17.7 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Β’ Εθνική (Βορράς) : Οι κορυφαίοι της 3ης αγωνιστικής

Ολοκληρώθηκε η 3η αγωνιστική του Βορείου ομίλου της Β’ Εθνικής, και το basketa.gr σας παρουσιάζει την κορυφαία πεντάδα, αλλά και τον προπονητή της αγωνιστικής.

1.Απόλλων Δεληγεώργης (ΧΑΝΘ)

Η ΧΑΝΘ έδωσε μέσα σε 10 ημέρες τρία δύσκολα παιχνίδια , και κατάφερε να κερδίσει δυο από αυτά, ενώ ετοιμαζόταν για την συμμετοχή της στην Γ' Εθνική. Φυσικά η ομάδα του Γιώργου Ζαφειρούδη είχε την τύχη να διαθέτει στις τάξεις της παίκτες με παραστάσεις, και ένας από αυτούς είναι ο Απόλλων Δεληγεώργης, ο οποίος την τελευταία πενταετία αγωνίζονταν στην Α2 Ανδρών, με Ηρακλή,  ΑΕ Λάρισας, Φίλιππο Βέροιας και ΟΦΗ. Η ΧΑΝΘ ήταν η ομάδα που σταμάτησε την επέλαση του Ανατόλια, το οποίος δικαίως θεωρείται ένα από τα φαβορί για την άνοδο, με τον 25χρονο γκαρντ να πιάνει καταπληκτική απόδοση, έχοντας 26 πόντους με 5 τρίποντα.

2.Δημήτρης Σουτζόπουλος (Φίλιππος Βέροιας)

Στην δεύτερη του σεζόν στον Φίλιππο βρίσκεται ο 30χρονος φόργουορντ, ο οποίος συνεχίζει να κάνει αυτό που γνωρίζει καλύτερα...να σκοράρει!Στην πρώτη νίκη της ομάδας της Βέροιας στο πρωτάθλημα, η οποία ήρθε απέναντι στην Χαλκηδόνα/Προποντίς, ο Σουτζόπουλος σκόραρε 31 πόντους με τρία τρίποντα, έχοντας σχεδόν τους μισούς πόντους της ομάδας του Δημήτρη Γκίμα. Φυσικά η απόδοση του δεν αποτελεί έκπληξη καθώς την σεζόν 2016-2017 είχε αναδειχθεί δεύτερος σκόρερ στην Β' Εθνική με το Στρατώνι έχοντας 10,5 πόντους ανά αγώνα, ενώ έχει αγωνιστεί και σε Ίκαρους Σερρών, Ορφέα Νέου Σκοπού, Τιτάνες Δράμας και Ευκαρπία.

3.Γιώργος Αποστολίδης (Γέφυρα)

Ο Γιώργος Αποστολίδης δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις, και αποτελεί πολυτέλεια για μια ομάδα να τον έχει στις τάξεις του. Ο 34χρονος φόργουορντ αποφάσισε να επιστρέψει στην Θεσσαλονίκη, με την ομάδα της Γέφυρας να τον κάνει δικό της. Έτσι, στην πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα, ο νταμπλούχος Ελλάδας με τον Παναθηναϊκό το 2014 είχε 29 πόντους με 4 τρίποντα, αποτελώντας άλυτο πρόβλημα για την άμυνα του Ερμή Λαγκαδά.

4.Σωτήρης Γκιουλέκας (Φάρσαλα)

Ακούραστος παρουσιάζεται ο 39χρονος πάουερ φόργουορντ ο οποίος σε μια ακόμη πρόκληση στην πλούσια καριέρα του στέκεται πρωτοπόρος, και βοηθάει τα Φάρσαλα στην δεύτερη του σεζόν στο πρωτάθλημα της Β' Εθνικής. Έτσι, στη νίκη της Θεσσαλικής ομάδας επί του Στρατωνίου με 92-80, ο Γκιουλέκας είχε 30 πόντους με 5 τρίποντα, όντας ασταμάτητος. Τα Φάρσαλα αποτελούν την έκτη του ομάδα επί Θεσσαλικού εδάφους, με την ίδιο να επιστρέφει στην κατηγορία μετά από την σεζόν 2011-2012 και τον Αίολο Τρικάλων.

5.Γιώργος Τσιμίδης (Μαχητές Πειραματικό Πευκών)

Από τους ανερχόμενους αθλητές με εξαιρετικά αθλητικά προσόντα. Ο Γιώργος Τσιμίδης μετά από δυο αναγνωριστικές σεζόν στην Β' Εθνική με Φίλιππο Βέροιας και Ελίμεια. αποφάσισε φέτος να κάνει το βήμα παραπάνω, αγωνιζόμενος στο εξαιρετικό πρόγραμμα των Μαχητών. Στο παιχνίδι με τον επίσης αήττητο Φαίακα Κέρκυρας ήταν καθοριστικός έχοντας 18 πόντους και το καθοριστικό καλάθι και κερδισμένο φάουλ που έδωσε ώθηση στην ομάδα της Θεσσαλονίκης να φτάσει στο 3-0 και να παραμείνει αήττητη.

Προπονητής

Κώστας Σίσκος (Ίκαροι Σερρών)

Ο ταλαντούχος τεχνικός ανέλαβε το δύσκολο έργο να διαδεχθεί τον Στέργιο Ποργιόπουλο, στη νέα εποχή που δημιούργησαν οι Ίκαροι Σερρών, και η αρχή έχει μόνο ενθαρρυντικά μηνύματα. Οι Ίκαροι μετρούν 3/3 όντας στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα της Β' Εθνικής, έχοντας κερδίσει στην Θεσσαλονίκη την ΧΑΝΘ, και στο κλειστό της Κοιλάδας Μακεδονικό και την πολύ δυνατή Ελευθερούπολη. Ο Σερραίος προπονητής που έχει αγωνιστεί στο παρελθόν στην ομάδα και διατέλεσε βοηθός προπονητή την σεζόν 2013-2014, επέστρεψε στις τάξεις της, μετά τους Πανιώνιο και Ορφέα Νέου Σκοπού, κερδίζοντας ως τώρα το στοίχημα.

photo credit : anexartitos.gr



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ