22.2 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Β’ Εθνική (Βορράς) : Οι κορυφαίοι της 4ης αγωνιστικής

Ολοκληρώθηκε η 4η αγωνιστική του Βορείου ομίλου της Β’ Εθνικής, και το basketa.gr σας παρουσιάζει την κορυφαία πεντάδα, αλλά και τον προπονητή της αγωνιστικής.

1. Παναγιώτης Δανάκης (Χαλκηδόνα/Προποντίς)

Ο 35χρονος πλέι μέικερ επέστρεψε το καλοκαίρι που μας πέρασε, και μετά από μια τετραετία στην Χαλκηδόνα, και ήταν αυτός που εν πολλοίς την οδήγησε στην πρώτη της νίκη στο φετινό πρωτάθλημα.  Ο πρώην παίκτης του Πευκοχωρίου σκόραρε 13 πόντους με 2 τρίποντα και αρκετές τελικές πάσες στο παιχνίδι με την Γέφυρα, αλλά ήταν αυτός που πέτυχε το κρίσιμο τρίποντο, όταν οι φιλοξενούμενοι είχαν μειώσει στο -2, ανεβάζοντας την διαφορά στο +5, και ουσιαστικά δίνοντας ψυχολογικό μαξιλάρι στην ομάδα του coach Τουλούμη.

2. Νίκος Κατσαρές (Έσπερος Λαμίας)

Ο πολύπειρος γκαρντ Νίκος Κατσαρές επέστρεψε στον Βόρειο όμιλο της Β' Εθνικής μετά την προ τριετίας συμμετοχή του στον Αίολο Αστακού, και βοηθάει με την εμπειρία του τον νεοφώτιστο Έσπερο Λαμίας, να βρει τα πατήματα του στην κατηγορία. Στο δύσκολο εντός έδρας παιχνίδι με τον Φίλιππο Βέροιας ο 35χρονος Ελασσονίτης γκαρντ είχε 18 πόντους με 4 τρίποντα, αλλά και έλεγχο του ρυθμού, συμβάλλοντας τα μέγιστα στη δεύτερη νίκη στο πρωτάθλημα της ομάδας της Φθιώτιδας.

3. Σωτήρης Μπουρδάνος (Στρατώνι)

Για τις «εκτελεστικές» δυνατότητες του Σωτήρη Μπουρδάνου έχουν γίνει αρκετές αναλύσεις, και για αυτό το λόγο το Στρατώνι έσπευσε να τον κάνει δικό του, και να τον επαναφέρει στην Βόρεια Ελλάδα μετά  αρκετές σεζόν στην Αττική αλλά και με ένα σταθμό στην Γερμανία. Ο έμπειρος σκόρερ ήταν αυτός που οδήγησε την ομάδα της Χαλκιδικής στην πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα, και μάλιστα απέναντι σε μια από τις καλύτερες του πρωταθλήματος. Συγκεκριμένα, χρειάστηκε αρχικά ο Ραφαήλ Μπέγος να στείλει το παιχνίδι με το Αγρίνιο με περιπετειώδη τρόπο στην παράταση, για να έρθει ο Μπουρδάνος στην παράταση να καθαρίσει την «μπουγάδα», έχοντας 24 πόντους με τρία τρίποντα.

4. Θάνος Καμαριώτης (Ερμής Λαγκαδά)

Ο 24χρονος φόργουορντ επέστρεψε στην Ερμή και τον Λαγκαδά το φετινό καλοκαίρι μετά από τέσσερα χρόνια, και όντας πλέον γεμάτος εμπειρίες βοηθάει τα μέγιστα την ομάδα της Θεσσαλονίκης. Ο Καμαριώτης ξεκίνησε το μπάσκετ με τη Δόξα Δρυμού Θεσσαλονίκης, ενώ σε ηλικία 16 ετών έκανε ντεμπούτο στο πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής με τον Ερμή Λαγκαδά, Το 2014 μεταγράφηκε στα Τρίκαλα όπου αγωνίστηκε στην Basket League, για να συνεχίσει από το 2015 και μετά στον ΑΣ Καρδίτσας, με οποίο βρέθηκε ως και την Α2. Ο διεθνής με τις μικρές Εθνικές ομάδες ήταν ο κορυφαίος στη νίκη του Ερμή επί της ΧΑΝΘ έχοντας 17 πόντους με δυο τρίποντα με την ομάδα του να φτάνει στις δυο νίκες στο πρωτάθλημα.

5. Δημήτρης Δέσπος (Φάρσαλα)

Για τον Δημήτρη Δέσπο δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις, με τον ίδιο μετά από ένα χρόνο διακοπής, να συνεχίζει στα 42 του χρόνια το άθλημα το οποίο υπηρετεί πάνω από 25 χρόνια. Ο Λαρισαίος σέντερ θέλησε να βοηθήσει την φετινή σεζόν τον ΓΣ Φαρσάλων, δημιουργώντας ένα δίδυμο εμπειρίας με τον Σωτήρη Γκιουλέκα, και έτσι τον οδήγησαν σε μια σημαντική εκτός έδρας ήττα, που ήταν και η αδυναμία των Θεσσαλών την περσινή περίοδο. Έτσι, στη νίκη με 75-70 στην παράταση στην Κέρκυρα επί του ιδιαίτερα δυνατού στην έδρα του , είχε 18 πόντους με καθοριστική συμμετοχή στην τρίτη νίκη της ομάδας του στο πρωτάθλημα.

Προπονητής

Γιάννης Χατζούλης (Στρατώνι)

Ο έμπειρος προπονητής αποτελεί έναν από τους πλέον έμπειρους στα τεκταινόμενα του μπάσκετ στην Βόρεια Ελλάδα, έχοντας χτίσει το όνομα του με τον Αίαντα Ευόσμου. Την περσινή σεζόν βρέθηκε στην Χαλκιδική με το Στρατώνι, ανανεώνοντας τη συνεργασία του για μια ακόμη σεζόν, ξεκινώντας την αρκετά άσχημα με την ομάδα του να βρίσκεται στο 0-3. Ωστόσο, και έχοντας απέναντι το αήττητο Αγρίνιο, και αρκετή πίεση κατάφερε να οδηγήσει την ομάδα του σε μια σπουδαίας σημασίας νίκη στην παράταση, δίνοντας της την ψυχολογία για μια πολύ καλύτερη συνέχεια.

photo credit : Thomas Pappas



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ