16.3 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Β’ Εθνική (Βορράς) : Οι κορυφαίοι της 29ης αγωνιστικής

Ολοκληρώθηκε η 29η αγωνιστική του Βορείου ομίλου της Β’ Εθνικής, και το basketa.gr σας παρουσιάζει την κορυφαία πεντάδα, αλλά και τον προπονητή της αγωνιστικής.

1. Πέτρος Ρούζιος
  Έσπερος Λαμίας
29 Αγ. 6,2 πόντοι / 33 τρίποντα

Ένα από τα καλύτερα του παιχνίδια πραγματοποίησε ο Πέτρος Ρούζιος, συμβάλλοντας τα μέγιστα στην δύσκολη νίκη, στην παράταση, απέναντι στον Μακεδονικό, που σήμανε και την παραμονή της ομάδας της Φθιώτιδας στην κατηγορία.Ο 32χρονος γκαρντ, ο οποίος έχει αγωνιστεί σε Αριστοτέλη Φλώρινας, Ιωνικό Ιωνίας, Καστοριά, Πρωτέα Γρεβενών, Ηρακλή Κοζάνης και Λοκρό Αταλάντης, πιστοποίησε με τον καλύτερο τρόπο την πρώτη του παρουσία στην Β' Εθνική, σκοράροντας στο συγκεκριμένο παιχνίδι 17 πόντους με 5 τρίποντα.

2. Γιώργος Αποστολίδης
  Γέφυρα
27 Αγ. 15,4 πόντοι / 57 τρίποντα

Η Γέφυρα έδινε το πιο κρίσιμο παιχνίδι...μέχρι το επόμενο. Αν η ομάδα της Θεσσαλονίκης δεν κέρδιζε στο κλειστό της Ομόνοιας τους Ίκαρους Σερρών δεν θα είχε στο χέρι της την υπόθεση παραμονής, κάτι που μπορεί να πράξει την τελευταία αγωνιστική, αν νικήσει στην έδρα της την ΧΑΝΘ. Κορυφαίος στην σπουδαία νίκη των «πορτοκαλί», ήταν ένας από τους πλέον έμπειρους παίκτες της κατηγορίας, ο Γιώργος Αποστολίδης, ο οποίος βγήκε μπροστά, πετυχαίνοντας 24 πόντους με 4 τρίποντα.

3. Σωκράτης Γκέλιος
  Ελευθερούπολη
13 Αγ. 10,6 πόντοι / 19 τρίποντα

Ο Σωκράτης Γκέλιος έχασε αρκετά παιχνίδια λόγω τραυματισμού, αλλά πλέον φαίνεται να αναλαμβάνει ηγετικό ρόλο στην προσπάθεια που κάνει η Ελευθερούπολη να κερδίσει την άνοδο της στην Α2. Στο παιχνίδι με το Αγρίνιο η ομάδα του Νομού Καβάλας κατάφερε να πάρει τη νίκη, αλλά όχι τη διαφορά, με τον 24χρονο φόργουορντ να είναι εξαιρετικός, έχοντας 25 πόντους με 5 τρίποντα. 

4. Γιώργος Νότης
  Ερμής Λαγκαδά
25 Αγ. 8,1 πόντοι / 16 τρίποντα

Με νίκη αποχαιρέτησε τον Λαγκαδά ο Ερμής ο οποίος επικράτησε στο γειτονικό ντέρμπι των Μαχητών, και βρίσκεται κοντά στο να κλειδώσει την 5η θέση. Κορυφαίος για την ομάδα του Γιώργου Κυρούδη στη συγκεκριμένη αναμέτρηση ήταν ο 24χρονος πάουερ φόργουρντ, Γιώργος Νότης, ο οποίος κυριάρχησε στις δυο ρακέτες, σκοράροντας 20 πόντους, σε ένα από τα καλύτερα του φετινά παιχνίδια.

5. Φώτης Τάσσος
  Νίκη Βόλου
29 Αγ. 10,7 πόντοι / 3 τρίποντα

Από τους πλέον συνεπής παίκτης των Θεσσαλών στην φετινή τους πορεία. Ο 31χρονος σένντερ, ο οποίος μετά από δυο σεζόν στο Αγρίνιο επέστρεψε στην πόλη του, και στη Νίκη, αποτελεί τον τρίτο σκόρερ της ομάδας του στο πρωτάθλημα, και ήταν εξαιρετικός στο δεύτερο διπλό της στο πρωτάθλημα, και ειδικά απέναντι σε αντιπάλους όπως οι Τσακαλέρες και Σικαλίδης. Ο έμπειρος αθλητής είχε 16 πόντους, δίνοντας στην ομάδα του μια νίκη ώστε να διατηρήσει ζωντανές τις δικές της ελπίδες παραμονής.

  Δημήτρης Γκίμας
  Φίλιππος Βέροιας
  Προπονητής

Έργο Γκίμα. Ο Φίλιππος επέστρεψε το καλοκαίρι που μας πέρασε στην Β' Εθνική και δεν ήταν αυτοί που πόνταραν στην ομάδα της Ημαθίας, έχοντας την ανάμεσα στα φαβορί για τη μάχη του υποβιβασμού. Ωστόσο ο έμπειρος τεχνικός τους διέψευσε όλους, και σε μια σεζόν που αποτελεί μια από τις καλύτερες του, τόσο αγωνιστικά, όσο και σε κλίμα ομάδας, κατάφερε να οδηγήσει τον Φίλιππο στην 4η θέση σφραγίζοντας την μετά το διπλό στην Θεσσαλονίκη απέναντι στην ΧΑΝΘ, κλείνοντας με τον καλύτερο τρόπο μια ονειρεμένη σεζόν.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ