16.3 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Β’ Εθνική (Βορράς) : Οι κορυφαίοι της 25ης αγωνιστικής

Ολοκληρώθηκε η 25η αγωνιστική του Βορείου ομίλου της Β’ Εθνικής, και το basketa.gr σας παρουσιάζει την κορυφαία πεντάδα, αλλά και τον προπονητή της αγωνιστικής.

1. Ευθύμης Κοθράς
  Φίλιππος Βέροιας
25 Αγ. 20,9 πόντοι / 63 τρίποντα

Ονειρεμένη χρονιά. Ο πολύπειρος γκαρντ πραγματοποιεί την καλύτερη σεζόν της καριέρας του, και για μια ακόμη αγωνιστική εμφανίζεται στις πεντάδες μας οδηγώντας τον Φίλιππο πολύ ψηλά. Μπορεί ο Βάλλιος με τρίποντο να σφράγισε την την 12η εντός έδρας νίκη της ομάδας της Βέροιας, η οποία επικράτησε δύσκολα των Φαρσάλων, αλλά ο Ευθύμης Κοθράς ήταν ουσιαστικά μια ομάδα μόνος του, έχοντας περισσότερους από τους μισούς πόντους της ομάδας του (37 πόντους με 5 τρίποντα), ενώ ξεπέρασε και τους 500 πόντους στο πρωτάθλημα.

2. Παναγιώτης Δανάκης
  Χαλκηδόνα / Προποντίς
21 Αγ. 9,1 πόντοι / 22 τρίποντα

Η Χαλκηδόνα βρίσκεται πολύ κοντά στο να πετύχει τον στόχο της, και να σώσει την κατηγορία για δεύτερη διαδοχική σεζόν. Έτσι, πέτυχε μια πολύ σημαντική νίκη προς αυτή την κατεύθυνση, επικρατώντας στην έδρα της του Έσπερου Λαμίας και φτάνοντας στις 12 νίκες. Αρκετοί ήταν οι παίκτες που συνέβαλαν στη συγκεκριμένη νίκη, με τον 36χρονο πολύπειρο γκαρντ, Παναγιώτη Δανάκη να πλησιάζει στο double-double, έχοντας 20 πόντους, 8 ασίστ και 2 κλεψίματα.

3. Κωνσταντίνος Μπαλάσκας
  ΧΑΝΘ
24 Αγ. 5,9 πόντοι / 29 τρίποντα

Εξαιρετική σεζόν πραγματοποιεί η νεοφώτιστη ΧΑΝΘ. η οποία έφτασε στις 15 νίκες, και συνεχίζει να απέχει μια από την τέταρτη θέση την οποία κατέχει ο Φίλιππος Βέροιας. Έτσι, στην πολύ δύσκολη νίκη απέναντι στη Νίκη Βόλου με 67-65, καθοριστικός ήταν ο 24χρονος γκαρντ, Κωνσταντίνος Μπαλάσκας, ο οποίος στην πρώτη του σεζόν στην Β' Εθνική δείχνει θετικά στοιχεία. Ο πρώην παίκτης του Μέγα Αλέξανδρου και του Γαλαξία συμφώνησε το προηγούμενο καλοκαίρι με την ομάδα της Θεσσαλονίκης, ήταν αυτός που με καθοριστικό τρίποντο έδωσε το προβάδισμα στην ΧΑΝΘ στο τελευταίο λεπτό της συνάντησης με τους Θεσσαλούς, και ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 14 πόντους και 2 τρίποντα. Συνολικά βρίσκεται στην τρίτη θέση με τα περισσότερα τρίποντα στην ομάδα του.

4. Νίκος Χατζημιχαηλίδης
  Μαχητές Πειραματικό 
25 Αγ. 6,9 πόντοι / 17 τρίποντα

Οι Μαχητές αποτελούν την πλέον απρόβλεπτη ομάδα του ομίλου, έχοντας περισσότερες νίκες εκτός (7) από ότι στα Πεύκα (6). Ωστόσο έχοντας χάσει μια σειρά από παιχνίδι με οριακή διαφορά, ή από ένα σουτ στο φινάλε όπως με τον Φίλιππο Βέροιας, είδαν την τύχη να τους χαμογελάει στην εκτός έδρας αναμέτρηση με την Γέφυρα. Έχοντας ως κορυφαίο και καθοριστικό τον 29χρονο γκαρντ, Νίκο Χατζημιχαηλίδη, πήραν μια νίκη που βάζει τέλος σε όποια σενάρια μπορούσαν να υπάρξουν αναφορικά με την παραμονή. Σε μια πεντάδα γεμάτη γκαρντ, ο αθλητής των Μαχητών σκόραρε 16 πόντους με 2 τρίποντα.

5. Αντώνης Μιχάλογλου
  Αγρίνιο
25 Αγ. 14,5 πόντοι / 29 τρίποντα

Για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική στους κορυφαίους της εβδομάδας ο Αντώνης Μιχάλογλου, ο οποίος όπως είχαμε επισημάνει βγαίνει μπροστά στα δύσκολα, και ουσιαστικά αποτέλεσε μπροστάρης ώστε το Αγρίνιο να περάσει από Φάρσαλα και Σέρρες και να παραμείνει σε θέση ισχύος αναφορικά με την άνοδο. Στο παιχνίδι που έγινε στο κλειστό της Ομόνοιας, και απέναντι στους Ίκαρους που ουσιαστικά έπαιζαν την επιβίωση τους, ο έμπειρος φόργουορντ είχε 20 πόντους με τρία τρίποντα, αποτελώντας εγγύηση για την ομάδα του.

  Ιωάννης Διαμαντάκος
  Αγρίνιο
  Προπονητής

Το Αγρίνιο αποτελεί σταθερά μια από τις ομάδες με το μικρότερο ρόστερ στο πρωτάθλημα, αλλά καταφέροντας να περάσει από Φάρσαλα και Σέρρες δείχνει ικανό να διαβεί τον δρόμο ως το τέλος και να πανηγυρίσει μια ιστορική άνοδο στην Α2 Ανδρών. Ο άνθρωπος που καθοδηγεί τους παίκτες του δεν είναι άλλος από τον Ιωάννη Διαμαντάκο, ο οποίος θέλει να γράψει το όνομα του στην ιστορία του συλλόγου, όντας αυτός που τις χάρισε δυο ανόδους, καθώς ήταν αυτός που την είχε φέρει από την Γ' Εθνική στην κατηγορία που βρίσκεται τώρα.

photo credit : imagecreation.gr



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ