17.2 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Β’ Εθνική (Βορράς) : Οι κορυφαίοι της 30ης αγωνιστικής

Ολοκληρώθηκε η 30η αγωνιστική του Βορείου ομίλου της Β’ Εθνικής, και το basketa.gr σας παρουσιάζει την κορυφαία πεντάδα, αλλά και τον προπονητή της αγωνιστικής.

1. Χριστόφορος Κελεσίδης
  Ελευθερούπολη
27 Αγ. 8,1 πόντοι / 19 τρίποντα

Την κατάλληλη χρονική στιγμή πραγματοποίησε ένα από τα καλύτερα του παιχνίδια την τρέχουσα σεζόν ο Χριστόφορος Κελεσίδης, ο οποίος σκόραρε 20 πόντους με 3 τρίποντα στο διπλό της Ελευθερούπολης στη Βέροια απέναντι στον Φίλιππο. Ο 23χρονος γκαρντ ξεκίνησε την καριέρα του στις υποδομές του Άρη, για να βρεθεί στη συνέχεια σε Περιστέρι, Μαχητές Δόξας Πευκών, Έσπερο Πατρών και Δόξα Λευκάδας. και στην πρώτη του σεζόν στην τρέχουσα του ομάδα είχε την τύχη να πανηγυρίσει μαζί της την άνοδο στην Α2 Ανδρών.

2. Ραφαήλ Μπέγος
  Στρατώνι
28 Αγ. 8,7 πόντοι / 29 τρίποντα

Πολύ καλή σεζόν η φετινή για τον Ραφαήλ Μπέγο, η οποία συνδυάστηκε και με την παραμονή για μια ακόμη σεζόν του Στρατωνίου στην Β' Εθνική, κάτι που φάνταζε δύσκολο μετά το άσχημο ξεκίνημα στην χρονιά. Ο 22χρονος γκαρντ με θητεία σε Πολύγυρο, Καστοριά και Αργοναύτη Καλαμαριάς πήρε αρκετές ευκαιρίες, σφραγίζοντας την χρονιά του με 15 πόντους και 2 τρίποντα, στη νίκη - παραμονή, της ομάδας της Χαλκιδικής στη Θεσσαλονίκη και απέναντι στον Μακεδονικό.

3. Σωκράτης Καραποστόλου
  Ανατόλια
29 Αγ. 20,8 πόντοι / 88 τρίποντα

Ο κορυφαίος παίκτης του πρωταθλήματος, έκρινε εκτός από την πρώτη, και την δεύτερη θέση που οδηγεί στην Α2, και σίγουρα δίπλα στην φετινή λίγκα θα μπορούσε να μπει δίπλα το όνομα του. Μπορεί το Αγρίνιο να κράτησε έναν παίκτη που ερχόταν στο παιχνίδι έχοντας πετύχει 88 τρίποντα, χωρίς ούτε ένα εύστοχο, αλλά ο 41χρονος φόργουορντ με ένα πολύ δύσκολο σουτ σε νεκρό χρόνο, χάρισε στην ομάδα του τη νίκη, και στην Ελευθερούπολη την άνοδο, με τους 11 πόντους που πέτυχε να μπαίνουν σε δεύτερη μοίρα.

4. Ευθύμης Τσακαλέρης
  Χαλκηδόνα/Προποντίς
30 Αγ. 13,1 πόντοι / 15 τρίποντα

Ο Ευθύμης Τσακαλέρης αποτέλεσε μια από τις ισχυρότερες μεταγραφές στον όμιλο το περσινό καλοκαίρι, και σίγουρα με την εμπειρία του βοήθησε την Χαλκηδόνα σε μια άνετη παραμονή στην κατηγορία. Ο 30χρονος πάουερ φόργουορντ μετά από μια πορεία ανόδου την προηγούμενη σεζόν με τον Ιπποκράτη Κω, στον 1ο όμιλο της Β' Εθνικής, αποτέλεσε τον πρώτο σκόρερ της ομάδας του. στην επιστροφή του στην Θεσσαλονίκη, και ολοκλήρωσε την αγωνιστική περίοδο με ένα εξαιρετικό παιχνίδι στα Πεύκα, έχοντας 25 πόντους και 2 τρίποντα απέναντι στους Μαχητές.

5. Δημήτρης Δέσπος
  Φάρσαλα
27 Αγ. 11 πόντοι 

Όταν έχεις στο ρόστερ σου παίκτη σαν τον Δημήτρη Δέσπο, και παρά τα φετινά προβλήματα με τραυματισμούς που αντιμετώπισε, δεν μπορείς παρά να είσαι σίγουρος για την ποιότητα του. Ο 43χρονος πολύπειρος σέντερ, ενδεχομένως στην τελευταία παράσταση στην καριέρα του, ήταν καθοριστικός στη νίκη των Φαρσάλων επί τους Ερμή Λαγκαδά, και με 23 πόντους συνετέλεσε στο να πάρουν τη νίκη οι Θεσσαλοί απέναντι στον Ερμή Λαγκαδά, και να σώσουν την κατηγορία, ανανεώνοντας για μια ακόμη σεζόν την παρουσία της σε αυτή.

  Κυριάκος Παπαδόπουλος
  Ελευθερούπολη
  Προπονητής

Η Ελευθερούπολη μπορεί να χρειάστηκε το διπλό του Ανατόλια την ύστατη ώρα στο Αγρίνιο, αλλά χρειάστηκε η ίδια να κερδίσει στη Βέροια τον Φίλιππο, μια ομάδα που μετρούσε 13-0 στην έδρα της, και είχε εξασφαλίσει την 4η θέση. Ο Κυριάκος Παπαδόπουλος μιλώντας στο basketa.gr αναφέρθηκε στο πως ένιωσε για την συγκεκριμένη άνοδο, και δεν θα μπορούσαμε να μην δώσουμε credits σε ένα προπονητή που ανέβασε τρεις κατηγορίες σε ισάριθμες σεζόν την ομάδα του, και σίγουρα το κατάφερε έχοντας πολλούς τραυματισμούς, και ειδικά αυτή του πρώτου του σκόρερ, του Στυλίδη στο κλείσιμο της σεζόν. Έτσι, και τη νέα σεζόν, και παρά τον υποβιβασμό της Καβάλας, ο νόμος θα έχει εκπροσώπηση στην Α2.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ