21.1 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Β’ Εθνική (Βορράς): Οι κορυφαίοι της 30ης αγωνιστικής

Ολοκληρώθηκε το πρωτάθλημα του Βορείου ομίλου της Β’ Εθνικής, με το basketa.gr να σας παρουσιάζει την καλύτερη πεντάδα, αλλά και τον προπονητή της 3οης και τελευταίας αγωνιστικής

1.Σταύρος Χονδρόπουλος (Καβάλα)

Συνολικά στη σεζόν : (5,1 πόντοι | 26 παιχνίδια)

Την κατάλληλη χρονική στιγμή διάλεξε να κάνει το καλύτερο του παιχνίδι με την ομάδα στην οποία είχε αγωνιστεί σε παιδικό και εφηβικό, και επιστρέφοντας μετά τη θητεία του στην ΑΕ Κομοτηνής, βοήθησε τα μέγιστα να πάρει το πρωτάθλημα, και την άνοδο, και όχι σε κάποιο τυχαίο παιχνίδι, αλλά στον τελικό ανόδου στις Σέρρες με τους Ίκαρους, Στο συγκεκριμένο παιχνίδι ο 24χρονος γκαρντ είχε 16 πόντους, τριπλασιάζοντας τους μέσους όρους του, και πανηγυρίζοντας στο φινάλε την άνοδο στην Α2.

2.Κώστας Αμπατζάς (Ερμής Λαγκαδά)

Συνολικά στη σεζόν : (10,7 πόντοι | 23 παιχνίδια)

Με τον καλύτερο τρόπο ολοκλήρωσε μια δύσκολη σεζόν ο 25χρονος γκαρντ, χάνοντας ένα δίμηνο στα τέλη του 2017 λόγω τραυματισμού. Έτσι, στο παιχνίδι με τον Ασπίδα Ξάνθης, όπου ουσιαστικά κρινόταν η παραμονή των φιλοξενούμενων, ο Αμπατζάς δεν χαρίστηκε, έχοντας 21 πόντους με 2 τρίποντα, βοηθώντας τους «πράσινους» της Θεσσαλονίκης να ολοκληρώσουν την σεζόν στην 7η θέση, με ρεκόρ 15-13.

3.Πέτρος Βελισσαρίου (Μαχητές Πειραματικό Πευκών)

Συνολικά στη σεζόν : (11 πόντοι | 26 παιχνίδια)

Μαζί με τους Δήμα και Στόλη ήταν οι παίκτες που είχαν ηγετικό ρόλο στην πρώτη χρονιά των Μαχητών, μετά την ένωση τους με το Πειραματικό, Η νεοσύστατη ομάδα πήρε άριστα στην πρώτη της σεζόν, ολοκληρώνοντας την σε απόλυτη ισορροπία (ρεκόρ 14-14) και με μια μεγάλη νίκη απέναντι στο φορμαρισμένο Αγρίνιο. Στο συγκεκριμένο παιχνίδι ο 25χρονος γκαρντ ήταν ασταμάτητος, έχοντας 23 πόντους με 1 τρίποντο, δείχνοντας απλόχερα την ποιότητα του.

4.Αλέξανδρος Μαυρίδης (Πευκοχώρι)

Συνολικά στη σεζόν : (8,5 πόντοι | 28 παιχνίδια)

Την εμπειρία του έφερε με τον ερχομό του περασμένο καλοκαίρι στο Πευκοχώρι ο 38χρονος φόργουορντ,  ο οποίος αποτέλεσε τον δεύτερο σκόρερ της ομάδας της Χαλκιδικής, πίσω από τον Κιγμέτογλου, βοηθώντας την να δημιουργήσει μια πραγματική ομάδα, με ρόλους και στόχους, η οποία κατέκτησε την τρίτη θέση, και θα αγωνιστεί σε μπαράζ κατάταξης με τον Ιπποκράτη Κω. Για να συμβεί αυτό έπρεπε η ομάδα του Ευριπίδη Μελετιάδη να περάσει από την Θεσσαλονίκη, κερδίζοντας την Χαλκηδόνα, η οποία έπαιζε την παραμονή της. Εν τέλει κατάφερε να επικρατήσει με 67-61 με τον Μαυρίδη να ξεχωρίζει, έχοντας 14 πόντους.

5.Γιώργος Αναγωνστόπουλος (Φάρσαλα)

Συνολικά στη σεζόν : (15,8 πόντοι | 27 παιχνίδια)

Δεν θα μπορούσε να απουσιάζει από την τελευταία μας πεντάδα ο Γιώργος Ανανγωνστόπουλος, ο οποίος στα 38 του χρόνια ανακοίνωσε το τέλος της συνεργασίας του από τα Φάρσαλα, η οποία θα έχει ιστορικά το στίγμα του. Ο σπουδαίος σκόρερ πριν από τρία χρόνια είχε ενταχθεί στους Θεσσαλούς, παίρνοντας τους από τα τοπικά πρωταθλήματα και βάζοντας τους στον μπασκετικό χάρτη της χώρας. Στο τελευταίο του παιχνίδι απέναντι στους Τιτάνες Παλαμά είχε 21 πόντους με 3 τρίποντο, ολοκληρώνοντας ακόμη μια σεζόν ως ο πρώτος σκόρερ της ομάδας, και μέσα στην δεκάδα της κατηγορίας.

Προπονητής

Ανδρέας Καραπιπερίδης (Καβάλα)

Μετά από μια δύσκολη και επίπονη σεζόν ο Ανδρέας Καραπιπερίδης αλλά και η Καβάλα δικαιώθηκαν για την επιλογή τους, με την Ένωση να κατακτάει το πρωτάθλημα και να επιστρέφει στην Α2 Ανδρών. Στο κρισιμότερο παιχνίδι της σεζόν ο Έλληνας τεχνικός οδήγησε την ομάδα του στο διπλό στις Σέρρες επί των Ικάρων, χαρίζοντας της την άνοδο αλλά και το πρωτάθλημα, σε ένα παιχνίδι που ο νικητής θα έπαιρνε το εισιτήριο για την Α2.

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ