18.6 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Β’ Εθνική (Βορράς) : Οι κορυφαίοι της 3ης αγωνιστικής

Ολοκληρώθηκε η 3η αγωνιστική της Β’ Εθνικής (2ος όμιλος), και το basketa.gr σας παρουσιάζει την κορυφαία πεντάδα, αλλά και τον προπονητή της αγωνιστικής.

1.Βαγγέλης Βαρίτης (ΠΣ Ευκαρπίας)

Από την προηγούμενη αγωνιστική σας είχαμε επισημάνει πως η Ευκαρπία αποτελεί μια δουλεμένη ομάδα από τον προπονητή της τον Χρήστο Νίκου, και μετά το διπλό στην Κομοτηνή, κέρδισε άνετα την Καβάλα, παρουσιάζοντας και νέους πρωταγωνιστές στο παρκέ. Ένας από αυτούς ήταν ο Βαγγέλης Βαρίτης, ο οποίος βρίσκεται για δεύτερη χρονιά στην ομάδα της Θεσσαλονίκης. Ο 22χρονος πόιντ γκαρντ (1,82) ήταν εκ των καθοριστικών, έχοντας 18 πόντους, 5 ασίστ, 3 ριμπάουντ και 2 κλεψίματα, σε μια ουσιαστικά γεμάτη στατιστική.

2.Αιμίλιος Αλεξιάδης (Πολύγυρος)

Άλλος ένας αθλητής που θα μας απασχολήσει, και είναι ιδιαίτερα ευχάριστο να υπάρχουν καινούργιοι πρωταγωνιστές στις πεντάδες μας. Ο Πολύγυρος έφτασε στην δεύτερη του νίκη στο πρωτάθλημα, κερδίζοντας τον Αίαντα Ευόσμου, και είχε ως απόλυτο πρωταγωνιστή τον 18χρονο γκαρντ, Αιμίλιο Αλεξιάδη. Ο ταλαντούχος αθλητής (1,85) πήρε την ομάδα της Χαλκιδικής στις πλάτες του στο 4ο δεκάλεπτο, έχοντας συνολικά 16 πόντους με 6/8 βολές, 2/3 δίποντα και 2/4 τρίποντα, ενώ μετά την τριετία στο Πανόραμα (2015-2018), αγωνίστηκε την περσινή σεζόν στην U18 του Ηρακλή.

3.Φίλιππος Βακουφτσής (Δόξα Λευκάδας)

Πεντάδα γεμάτη ταλέντο αυτή της 3ης αγωνιστικής. Ο Γιώργος Ζαφειρούδης έφερε μαζί του στην Λευκάδα έναν αθλητή που γνώριζε από τις ομάδες υποδομών του ΠΑΟΚ, και ο διεθνής με τις μικρές Εθνικές ομάδες, Φίλιππος Βακουφτσής ξεδίπλωσε το ταλέντο του στη νίκη της Δόξας στην Αρναία απέναντι στο Στρατώνι. Ο 18χρονος γκαρντ/φόργουορντ , ο οποίος μετά τον Μέγα Αλέξανδρο, αγωνίζονταν από το 2015 στον ΠΑΟΚ, ήταν ακρογωνιαίος λίθος της νίκης με 25 πόντους και 3 τρίποντα.

4.Γιάννης Παπαχρήστος (ΓΣ Φαρσάλων)

Από τα νιάτα στην απόλυτη εμπειρία. Ο 39χρονος δυναμικός φόργουορντ βρίσκεται για δεύτερη φορά μέσα σε τρεις αγωνιστικές στις πεντάδες μας, αποδεικνύοντας ότι αποτελεί τον ηγέτη της Θεσσαλικής ομάδας. Τα Φάρσαλα έφτασαν στο απόλυτο των νικών, κερδίζοντας με ένα ξέσπασμα στο τέταρτο δεκάλεπτο την Κομοτηνή, με τον έμπειρο αθλητή να έχει 28 πόντους με 3 τρίποντα, όντας εξαιρετικός και με συνοδοιπόρο τον Τριαντάφυλλο Πεταλωτή, ο οποίος είχε 26 πόντους.

5.Μπάμπης Σικαλίδης (Μαχητές Πειραματικό Πευκών)

Μπορεί να είναι μόλις 27 ετών, αλλά η εμπειρία του από τις Εθνικές κατηγορίες τον κάνει αυτόματα πολύτιμο για κάθε ομάδα. Έτσι έπραξαν οι Μαχητές, οι οποίοι τον απέκτησαν το καλοκαίρι που μας άφησε, με τον Μπάμπη Σικαλίδη μα αγωνίζεται την περσινή σεζόν στην Χαλκηδόνα, έχοντας επίσης παρουσίες σε ΜΕΝΤ, Ερμή Λαγκαδά, Πευκοχώρι και Αίαντα Ευόσμου.  Στο τοπικό ντέρμπι της Θεσσαλονίκης με την Γέφυρα, ο έμπειρος ψηλός ήταν εξαιρετικός, χάνοντας για λίγο το double-double, και ολοκληρώνοντας το παιχνίδι με 15 πόντους, 9 ριμπάουντ και 2 κλεψίματα.

Προπονητής

Γιώργος Ζαφειρούδης (Δόξα Λευκάδας)

Παλιά καραβάνα ο Γιώργος Ζαφειρούδης στις συγκεκριμένες κατηγορίες, έχει τον τρόπο να διαχειρίζεται δύσκολες καταστάσεις, όπως ήταν αυτή που ανέλαβε στην Λευκάδα. Η Δόξα σταδιακά άρχισε να ανεβάζει την απόδοση της, και έτσι εκτός από το γεγονός ότι τα συν της μπαίνει η μεγάλη επιστροφή, παρά την ήττα την περασμένη αγωνιστική απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα, έχει να παραθέσει δυο νίκες στην Χαλκιδική, καθώς μετά τη νίκη της στην πρεμιέρα με τον ΚΑΟΧ, αυτή τη φορά επικράτησε στο κλειστό της Αρναίας του Στρατωνίου, σε ένα πολύ σημαντικό διπλό στην οικονομία του πρωταθλήματος.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ