23.4 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Β’ Εθνική (Βορράς) : Οι κορυφαίοι της 4ης αγωνιστικής

Ολοκληρώθηκε η 4η αγωνιστική της Β’ Εθνικής (2ος όμιλος), και το basketa.gr σας παρουσιάζει την κορυφαία πεντάδα, αλλά και τον προπονητή της αγωνιστικής

1.Γιάννης Χαλάτσης (Στρατώνι)

Την δεύτερη νίκη στο πρωτάθλημα πανηγύρισε το Στρατώνι, το οποίο πήρε σπουδαίο διπλό στα Γρεβενά, κερδίζοντας τον Πρωτέα στην παράταση με 77-76. Εκτός από τον μύθο της ομάδας της Χαλκιδικής, τον Γιάννη Δασκαλόπουλο, που είχε 25 πόντους, μπροστά βγήκε και ο νεοφερμένος Γιάννης Χαλάτσης (1,80). Ο 22χρονος γκαρντ, μετά την πορεία του στον Μακεδονικό, συνεργάζεται εκ νέου με τον Δημήτρη Μύθου, και στο συγκεκριμένο παιχνίδι είχε 19 πόντους με 2 τρίποντα, και τις δυο κρίσιμες βολές της νίκης.

2.Θανάσης Τσιαβές (Δοξα Λευκάδας)

Ήταν από αυτούς που αποδέχθηκαν το κάλεσμα όταν οι νησιώτες αποφάσισαν από την Α2 να κάνουν βουτιά στα νερά της Γ' Εθνικής, με τον ίδιο να κάνει την ίδια διαδρομή από την ΑΕ Λάρισας, που τότε αγωνίζονταν στην Α2 στην Δόξα, ενώ το καλοκαίρι που μας άφησε ήταν ο πρώτος που ανανέωσε. Ο λόγος για τον 26χρονο γκαρντ, Θανάση Τσιαβέ (1,90), ο οποίος αποτέλεσε καθοριστικό παράγοντα ώστε η ομάδα της Λευκάδας να κερδίσει με 67-62 τους Μαχητές, φτάνοντας το ρεκόρ της στο 3-1. Ο ικανότατος σκόρερ πέτυχε το καθοριστικό τρίποντο για το 65-62, ενώ συνολικά είχε 16 πόντους με 2 τρίποντα.

3.Δημήτρης Πλεξίδας (ΠΣ Ευκαρπίας)

Η Ευκαπρία χωρίς δεύτερη συζήτηση αποτελεί την ως τώρα ομάδα της κατηγορίας. Ομάδα δουλεμένη, παρουσιάζει ένα ελκυστικό πακέτα, φέρνοντας στην επιφάνεια καινούργιους παίκτες και νέους πρωταγωνιστικές, κάτι το οποίο έχει ανάγκη το Ελληνικό μπάσκετ. Τον 19χρονο γκαρντ/φόργουορντ από την Πτολεμαΐδα, Δημήτρη Πλεξίδα τον συναντάμε για δεύτερη φορά μέσα σε τέσσερις αγωνιστικές στις πεντάδες μας, με τον ίδιο να χαρίζει ουσιαστικά ένα μεγάλο διπλό στην ομάδα του στην Λαμία με αντίπαλο τον Έσπερο. Εκτός από τους 18 πόντους με τα τρία τρίποντα που πέτυχε, είχε και το καθοριστικό γκολ-φάουλ στο φινάλε, με το οποίο διαμόρφωσε το 81-77 και χάρισε την τρίτη νίκη στην Ευκαρπία.

4.Νεκτάριος Μάρουσιτς (Ερμής Λαγκαδά)

Ο συγκεκριμένος αθλητής αποτελεί έναν από τους σπουδαιότερους σκόρερ που έχει περάσει από τα πρωταθλήματα του Βορρά, με την τριετή παρουσία του στον Ερμή να είναι καταλυτική, όπως ήταν και η συμβολή του στην ανατροπή της ομάδας του Λαγκαδά στην έδρα της ισχυρής Γέφυρας. Ο 29χρονος αθλητής σκόραρε 32 πόντους με 4 τρίποντα, με τους 29 από αυτούς να έρχονται στο δεύτερο ημίχρονο, και ειδικά στο τέταροτ δεκάλεπτο όταν οι «πράσινοι» έτρεξαν ένα επιμέρους σκορ 25-12 και γύρισαν τούμπα την κατάσταση.

5.Γιώργος Μανάκας (ΠΑΣ Γιάννινα)

Έναν αθλητή με δυο συνεχόμενες ανόδους έβαλαν στο ρόστερ του οι άνθρωπο του ΠΑΣ Γιάννινα, έχοντας ως βασικό στόχο να πρωταγωνιστήσουν, κάτι που δείχνει και το αρχικό 4/4 που τους φέρνει στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Ο 22χρονος σέντερ, Γιώργος Μανάκας (2,04) μετά την άνοδο που είχε πάρει με την Ελευθερούπολη από το πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής, τα κατάφερε και πέρυσι, κερδίζοντας το πρωτάθλημα της Β' Εθνικής με τον Οίακα Ναυπλίου, και θέλει την τρέχουσα σεζόν να τριτώσει το καλό. Έτσι, στο ντέρμπι κορυφής με την ΧΑΝΘ στην Θεσσαλονίκη είχε πολύ απόδοση, σκοράροντας 14 πόντους.

Προπονητής

Γρηγόρης Γιασσάρης (Φάρσαλα)

Ποίος άραγε πίστευε ότι τα Φάρσαλα μετά από τέσσερις αγωνιστικές θα είχαν 4/4. Η Θεσσαλική ομάδα δημιούργησε ένα ρόστερ χωρίς πολλές τυμπανοκρουσίες, αλλά στην 3η της σεζόν στην κατηγορία, δείχνει να θέλει να πετύχει κάτι περισσότερο από την παραμονή. Αρχιτέκτονας σε αυτή την προσπάθεια είναι ο πολύπειρος τεχνικός Γρηγόρης Γιασσάρης, ο άνθρωπος που ουσιαστικά δημιούργησε το οικοδόμημα του Ερμή Αγιάς. Έτσι, βλέπει την ομάδα του να συγκατοικεί στην κορυφή με τον ΠΑΣ Γιάννινα, φεύγοντας με το διπλό από την δύσκολη έδρα του Πολύγυρου στην Χαλκιδική.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ