17 C
Athens
Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Β’ Εθνική (Βορράς) : Οι κορυφαίοι της 5ης Αγωνιστικής

Ολοκληρώθηκε η πέμπτη αγωνιστική του Βορείου ομίλου της Β’ Εθνικής, με το basketa.gr να σας παρουσιάζει την καλύτερη πεντάδα, αλλά και τον προπονητή της αγωνιστικής.

1. Δημήτρης Καραμπέκης
  Πευκοχώρι
  17 πόντοι (2 τριπ.)

O 23χρονος γκαρντ πραγματοποίησε την φετινή σεζόν το μεγάλο άλμα προς την Β' Εθνική και το Πευκοχώρι, και φαίνεται πως ο Σερραίος γκαρντ κερδίζει το στοίχημα, αγωνιζόμενος σε μια ομάδα που βρίσκεται στο 3-1, και θέλει να κάνει πρωταθλητισμό. Ο πρώην γκαρντ της ΑΕ Κομοτηνής σκοράρει 10,8 πόντους ανά παιχνίδι, και στην αναμέτρηση με τους Τιτάνες Παλαμά ήταν εξαιρετικός, έχοντας 17 πόντους με 2 τρίποντα.

2. Δημήτρης Σαμαράς
  Στρατώνι
  13 πόντοι (2 τριπ.)

Ο 27χρονος διανύει την δεύτερη του σεζόν στην Χαλκιδική, και με την εμπειρία του βοηθάει το Στρατώνι, σε μια μεταβατική σεζόν για την ομάδα του Γιάννη Χατζούλη. Ο πρώην γκαρντ των Φιλίππου Βέροιας, Ερμή Λαγκαδά, Ηρακλή και Αναγέννησης Φλόγα, είχε 13 πόντους με 2 τρίποντα και καθοριστική σημασία  στη σπουδαία νίκη της ομάδας του επί του Ανατόλια, βοηθώντας το να φτάσει στις τρεις νίκες στο πρωτάθλημα.

3. Δημήτρης Σιόλογκας
  Φάρσαλα
  17 πόντοι

Αποτέλεσε το «μήλο της Έριδος» την καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδο, και από τον Πειραιά και τον Εθνικό, κατέληξε στα νεοφώτιστα Φάρσαλα, μέσω Αγρινίου. Ο λόγος για τον Δημήτρη Σιόλογκα, ο οποίος έσμιξε εκ νέου με τον Στέφανο Πέρκο, και δείχνει τις δυνατότητες του. Στην σπουδαία νίκη της ομάδας του επί των Μαχητών είχε 17 πόντους, πετυχαίνοντας παράλληλα τους 4 καθοριστικούς όταν οι φιλοξενούμενοι μείωσαν σε 63-62, διαμορφώνοντας το 67-62 στο 36', δίνοντας την ευκαιρία στον Κώστα Νικολόπουλο με τρίποντο να καθαρίσει το παιχνίδι (72-64).

4. Νάσος Περρωτής
  Χαρίλαος Τρικούπης
  15 πόντοι

Όταν η ομάδα από το Μεσολόγγι υπέγραφε το καλοκαίρι τον 33χρονο έμπειρο φόργουορντ, γνώριζε ότι πρόσθετε στο ρόστερ της έναν αθλητή που τα τελευταία χρόνια είχε κάνει πρωταθλητισμό με τον Ερμή Αγιάς, γνωρίζοντας άριστα το μονοπάτι. Στη νίκη του Χαρίλαου Τρικούπη επί της Ασπίδας Ξάνθης, ήταν ο άνθρωπος που υπέγραψε την ανατροπή, και με γκολ-φάουλ, μετά από άριστη συνεργασία τριών παικτών, έγραψε το 66-64,  για να κρίνει την αναμέτρηση στην επόμενη φάση με τρίποντο, ο Μιχάλης Πολίτης (69-64),

5. Γιάννης Κακιούζης
  Ίκαροι Σερρών
  22 πόντοι

Το μεγάλο δώρο για τους Ίκαρους την φετινή σεζόν ήταν η συμφωνία με τον 39χρονο πάουερ φόργουορντ, Γιάννη Κακιούζη, ο οποίος μετά τον Παπάγου, θέλει να σπρώξει στην άνοδο και την ομάδα των Σερρών. Στην πολύ δύσκολη νίκη επί το Ερμή Λαγκαδά με 79-77 στην παράταση, εκτός από τους 22 πόντους, πέτυχε και το νικητήριο buzzer beater, ενώ στις πέντε αγωνιστικές έχει προλάβει να φτάσει τους 100 πόντους, έχοντας 20 ανά παιχνίδι.

  Προπονητής
  Χρήστος Μυριούνης
  Αγρίνιο

Αν κάποιος προπονητής πέρασε την λεγόμενη «διαβολοβδομάδα» την φετινή σεζόν, αυτός ήταν ο Χρήστος Μυριούνης, ο οποίος πριν από δυο εβδομάδες βρέθηκε εκτός ομάδας, μετά την παραίτηση του, η οποία τότε είχε γίνει δεκτή. Ωστόσο, οι διοικούντες της ομάδας δείχνοντας εξαιρετικά αντανακλαστικά, τον κράτησαν στην ομάδα, αυτός κατάφερε να βρει λύση αναφορικά με τους ρόλους στο ρόστερ του, και το 2/2 από τότε, τον δίνει τον τίτλο του προπονητή της εβδομάδας, δείχνοντας πως σε όλα τα θέματα υπάρχει λύση.

photo credit : aitosports.gr



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ