει 9,5 πόντους κατά μέσο όρο σε 6 παιχνίδια.

Προπονητής

Δημήτρης Τσούρμας (Χαλκηδόνα/Προποντίς)

Είχε την ευκαιρία να πάρει την προσωπική του ρεβάνς από την Ελευθερούπολη, μέσα σε μόλις μια εβδομάδα. Ο Δημήτρης Τσούρμας βρέθηκε από τον Ερμή Λαγκαδά στην Χαλκηδόνα, και την οδήγησε σε μια πολύ σημαντική νίκη, την οποία η ομάδα της Θεσσαλονίκης είχε απόλυτη ανάγκη ώστε να ξεκολλήσει από την μια νίκη που μετρούσε σε πέντε αγωνιστικές. Και όλα αυτά χωρίς τον βασικό του πλέι μέικερ, τον Παναγιώτη Δανάκη ο οποίος υπέφερε από λουμπάγκο και δεν αγωνίστηκε.

 

 

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ