21.7 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Β’ Εθνική (Βορράς) : Οι κορυφαίοι της 27ης αγωνιστικής

Ολοκληρώθηκε η 27η αγωνιστική του Βορείου ομίλου της Β’ Εθνικής, και το basketa.gr σας παρουσιάζει την κορυφαία πεντάδα, αλλά και τον προπονητή της αγωνιστικής.

1. Απόλλων Δεληγεώργης
  ΧΑΝΘ
25 Αγ. 13,8 πόντοι / 25 τρίποντα

Αξιοπρόσεκτη πορεία έχει πραγματοποιήσει η νεοφώτιστη ΧΑΝΘ, η οποία αν και βρέθηκε την ύστατη ώρα στην Β' Εθνική, φιγουράρει στην 4η θέση, έχοντας 16 νίκες και όντας ισόβαθμη με τον Φίλιππο Βέροιας. Έτσι, έφτασε στην 10η νίκη στην έδρα της κερδίζοντας τα φορμαρισμένα Φάρσαλα με 78-70, με τον Απόλλων Δεληγεώργη να πιάνει πολύ καλή απόδοση σε ένα ακόμη παιχνίδι. Ο 26χρονος Ξανθιώτης γκαρντ είχε 19 πόντους με 1 τρίποντο, ενώ φιγουράρει στην δεύτερη θέση των σκόρερ της ομάδας του, πίσω από τον Βλάντο Πέτροβιτς.

2. Δημήτρης Καραμπέκης
  Ίκαροι Σερρών
27 Αγ. 10,4 πόντοι / 17 τρίποντα

Οι Ίκαροι Σερρών φορτσάρουν το τελευταίο διάστημα, μήπως στις τρεις τελευταίες αγωνιστικές προλάβουν το τρένο της παραμονής, και έτσι μετά το μεγάλο διπλό στην Καρδίτσα επί του Έσπερου Λαμίας, νίκησε δια περιπάτου τον ισχυρό Φίλιππο Βέροιας. Εκ των κορυφαίων για την ομάδα του Κώστα Σίσκου, ήταν ο Δημήτρης Καραμπέκης, ο οποίος βγήκε μπροστά στην καλύτερη φετινή εμφάνιση της ομάδας του. Στο συγκεκριμένο παιχνίδι ο 25χρονος Σερραίος γκαρντ/φόργουορντ είχε 22 πόντους με 2 τρίποντα.

3. Άρης Παπαδόπουλος
  ΚΣ Γέφυρας
22 Αγ. 5,2 πόντοι / 13 τρίποντα

Το καλύτερο του παιχνίδι με την Γέφυρα πραγματοποίησε ο Άρης Παπαδόπουλος, ο οποίος βρίσκεται για δεύτερη σεζόν στην ομάδα της Θεσσαλονίκης. Ο 22χρονος φόργουορντ ήταν ο έξτρα παίκτης που έψαχνε ο Κώστας Παραδάς, έχοντας να αντιμετωπίσει την δεύτερη ομάδα του πρωταθλήματος, το Αγρίνιο. Έτσι, σε ένα παιχνίδι που αποτελούσε σημαντικό σύνδεσμο στο κομμάτι της παραμονής. ο ταλαντούχος αθλητής βγήκε μπροστά, έχοντας 15 πόντους με 4 τρίποντα.

4. Θοδωρής Τεπετίδης
  Έσπερος Λαμίας
25 Αγ. 11 πόντοι / 43 τρίποντα

Πολύ κοντά στην παραμονή του βρίσκεται ο Έσπερος Λαμίας, ο οποίος σημείωσε καθοριστική νίκη απέναντι στο Στρατώνι, φτάνοντας σε μια νίκη ενώ είχε βρεθεί και με -17 πόντους πίσω. Η ομάδα του Γιάννη Σοφογιάννη είχε αρκετούς πρωταγωνιστές, και σε μια αναμέτρηση που πέτυχε 15 τρίποντα μπροστάρης ήταν ο Θοδωρής Τεπετίδης, ο οποίος εμφανίστηκε ασταμάτητος. Συγκεκριμένα, ο πρώην παίκτης της Καστοριάς και Καρδίτσας είχε 24 πόντους με 5 τρίποντα, σε μια από τις σημαντικότερες νίκες της ομάδας της Φθιώτιδας.

5. Γιάννης Σταμπουλής
  Ελευθερούπολη
26 Αγ. 13,2 πόντοι / 2o τρίποντα

Όταν η ομάδα σου πετυχαίνει 43 πόντους και εσύ 19, δηλαδή το 2,2 των πόντων της, τότε βλέποντας τη σημασία του επιτεύγματος αντιλαμβάνεσαι το πόσο κομβικός ήσουν σε μια αναμέτρηση. Η Ελευθερούπολη αντιμετώπιζε την εξαιρετική ομάδα των Μαχητών, έχοντας εκτός δράσης τον πρώτο της σκόρερ ως το τέλος της σεζόν (Στυλίδης), αλλά και τους Κελεσίδη και Βαϊβατόπουλο, αλλά κατάφερε σε ένα παιχνίδι που κυριάρχησαν οι άμυνες (σημειώθηκαν μόλις 84 πόντους) να πάρει τη νίκη, και να βρίσκεται ισόβαθμη του Αγρινίου στην δεύτερη θέση, που οδηγεί στην Α2.

  Κώστας Παραδάς
  ΚΣ Γέφυρας
  Προπονητής

Για δεύτερη φορά συναντάμε τον Κώστα Παραδά σε αυτή τη θέση, με το μόνο σίγουρο να είναι ότι με αυτόν στον πάγκο η Γέφυρα απέκτησε επιθετική υφή. Συγκεκριμένα σε ένα κομβικό παιχνίδι για αυτή κατάφερε όχι μόνο να κερδίσει το Αγρίνιο, δηλαδή μια ομάδα με στιβαρή άμυνα, και σταθερά στην δεύτερη θέση που οδηγεί στην Α2, αλλά να το κάνει εύκολα, φτάνοντας την διαφορά σε πολλές περιπτώσεις και στο +20, πετυχαίνοντας συνολικά 12 τρίποντα. Πλέον, και έχοντας 11 νίκες έχει την τύχη στα χέρια της τις ερχόμενες τρεις αγωνιστικές.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ