20.4 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Β’ Εθνική (Βορράς) : Οι κορυφαίοι της 26ης αγωνιστικής

Ολοκληρώθηκε η 26η αγωνιστική του Βορείου ομίλου της Β’ Εθνικής, και το basketa.gr σας παρουσιάζει την κορυφαία πεντάδα, αλλά και τον προπονητή της αγωνιστικής.

1. Γιώργος Λεπενιώτης
  Φάρσαλα
26 Αγ. 12,2 πόντοι / 20 τρίποντα

Τα Φάρσαλα δεν είχαν πολλά περιθώρια για βαθμολογικές απώλειες, και έτσι αντιμετώπισαν το παιχνίδι με την Γέφυρα ως έναν από τους «τελικούς» που χρειάζονται για να σώσουν την κατηγορία, και να παραμείνουν για δεύτερη διαδοχική σεζόν σε αυτή. Η ομάδα του Χάρη Φόρου έπιασε πειστική εμφάνιση, έχοντας ως κορυφαίο και καθοδηγητή τον 40χρονο πολύπειρο γκαρντ, Γιώργο Λεπενιώτη ο οποίος πέτυχε 24 πόντους με 3 τρίποντα, όντως ο δεύτερος σκόρερ των Θεσσαλών πίσω από τον Σωτήρη Γκιουλέκα.

2. Διονύσης Καπινιάρης
  Αγρίνιο
26 Αγ. 11,8 πόντοι / 18 τρίποντα

Στην τρίτη του άνοδο από την Β' Εθνική, και την δεύτερη συνεχόμενη οδεύει ο 28χρονος γκαρντ, ο οποίος έχει ξανά κάνει τη διαδρομή τόσο με την Κύμη την σεζόν 2015-2015 από τον Νότιο όμιλο, όσο και με την Καβάλα την περσινή σεζόν, με την οποία κατέκτησε και το πρωτάθλημα. Πλέον, και με τέσσερις αγωνιστικές να απομένουν ήταν αυτός που έδωσε την ευκαιρία στο Αγρίνιο να ισοφαρίσει σε 78-78 με ένα μακρινό τρίποντο το παιχνίδι με τον Φίλιππο Βέροιας, και μετά τη νίκη του στην παράταση, να έχει το πάνω χέρι για την άνοδο. Συνολικά, ο παίκτης που είδε τον δάσκαλο του στα σχολεία του Πλάτωνα, Ντίνο Καλαμπάκο, να το παρακολουθεί από την εξέδρα είχε 18 πόντους με 1 καθοριστικό τρίποντο.

3. Θωμάς Καραγεώργος
  Νίκη Βόλου
26 Αγ. 5,8 πόντοι / 37 τρίποντα

Η Νίκη Βόλου χρειαζόταν και άλλους πρωταγωνιστές στην αναμέτρηση στην Πορταριά με την ιδιαίτερα δυνατή Ελευθερούπολη, και έτσι Θωμάς Καραγεώργος και Βασίλης Γιωτόπουλος βγήκαν μπροστά, δίνοντας στους Θεσσαλούς την βοήθεια που έψαχναν από την περιφερειακή τους γραμμή.Ο 35χρονος Βολιώτης γκαρντ  έχει αγωνιστεί σε Β’ και Γ΄ Εθνική με Α.Ε.Λ., Ολυμπιακό Βόλου, Ιώνα και Μεταμόρφωση και σε όλη του την πορεία έχε ως όπλο το δυνατό μακρινό του σουτ, και αυτός ήταν ο λόγος που έκανε το άλμα από την Α1 ΕΣΚΑΘ στην Β' Εθνική, και τον εμπιστεύτηκαν οι άνθρωποι της Νίκης. Έτσι, στο πλέον καθοριστικό παιχνίδι της χρονιάς είχε 15 πόντους με 4 τρίποντα, αποτελώντας επιθετική αιχμή της ομάδας του, που προσπαθεί να σώσει την κατηγορία.

4. Γιώργος Πολιτόπουλος
  Στρατωνι
25 Αγ. 8,4 πόντοι / 41 τρίποντα

Το Στρατώνι κάνει την προσπάθεια του να σώσει την κατηγορία, και έτσι πήρε μια σημαντική νίκη στην έδρα του, κερδίζοντας την Χαλκηδόνα με 86-76, και κάνοντας το 2-0 έναντι της. Εκ των κορυφαίων σε αυτή τη αναμέτρηση ήταν ο Γιώργος Πολιτόπουλος, ο οποίος βρίσκεται για τρίτη σεζόν στην ομάδα της Χαλκιδικής. Ο 24χρονος Μεσσήνιος φόργουορντ, ο οποίος ξεκίνησε την σταδιοδρομία του στην Καλαμάτα '80, για να ακολουθήσουν Φιλαθλητικός, Χολαργός και Αργοναύτης Καλαμαριάς, είχε 17 πόντους με 4 τρίποντα, όντας ο κορυφαίος της ομάδας του στον συγκεκριμένο τομέα με 41 εύστοχα.

5. Γιάννης Κακιούζης
  Ίκαροι Σερρών
26 Αγ. 19,7 πόντοι / 2 τρίποντα

Τα λόγια στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι περιττά. Μια ομάδα μόνος του ο 41χρονος πάουερ φόργουορντ, προσπαθεί με όλες τις δυνάμεις του να κρατήσει τους Ίκαρους Σερρών στην κατηγορία, σε μια δύσκολη σεζόν για αυτούς. Στο παιχνίδι στην Καρδίτσα με τον Έσπερο Λαμίας η ομάδα του πήρε το φιλί της ζωής, παίρνοντας ένα τεράστιας σημασίας διπλό, με τον πολύπειρο αθλητή να έχει 25 πόντους με 1 τρίποντο, ξεπερνώντας τους 500 πόντους στο σύνολο.

  Κώστας Σίσκος
  Ίκαροι Σερρών
  Προπονητής

Δύσκολη η επιλογή προπονητή στη συγκεκριμένη αγωνιστική με τον Κώστα Σίσκο και Σπύρο Στρατίκη της Νίκης Βόλου να έπρεπε να μοιραστούν τη συγκεκριμένη διάκριση. Ωστόσο προτιμήσαμε τον προπονητή των Ίκαρων Σερρών με μοναδικό γνώμονα ότι νίκησε σε εκτός έδρας παιχνίδια μια ομάδα που με δική της επιτυχία θα πανηγύριζε την παραμονή της και έδωσε ζωή και ελπίδα σωτηρίας σε μια ομάδα που πέρυσι έχασε την άνοδο για μια νίκη.

photo credit : thomas pappas



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ