19.6 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Β’ Εθνική (Βορράς): Οι κορυφαίοι της 25ης αγωνιστικής

Ολοκληρώθηκε η 25η αγωνιστική του Βορείου ομίλου της Β’ Εθνικής, με το basketa.gr να σας παρουσιάζει την καλύτερη πεντάδα, αλλά και τον προπονητή της αγωνιστικής.

1) Σάββας Μαρκίδης (Χαλκηδόνα)

Συνολικά στη σεζόν  : (6,5 πόντοι | 22 συμμετοχές)

Η Χαλκηδόνα είχε πολύ μεγάλη ανάγκη το αποτέλεσμα κόντρα στα Φάρσαλα, διαφορετικά θα γινόταν ξεκάθαρα το πρώτο φαβορί να ακολουθήσει τους Τιτάνες Παλαμά και, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, την Ελίμεια. Σε τέτοιου είδους αγώνες, είναι απαραίτητη η συνεισφορά παικτών σαν τον 37χρονο πλέι μέικερ, που με 18 πόντους, ένα τρίποντο και ιδανική οργάνωση του παιχνιδιού, οδήγησε την ομάδα του στο θρίαμβο. Ο Σάββας Μαρκίδης, ήταν από τους βασικούς λόγους του «φιλιού ζωής» για αυτήν.

2) Γιάννης Δασκαλόπουλος (Στρατώνι)

Συνολικά στη σεζόν  : (15,9 πόντοι | 24 συμμετοχές)

Έχουμε ξαναμιλήσει για την απαράμιλλη ποιότητά του, κάνοντας τη διαφορά για το Στρατώνι... όπου σταθεί και όπου βρεθεί. Το ίδιο έγινε στην εκτός έδρας αποστολή με τη Γέφυρα, όπου αυτός δεν... χαμπάριασε από την κρισιμότητα αγώνα για τον αντίπαλο και το επακόλουθο «σκύλιασμά» του, για να ηγηθεί της ομάδα του με 20 πόντους και δύο τρίποντα. Ακόμη μία ομάδα, μετετράπη σε «θύμα» του Γιάννη Δασκαλόπουλου.

3) Μιχάλης Πολίτης (Χαρίλαος Τρικούπης)

Συνολικά στη σεζόν  : (18 πόντοι | 24 συμμετοχές)

Αυτός και αν... εκτέλεσε τον αντίπαλο! Ο κόουτς Δημητριάδης, άλλωστε, για αυτό το λόγο τον έφερε στο Μεσολόγγι, βασιζόμενος στην ικανότητά του να απειλήσει κυρίως από μακριά και στο ματς «ζωής και θανάτου» με τους Ίκαρους Σερρών είχε 25 πόντους με τέσσερα τρίποντα. Ο Μιχάλης Πολίτης ήταν απολαυστικός και η εμπειρία του, μαζί με την εκτελεστική του δεινότητα, ήταν από τα στοιχεία που έκαναν τη διαφορά στο ντέρμπι ανόδου.

4) Παναγιώτης Κιγμέτογλου (Πευκοχώρι)

Συνολικά στη σεζόν  : (10,3 πόντοι | 23 συμμετοχές)

Άλλος ένας παίκτης, που φροντίζει σε κάθε ευκαιρία να κάνει επίδειξη ποιότητας. Στον αγώνα με τους Μαχητές ολοκλήρωσε με 19 πόντους, για να συνεχιστεί αυτή η «φρενήρης» πορεία του Πευκοχωρίου, που διαγράφεται από την έλευση του Ευρυπίδη Μελετιάδη, με τον ίδιο να είναι μεταξύ των παικτών που βρήκαν ξανά το ρυθμό τους, «εκτοξεύοντας» και την υπόλοιπη ομάδα. Ο Παναγιώτης Κιγμέτογλου, άλλωστε, είναι «στυλοβάτης» και έμπνευση σε αυτό το σύνολο.

5) Φώτης Τάσσος (Αγρίνιο)

Συνολικά στη σεζόν  : (8,5 πόντοι | 14 συμμετοχές)

Το «θωρηκτό» του Αγρινίου... πήρε φόρα και οι αντίπαλοι ψηλοί θα συνεχίσουν τα βρίσκουν... μπαστούνια εναντίον του. Αυτό αποδείχθηκε και στην αναμέτρηση στην Καρδίτσα, όπου ο ίδιος έκανε «πάρτι» κόντρα στους Τιτάνες Παλαμά, με τους 21 πόντους του να είναι ενδεικτικοί. Ο Φώτης Τάσσος είναι μία εκ των «σταθερών» του συγκροτήματος αυτού και όταν είναι καλά, τότε αντίστοιχα είναι και τα νέα για τον Γιάννη Διαμαντάκο.

Προπονητής: Γιάννης Δημητριάδης (Χαρίλαος Τρικούπης)

Σε αυτή την φάση της σεζόν, η καταπόνηση για καθέναν είναι μεγάλη, έχοντας περάσει το δικό του «Γολγοθά», με ντέρμπι σαν αυτό με τους Ίκαρους Σερρών να αποτελούν ένα ζήτημα δικαίωσης των κόπων μίας ολόκληρης χρονιάς. Μαζί με το απαραίτητο σχέδιο για τον αγώνα, το να πείσει ένας προπονητής τους παίκτες του να σκέφτονται έτσι, είναι μάλλον το καθήκον του. Και ο Γιάννης Δημητριάδης τα κατάφερε ιδανικά, με τον Χαρίλαο Τρικούπη να είναι πια «αγκαλιά» με την Α2.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ